REZERVOR UMFLAT, heeeeeeeelp urgent ca bubuie
![]() ![]() ![]() |
REZERVOR UMFLAT, heeeeeeeelp urgent ca bubuie
CandyMan13 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
1410
1996E
- NT-01-BSZ cea mai buna masina e masina pe care o ai
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Cred că trebuie schimbat bușonul.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
da busonul are o supapa ca la capacul de la vasul de expansiune.
ai schimbat cumva de curand busonul? intreb ca pentru cele ieftine turcesti sau de asam nu au supapele si o au doar pe cea de pe mijloc. daca apesi pe partea interioara a busonului ar trebui sa se apese cu "usor" si sa dea voie la schimbul de gaze cu exteriorul. |
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
exact asta am verificat si eu pt ca am vazut acel arc si m'am gandit ca fctioneaza pe principiul unei supape.Busonul il am de vreo 3 ani cand mi'a furat benz din rezervor si au distrus busonul.Cel pe care l'am cumparat si e pe masina scrie UAMT pe el(ca stiu povestea cu asam'ul si ma feresc ca de dracu).Ei bine,la mine acel arc ar trebui sa ma urc cu picioarele pe buson ca sa se miste vre'un pic.E cam blocat.Acum 5 min am coborat la masina cu o idee in cap:am scos o parte din garnitura(din ea rotunda "O" am taiat si a ramas un "U" ca busonul sa nu zdrangane dar sa iasa gazele prin bucata lipsa de la garnitura si l'am montat la loc).....nici nu stiu ce sa mai zic...inca sunt socat de la cum am vazut rezervorul bombat ca o testoasa.A facut si pliuri pe la cutele de deasupra.
This post has been edited by CandyMan13: 19 Jun 2009, 18:41 |
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
nu e chiar bine ce ai facut. daca zici ca e busonul de uzina ar merita incearcata o curatare a lui si dupa picurat un pic de ulei pe gaura cheiei si pe arc, dupa care iarasi curatat excesul de ulei, dar doar cu o carpa curata fara apa. si sa vezi dupa cum merge. daca tot nu e bine si tine presiune prea mare atunci cumperi altul nou.
|
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
pai maine asta e primu lucru pe care il fac:alt buson.Totusi pana maine nu ar trebui sa mai am probleme..
Cu ce am gresit?(l'am curatat si ras-curatat si uns dar nimic...e cam blocat) |
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
tester |
![]()
|
ai gresit ca ai taiat garnitura. nu e o solutie buna. presiunea din rezervor in anumite limite mai tine cat de cat sub control benzina din rezervor care se misca la orice denivelare. dar pentru moment, pana cumperi buson nou de UZINA e ok. numai fii atent ca la temperatura mai mare din timpul zilei se vor evapora cam multi vapori de benzina.
|
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
daca zici ca rezervorul era "urcat" vreo 2 cm atunci aveai depresiune, nu presiune. Iar atunci cand ai scos busonul aerul a intrat in rezervor, nu a iesit. Nu stiu exact cum e sistemul la dacia, dar sunt aproape sigur ca trebuie sa ai o gaura de ventilatie, poate o fi astupata. Si la kangoo-ul meu patesc asta, dar nu e o problema de luat in seama.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
tester |
![]()
|
cel putin la berlina mea injectata busonul nu are o gaura speciala pentru schimbul de presiune. din cate mi-am dat eu seama se realizeaza prin gaura cheiei.
|
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
1.Fratiza...hai sa lasam fizica pt ca ai inteles aiurea.Tu stii ce inseamna BOMBAT?...sa iti explic: depresiune e la brasov si relieful arata asa: "U"...iar eu aveam FIX invers deci am presiune.
2.Asa am gandit si eu ca pe gaura cheii se face schimbul de gaze...dar putin probabil ca nu e rocket science...iar in privinta evaporarii nu stiu cat de mult se poate evapora.1ml de benz lichida <<< fata de volumul de GAZE degajat(plus ca pana maine dimineata nu mai e mult). Si la ce sa ma uit cand il iau pe cel nou?Sa il apas pe arcul din interior? |
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
Fratzica |
![]()
|
tu stii ce inseamna "urcat" vreo 2 cm? Prima data explica corect si dup-aia vino sa imi dai raspunsuri la misto. Incearca omu sa ajute si tot tu sari de fund in sus. bravo!
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Dragi copilasi. Sa va ajut. Sa lamurim treaba:
1) DACA omul s-a uitat sub curul masinii (fara scut) si a vazut ca e "urcat" 2 cm inseamna ca e DEPRESIUNE. 2) DACA omu; s-a uitat in portbagaj si a vazut ca e "urcat" 2 cm inseaman ca PRESIUNE. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
driverx,aleg varianta..2...raspuns FINAL 2.Fratzica,fara suparare,multumesc pt ajutor dar nu ai citit bine:"Azi am DESCHIS PORTNAGAJUL si fix pe mijloc rezervorul era bombat(urcat cam vreo 2 cm ceea ce e ffff mult pe o arie de 20x30 cm)"
This post has been edited by CandyMan13: 19 Jun 2009, 20:15 |
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
Fratzica |
![]()
|
ai dreptate driverx. Se pare ca am citit eu prost. Scuze. Nu stiam ca poti vedea rezervorul din portbagaj la dacie.
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
tester |
![]()
|
QUOTE(CandyMan13 @ 19 Jun 2009, 21:04) 2.Asa am gandit si eu ca pe gaura cheii se face schimbul de gaze...dar putin probabil ca nu e rocket science...iar in privinta evaporarii nu stiu cat de mult se poate evapora.1ml de benz lichida <<< fata de volumul de GAZE degajat(plus ca pana maine dimineata nu mai e mult). Si la ce sa ma uit cand il iau pe cel nou?Sa il apas pe arcul din interior? deci schimbul chiar se face pe gaura cheii pentru ca alt orificiu special pentru asa ceva nu ai. nu e nimik complicat doar gaura cheiei nu e etansa, si supapa acolo scoate presiunea care iese frumos pe gaura. nu prea ai cum sa verifici busonul nou in magazin. numai musai sa fie de UZINA ca altfel iarasi o sa il schimbi. |
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
am cumparat altul azi tot UAMT si acum ca a rasarit soarele si arde am lasat'o sa bata soarele in ea...sper sa nu sara artificii.Oricum mai acus o sa cobor ca sa desfac busonul sa vad...daca fasaie il pun pe cel de ieri cu garnitura taiata pt ca azi pana la 12 cand l'am cumparat pe celalalt nici macar cel mai mic "fas" nu a facut cand l'am desfacut sa il inlocuiesc.Sper sa nu am probleme.
Daca nu o sa mai am activitate pe forum o sa stiti de ce:)))) |
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
Andyno |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.435 Joined: 9 June 09 From: Bucuresti. ![]() |
Mda, si eu am prob. asta la o berlina din 99''cu busonul original. Cand deschid rezervorul iese o presiune cam maricica din rezervor, dar nu prea am bagat de seama. Asta se intampla de vro 5 ani.
Ce am obs si eu: acul de la indicatorul de benzina statea fix la casuta rosie(unde mai mergi 50 km)...dupa 5 zile de nemiscat masina acul era la ''pompa'' adica ca si cum ar fii gol. |
--------------------
Dacia 1310, an 99'.
Toyota Hilux D4D 170 CP 2007.
Dacia 1310, an 20' injectata.
|
|
neamtzu25 |
![]()
|
cu masina nu te plimbi!!fugi cat poate... Group: Members Posts: 175 Joined: 10 March 09 ![]() |
bv ptr patania ta si deschiderea topicului....
asa ceva am patit si eu.am avut cel original care ,am considerat eu ca e mai "mist"unul asam ca lucea steaua aia din nichel,fix ca p...era o panarama ;unul lam pierdut pe drum iar unul mi lau luat unii cand iau furat benzina baietii.acum am si eu unul care sc "eesence" pe el dar exact am patit si eu,am lasat mas o zi in soare si cand am venit am vazut ca in bord imi arat gol desi stiam ca aveam benz,cand am deschis portbagajul ;era umflat ,cum amatras de buson cum sa lasat imediat,am pus alta garnitura mai subtire dar acum vine miros de benzina;deci faza e de la aarc;o sla scot si sal tai poate os a fie mai moale ca sa poate face treaba asa cum trebe...bafta |
--------------------
DACIA 1,4 berlina
S
1997
- BR 28 PSM cea mai mare problema la masina:TACANITU dintre volan si scaun:D
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
cum adica bravo pt patania mea ma????
![]() |
--------------------
DACIA
1410
1996E
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pt dacia pe carburatie trebuie un buson cu 2 supape:
-una pt admisia aerului -una pt evacuarea vaporilor de benzina,pt a nu se umfla rezervorul |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
acu daca s-a umflat rezervorul ,e totusi bine; in caz de castigi un plin de benzina intra mai mult
![]() |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
panter1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 792 Joined: 26 February 09 From: Bucuresti ![]() |
Off Topic, daca veni vorba de busoane nu mai deschid alt topic vreau sa va intreb care e diferenta intre busonul cu supapa de la vazul de expansiune si cel fara supapa sau supapa demontata? Si sa nu imi spuneti ca la cald va cresta presiunea in instalatie ca stiu, dar la ce ajuta ea??? Eu nu am nici o supapa
Pentru CandyMan i-a busonul in casa dai o gaurica mica cu un bold incins si aia e.. taikmiu la trabant avea o gaurice mica si pe acolo se egaliza presiunea incinta cu exteriorul. Si am auzit si pe altii ca merg asa.. iar in ceea ce priveste presiunea din rezervor sa nu imi spuna mie cineva ca iarna la -15 grade se mai formeaza vro presiune pe acolo ![]() ![]() This post has been edited by panter1: 24 Jun 2009, 22:02 |
--------------------
Dacia
1310
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:15 |