DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Chiluasa...pls de ajutor, Freze scaune

vizitatorul
post 5 Jun 2009, 18:46
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Salut...
Caut si eu un mecanic de hobby pasiune si bun simt prin Bucuresti utilat cu freze scaun supapa,si ceva timp de pierdut la masinuta mea.Rugaminte- sa nu fie pus pe jecmaneala
Lasand gluma la o parte...ash deschide chiluasa...din start renunt la planar,freze,raboteze si alte strunguri atomice...ma limitez la un set nou de supape(asam-40ron-scuze-nu sariti cu critica-buget de criza) rectificat scaune manual,poa' si-o pasuire daca sunt convins de metoda,un set nou de simeringuri,cea mai ieftina garnitura,strangere la mana(am sa caut o dinamometrica pentru "dupa500km")

LE...pana apare ajutorul apelez la sfaturile voastre(in ideea cum ca maine tare ash deschide chiluasa)...stiu ca s-a scris si rascris ,da' sper sa nu va suparati...
1.simeringurile se extrag si se remonteaza "usor"...?...implica ceva sdv-uri speciale?...sper si cred ca nu
2.de scos arcuri..mai merge....am inteles ca se rezolva cu o cheie de 22 "mangealac"(parghie ) pe rampa culbutorilor......deci,problema apare la montaj-nexam presa de arcuri...ups!!!!!!!!!!!...in cazul asta stau in banca mea?
3.inteleg ca etapa "ghiduri" e peste posibilitatile unui hobist smile.gif ...jocul in ghid este "rutina" sau "accident"?...sa am nenorocul asta?
4.arcurile au ceva catare la montaj?
5.talerele sunt identice?
6.siguranta sper ca nu are cale de mijloc!!!???...ori e in canal/e ori nu e??...la achizitionarea supapelor ar trebui sa gasesc in pachet si sigurantele???...cate canale are admisie cate evacuarea?
7.am sa va rog in mod special - desfacerea chiluasei-SE RIDICA DIRECT SAU IN PRIMA FAZA SE RASUCESTE IN JURUL UNUI SURUB !!!(din dreptul delco)(metoda rasucire-cica pentru a nu deteriora garniturile din bloc de la baza camasilor)(al meu motor-103)(cica garnituri de cauciuc)
8. mai are rost sa demontez pompa de apa???...galeria o desfac din chiluasa sau din sax?
9.cam cum ar trebui sa arate un sacun pentru a implica folosirea frezelor?..considerati ca ar fi de ajuns sa ma rezum doar la o pasuire ?
10.cum se desface?...zigzag de la exterior catre interior?..tre sa fie rece?
11.garnitura se monteaza uscata ?
12...uf...or mai fi intrebari...poa pe parcurs..
Va multumesc...astept raspuns
tks wink.gif

This post has been edited by vizitatorul: 5 Jun 2009, 19:23

--------------------
Dacia 1310 L 1998 - B453SCU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 5 Jun 2009, 19:09
Post #2

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Soseaua Dobroiesti, imediat ce intri pe ea, pe dreapta, la Tica.

This post has been edited by corbex: 5 Jun 2009, 19:10

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
vizitatorul
post 5 Jun 2009, 19:26
Post #3

Membru autentic

.....multumesc...
deci...sa inteleg ca
1.Morarilor...policlinica cu plata ...catre xxl.....prima trecere de pietoni inaintea ei brusc drapta si intru pe piatra cubica????
2.la pod la vechiul targ????

This post has been edited by vizitatorul: 5 Jun 2009, 19:27

--------------------
+
ct-03-tvy
post 5 Jun 2009, 19:41
Post #4

ct_010

in mare parte,se face cum ai explicat mai sus,..

sigurantele la supape sunt la fel,..

da supapele de pa chiloasa ce au? le dai jos, de bagi in bormasina,.si cu ceva ascutit le cureti de carbonu depus,...scaunele daca nu sunt ciobite, necontinue atunci trebe freza,...iei o cutie de pasta daia abraziva le bagi in ghid. pui putina pasta pa scaun,..le rasucesti....mai vioi..cureti

la sfarsit cand montezi si arcurile,.si bagi sigurantele nu trebuie sa curga nimic printre supapa si scaun,/torni ceva..benzina/motorina..pa gaura la galerie

daca le refolosesti....cand le dai jos de pa chiloasa, te sfatuiesc sa le pui fiecare la locu lui, 1.2 .3-8.

--------------------
aro 10.4 1.6 D 1993
+
ydaniel
post 6 Jun 2009, 19:51
Post #5

Adrenaline junkie!

From: black sea

da.
desi eu la service=u ala nu m-as duce....

This post has been edited by ydaniel: 6 Jun 2009, 19:52

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
vizitatorul
post 7 Jun 2009, 11:13
Post #6

Membru autentic

QUOTE(ydaniel @ 6 Jun 2009, 19:51)
da.
desi eu la service=u ala nu m-as duce....
*

wink.gif
hm...da...adevarul ca eu cautam un pasionat...hobist...cunoscator...ce detine acele freze...nicidecum un service....multumesc corbex...ramane sa caut in continuare..
printre voi ...nimeni???...curaj-am spus:sarim peste planare,rectificat supape(le voi lua noi-asam-am spus-buget redus)sarim peste dinamometrica(strangem la "brand"urmand sa fac rost de dinamometr. la cei 500km)
multumesc

LE....."You don't have enough posts to access the PM system. Please contact an administrator for more details." sad.gif sad.gif sad.gif ....hai mister admin-suntem in 2009 ce naiba....nu stau sa fac lobby...pls..pls...tks...tks... wink.gif

This post has been edited by vizitatorul: 7 Jun 2009, 11:17

--------------------
+
vizitatorul
post 13 Jun 2009, 17:09
Post #7

Membru autentic

Hhh...mai mult gura de mine...adevarul e totusi ca nu gasesc timp sa desfac chiluasa...
Cam care ar fi problema mea....bujia 4 este uda si afumata (nu permanent)..gasesc ulei pe chiluasa in dreptul ei ....motorul tremura in relantiuri joase....optim se ajeaza incepand de la 1000...ceva ezitari in progresiune...insa in rest masina "trage'",demareaza nervos daca i-o cer,de viteza nu ma intrebati ca nu am mai avut ocazia (majoritatea circul oras)..
dupa tot blabla-ul de sus,surprinzator mi se pare faptul ca am compresie 12 echilibrata pe toti 4 cil....iar faza cu afumarea bujiei 4 nu este permanenta,uneori avand o culoare caramizie,identica cu restul de 3 bujii...
deci..mai babeste
1.verific bujiile....toate 4...caramizii
2.relantiu stabil 1000
3.circul 1-2-3-4 zile in situatia 1-2
4.ziua fatidica...stationare smafor...relantiul incepe sa balangane,masina o ia tremuriciul,progresiunea se balbaie rau,chiar in 3000 simt ezitari,ascult toba-macane in 3,verific bujii1-3 caramizii,4 uda+afumata(nu ma mai intrebati de compresie-a fost amabilitatea unui mecanic)...
so...intrebare.....ceva problema simeringuri 4...prelingeri si posibil incarcare calamina supapa?
so...intrebare..rotire supapa si pozitionare zona defect?(ups.ciudata intrebare)
so...intrebare...segmenti,aliniere,rotire...?
so...problema garnitura?...care-ar fi simtomele?

LE..culbutori 15-20...ma bate-un gand...sa-i ridic la 25-30(cere-i maximul admisibil?????),poa clantanitul ala sa mai curete ceva in caz de calamina ....
so...nici un posesor de freze?....boaph-bem o bere?(bine'nteles,cu achitarea deranjului)

This post has been edited by vizitatorul: 13 Jun 2009, 17:17

--------------------
+
payty
post 13 Jun 2009, 21:10
Post #8

Membru autentic

From: Bucuresti

era un nene in targ la Vitan care vindea freze din astea. de fapt erau chiar doi neni, doar ca unul vindea un set mai bun, compus din toate cele trei freze, si altul vindea doar manerul ala + freza de 45 de grade, plus inca una dreapta, cica pentru curatare. Iti faci treaba si cu a doua, dar prima varianta cred ca e mai buna.

--------------------
dacia 1310 1996 1.6/2002 1.4 - B-##-###
Chuck Norris does not sleep. He waits!
+
vizitatorul
post 27 Jun 2009, 21:30
Post #9

Membru autentic

de doua luni bat targul in fiecare duminica...nici urma de freze...

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 19:46
Forum Renault