DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Schimbat rulment cardan si vibreaza cardanul

sorin3
post 23 Jun 2009, 21:27
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Va salut pe toti!
Ajutati-ma intr-o problema.
Am schimbat rulmentul central de la cardanul papucului meu si acum vibreaza cardanul, dar curios este ca vibratia apare viteza de 60 km/ora, pe la 80 incepe sa mai dispara dar un uruit ramane pana la 120 km/ora. Cineva mi-a spus ca mecanicul nu a mai imbinat cele doua cardane in acelas loc, motiv pentru care m-am apucat eu acasa de treaba si am schimbat pozitia imbinari cardanelor in toate cele 16 pozitii posibile. Dupa o jumatate de zi de munca rezultatul a fost acelas, doar ca in anumite pozitii vibra mai tare.
Voi ce parere aveti, cum adica... pun rulment nou (nou name) si merge mai rau ca ininte wub.gif

--------------------
dacia papuc-diesel 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ct-03-tvy
post 23 Jun 2009, 21:32
Post #2

ct_010

pai rulmentu ala.de obicei..se schimba..cu tot cu mansonu ala de cauciuc

si musai era.sa ii dai niste semne..laterale..cum vine prin in suruburi pa caroserie..prins..jugu ala de tabla..al mansonului,..adica sa nu il pui mai la stanga mai la dreapta

sau ai schimbat doar rulmentu .din el?... daca da..e posibil.sa il fi pus stramb..

crucile cardanice..is bune? adica sa nu aibe joc...

ar mai fi ceva,.sa nu il fi scos meseria lu bunicu..de mecanic. cardanu din culisanta....

el are sudate in puncte.niste tablite de echilibrare daca ai vazut..

crucile trebuie puse in acelasi plan....toate 3

This post has been edited by ct-03-tvy: 23 Jun 2009, 21:38

--------------------
aro 10.4 1.6 D 1993
+
sorin3
post 24 Jun 2009, 20:46
Post #3

Membru incepator

Multumesc pentru raspuns "ct-03-tvy" !
Deci rulmentul s-a schimbat cu totul.
Semne a dat el... dar pe protectia aia de la imbinarea celor doua cardane care se infileteaza pe o bucse matalica care la randul ei se monteaza prinpresare, deci bucsa asta se poate remonta in orice alta pozitie si in momentul cand a remontat toate semnele au venit aiurea, lucre pe care la recunoscut mecanicul ...intr-un tarziu.
De cruci a zis ca sunt bune, se misca usor si nu au joc.
Tablitele de echilibrare sunt la locul lor.
- "crucile trebuie puse in acelasi plan....toate 3" , asta nu cunosc !

Ar trebui sa merg cu masina la un "meserias" in cardane sa mi-o puna la punct, dar problema este UNDE frate ? wub.gif

--------------------
dacia papuc-diesel 2005
+
sorin3
post 3 Jul 2009, 21:09
Post #4

Membru incepator

Sa va spun cum am rezolvat (cel putin teoretic) aceasta problema:
Am fost la Slobozia la service si au inlocuit rulmentul, pentruca acela era pentru "benzina" si au pus unul care era mai flexibil (unul pe care l-au gasit, pentruca pe cel original nu lau gasit). Masina uruie mai putin si au spus ca dupa ceva timp nu va mai urui deloc. (servisul ... foarte scump, piesele ti le cauta iei pe la niste magazine).
Cam asta e.... dezamagit, .... foarte dezamagit, de la Slobozia la Cernavoda, pe autostrada am mers cu 100/110 km/ora, o galagie infernala in cabina. wub.gif

--------------------
dacia papuc-diesel 2005
+
sechi
post 4 Jul 2009, 15:33
Post #5

pasionat si afacerist

From: Craiova

Parerea mea este ca mecanicul a desfacut cardanul din culisanta si nu l-a montat in aceeasi pozitie. Teoretic, cele 2 cruci cardanice trebuie sa fie pozitionate strict in opozitie la montarea culisantei.
E aiurea sa schimbi numai rulmentul, cand oricum mai des se strica reazemul din cauciuc. Trebuia schimbat cu totul.
De acord si cu ce au zis ceilalti, asa ca nu mai reiau alte posibile cauze.
Personal, am adunat din dezmembrari mai multe perechi de cardane, am ales 2 care mi s-au parut ca lucreaza mai bine si le-am montat cruci noi. Asa am rezolvat fara sa mai am vibratii. ca idee, cardanul e zgomotos de felul lui; si nou face galagie.

Attached thumbnail(s)
raba_20cardan.jpg ( Size: 41.56k ) Number of downloads: 1727

--------------------
Fiat Punto 1995 - DJ 10 SEC
+
sorin3
post 4 Jul 2009, 20:23
Post #6

Membru incepator

Multumesc pentru raspuns "sechi" !
In relatarile mele de cate ori am spus "rulment" practic m-am referit la intreg corpul (manson de cauciuc plus rulment).
Deci cei de la Slobozia au spus ca nu conteaza pozitia in care remontezi cardanul in culisanta aia si de cruci au spus ca sunt bine montate, ca practic singura problema care i-mi da vibratii este mansonul rulmentului central care este prea rigid. Ca practic sunt mai multe tipuri de rulment cu manson care se potrivesc dar unele sunt mai rigide (pentru motorizari pe benzina) si altele mai elastice (pentru variantele diesel).
sleep.gif Asta au spus si au sustinut, pentruca si eu i-am bombardat cu intrebari.

--------------------
dacia papuc-diesel 2005
+
sorin3
post 4 Dec 2013, 22:12
Post #7

Membru incepator

Trebuie sa schimb din nou rulmentul cardanului pentru ca huruie, s-au uzat bilele.
Stie cineva ce cod are acel rulment? vreau sa achimb doar rulmentul din lagar.

--------------------
dacia papuc-diesel 2005
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 23:08
Forum Renault