distributie si pompa apa
![]() ![]() ![]() |
distributie si pompa apa
luciand7 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 10 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
supernova
clima
2003
|
|||
DJMaxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 516 Joined: 21 June 08 From: BUCURESTI ![]() |
yo am cumparat duminica curea de dist powergrip parca... si rola intinzatoare ceva japonez , cica kitu original
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
cureaua de distributie este Gates Powergrip
rola intinzatoare este Koyo pompa de apa nu stiu, daca gasesti SKF este excelent, eu n-am gasit (nu exista, trebuia comanda externa). |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
B_i_t_z_a |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 745 Joined: 8 May 09 From: The Land Of Opportunities ![]() |
Si eu mi`am schimbat distributia de 2 zile,si am cumparat din magazin kit`ul original care consta in:
Curea distributie PowerGrip(made in Uk) cu emblema Renault Rola intinzatoare Koyo(made in japan)indentica cu cea din fabrica Pret kit distributie 170 Ron + Manopera 80 ron.Pompa de apa nu am schimbat`o,dar pretul este 220 ron(originala).Bafta |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Clima
- BH-85-BIT
|
|
utilizatorDSN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 11 May 08 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
Eu am cumparat pompa de apa Asam.
O fi asa de proasta, ca am vazut foarte multe pareri proaste despre piesele de Asam? A mai folosit cineva? Ce se poate intampla daca se strica si cum pot sa-mi dau seama ca s-a stricat? |
--------------------
dacia
supernova/ clima
2001/clima/1.4i
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
Eu am pus un telescop asam pe masina si dupa 5.000 km era bun de aruncat.Despre pompa de apa nu stiu ce sa spun.Poate nu sunt asa proaste ca celelalte produse fabricate de ei.
|
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Eu, sincer, nu m-as risca cu nici un fel de piesa de la asam. Daramite cu o pompa de apa.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
nici eu ... totusi cand se monteaza o noua pompa se da cu silicon rosu pentru o priza foarte buna si a preveni scurgerea de lichid.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Scurgerea ca scurgerea, da' ce te faci daca se rupe vreo pala din interior si blocheaza pompa? Ca am vazut si de-asta.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 4 February 09 From: Bucuresti S4 ![]() |
QUOTE Scurgerea ca scurgerea, da' ce te faci daca se rupe vreo pala din interior si blocheaza pompa? Ca am vazut si de-asta. incredibil...sunteti din cale afara de pesimisti! ![]() PS:...si eu ca si multi altii suntem PRO ANTIASAM ![]() This post has been edited by S.Alex-F: 5 Jun 2009, 20:53 |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
- XX-XX-ALX "A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Si eu mai ales cand se cumpara bobine de inductie asam mai bine cumperi doua bobine de tico si le montezi .
La dsn nu am auzit ca paletele de la pompa de apa sa se fi rupt ... daca s-a rupt se vede la temperatura rapid. In schimb la un amic la un pejo s-a rupt o paleta de la pompa de apa si temperatura a crescut s-a dus cu ea la service ca ai arata chek motor si baieti i-au spus din prima pompa de apa e buba. Cand au scoso din locasi lipseau 2 pale . |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
cristio_79 |
![]()
|
La DSN, nici eu. La alta masina, da, dar nu Dacie. Si problema mare a fost ca a blocat pompa si a crapat cureaua. Si sa vezi bahaos la demontat.
Nu cred ca suntem pesimisti, mai degraba realisti sau prudenti. Daca as fi in situatia sa schimb pompa de apa sau oricare alta piesa, mai bine dau dublu pe una buna, decat sa ajung cu motorul in batista acasa. This post has been edited by cristio_79: 5 Jun 2009, 21:55 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
djasu82 |
![]()
|
QUOTE(cristio_79 @ 5 Jun 2009, 22:52) La DSN, nici eu. La alta masina, da, dar nu Dacie. Si problema mare a fost ca a blocat pompa si a crapat cureaua. Si sa vezi bahaos la demontat. Nu cred ca suntem pesimisti, mai degraba realisti sau prudenti. Daca as fi in situatia sa schimb pompa de apa sau oricare alta piesa, mai bine dau dublu pe una buna, decat sa ajung cu motorul in batista acasa. Corect asa pledez si eu ! Asa m-am comportat cu raposata 1310 care acuma e la un alt om ...asa cum am cumparat-o din uzina era pentru export asa am dat-o evident uleiul schimbat la 5000 de km + filtru de ulei mann +filtru de benzina, filtru de aer la 15000 km plus pe fiecare aripa am mai adaugat protectii la oale pe care daca le-as fi dat jos ati fi jurat ca acuma am scoso din uzina. Nu stiu cum or fi alti dar mie personal imi place sama implic si sa am grije de ea cat mai bine asa cum a fost scoasa din uzina. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 4 February 09 From: Bucuresti S4 ![]() |
QUOTE(cristio_79 @ 5 Jun 2009, 21:31) Scurgerea ca scurgerea, da' ce te faci daca se rupe vreo pala din interior si blocheaza pompa? Ca am vazut si de-asta. stii ce ma oftica... ceea ce se scrie aici este vazut de toata tara...si mai departe... QUOTE Nu cred ca suntem pesimisti, mai degraba realisti sau prudenti. termenul corect era defapt preventivi... dar preventivitatea desi este sanatoasa COSTA foarte mult! uite...de exemplu... cu ce anume aparat iti dai tu seama ca ai montat ceva mai bun decat aveai pe masina...deci de unde stii tu ca pompa pe care tocmai o dai jos si o inlocuiesti nu mai tinea mai mult de 10 km! Cum ar fi sa dai 320 de lei pe o pompa noua...s-o montezi iar pe cea veche sa o dai cuiva care ar puneo si el fara sa vrea pe masina....si ar rula cu ea in 60k km iar tu dupa 20k cu cea noua te duci in service...ca doar ai garantie la ea! ![]() ![]() Deci pe bune fratilor...nu mai speriati colegii... un motor de DSN se vinde astazi pe bucati fara probleme...iar pagubele produse astazi de ruperea curelei de distributie sunt amortizate de 300lei! ![]() cat despre parerea mea despre preventivitatea voastra.... ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
- XX-XX-ALX "A gresi incepe din momentul in care nu incercam sa reparam ce am constatat ca am gresit!"
|
|
djasu82 |
![]()
|
Sa nteleg ca tu nici filtur de aer nu l-ai schimbat ?
![]() Cum spui tu o zi rege iar dupa aceea te uiti lung cum trocariciul regelui s-a stricat si baga mai multi bani decat nu face. Unde rezolvi tu un motor daca s-a rupt cureaua ? dupa cum vedem piese de super nova sunt mai scumpe decat cele de logan... |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
utilizatorDSN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 11 May 08 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
Sa inteleg ca daca o sa se intample ceva cu pompa o sa creasca temperatura f. repede?
|
--------------------
dacia
supernova/ clima
2001/clima/1.4i
|
|
djasu82 |
![]()
|
pai creste ca nu mai recircula apa prin toata instalatia din cate stim cu toti nu e pusa de forma pompa de apa . Mai e un caz atunci cand nu ai apa in instalatie iar creste peste masura temperatura... degazarea se face automat pe la busonul de la rezervorul de antigel.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Pompa nu se schimbă doar pentru că nu ar mai fi eficientă... Iar cureaua nu se inspectează vizual... Scrie clar în orice manual de service... Gradul ei de uzură nu se vede neapărat la ochi...
Pe forum.reno.ro erau vreo 2 cărora le-a crăpat axul pompei de apă, pentru că aceasta nu a fost schimbată odată cu distribuția... Au rezultat chiulasă și supape compromise... Sfaturile de mai sus sunt de 2 lei... N-aveți bani de întreținerea mașinii, mergeți pe jos! This post has been edited by MAERSK: 7 Jun 2009, 10:38 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
djasu82 |
![]()
|
Iauite cine vorbea
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
S.Alex-F |
![]()
|
QUOTE Sfaturile de mai sus sunt de 2 lei... N-aveți bani de întreținerea mașinii, mergeți pe jos! ![]() Uite ce e...SUNT DISPUS sa te CRED doar daca tu chiar esti sigur ca suntem in anul 2009 si ca exista Dumnezeu! Nu intelegi ca totul conteaza de modul de exploatare! eu chiar stiu caz in care omul si-a dat pompa jos(pe cea veche) si a montat o alta...noua(cu holograma) care a cedat in cateva zeci de mii de km(pana in 30k) iar pompa cea veche este cea cu care ruleaza astazi masina unui prieten de-al lui taximetrist!(iti garantez ca taximetristul a facut mai multi kilometri cu pompa cea veche decat cei 20 si ceva de mii pe care i-a facut el cu cea noua)! Si nu mai fiti atat de siguri....ca nu e bine!TOTUL E VARIABIL! |
--------------------
DACIA
SuperNova
2002Clima
|
|
rekinultras |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 26 August 11 ![]() |
Salut ,
Am si eu o Suprnova din 2001 si vreau sa-i fac distributia de 120 000 km . Ma intereseaza cam cat poate sa coste kitul complet ( pompa de apa , curele , role si tot ce trebuie). va multumesc |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
- b86rek
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
Kitul de distributie de origine (curea ,role) costa in jur de 180 de lei .Pompa de apa este ceva mai scumpa,poti incerca alti producatori cum ar fi hepu sau ruville,eu am pus chiar klaxcar desi multi zic ca nu e buna,intr-adevar nu e stralucita dar pentru 4 ani zic ca e buna,apoi alt kit si alta pompa
|
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
motomete2004 |
![]() ![]()
|
Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 16 January 11 From: Bucuresti ![]() |
io am cumparat rola ina si cuera contitech 160 de lei si pompa de apa hepu la comanda 170 de lei deci in total 330 de lei si nu prea cred ca se compara cu kitul de oerigine
|
--------------------
Dacia
SuperNova Clima
2001 Clima
|
|
Andyhdd |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 3 November 11 ![]() |
Intrebare logan 6 ani vreau sa schimb distributia se merita sa schimb si pompa da sau nu ? Mentionez ca masina are decat 30.000 km .... si vreau sa schimb distributia cu oferta unui service dacia.... da nu prea as vrea sa schimb si pompa sfaturi ceva?
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 1.4 MPi
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
O vorba buna zice ca nu e bine sa repari ceva ce functioneaza bine,nu e stricat....
|
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
Dar totusi,are deja 6 ani,daca dupa ce schimba distributia...sa zicem peste cateva mii de km incepe sa curga pompa de apa?Atunci va trebui sa cumpere iar TOT kitul.Eu zica ca i-o fi ajuns si ei timpul asta...Dar asta e doar parerea mea.
|
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
v-king |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 8 March 10 From: Hunedoara - HD ![]() |
QUOTE(bogdanelkva @ 4 Nov 2011, 19:08) Subscriu! Si eu zic ca nu are sens sa schimbi pompa, mai ales daca ai doar 30000 km. Pompa tine si peste 120000 km si nu are acelasi regim ca si cureaua de distributie, care fiind din cauciuc, imbatraneste si intr-un final cedeaza (din acest motiv distributia se schimba la 60000 km - uzura de exploatare, sau 4 ani - uzura materialului). Atata timp cat in circuitul de racire se afla lichid cum scrie in carte si nu doar apa chioara, ca sa corodeze pompa, nu ai de ce sa-ti faci probleme. |
--------------------
Ex: Dacia
SuperNova
2002/Clima
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:31 |