DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sfaturi - renovare apt.

ankutzza
post 14 Jul 2009, 15:46
Post #1

Group: Members

Salut !

Am cumparat recent un apartament de 2 camere deja cu multiple imbunatatiri (termopane, gresie, faianta, parchet laminat, centrala proprie etc.).

Inainte sa dau o lavabila, as vrea sa schimb instalatia electrica - acum aluminiu, vreau sa-l trec pe cupru. Am inteles ca e o lucrare foarte grea.

Merita intr-adevar tot deranjul ??

Poate sa ma lumineze careva cam cat dureaza si cam cat costa (un total estimativ...) ??

Mersi mult !!

--------------------
VW Passat 1996 - b 43 ddr
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tatabobu
post 14 Jul 2009, 15:50
Post #2

membru

From: Bucuresti

Sincer, daca-ti functioneaza toate prizele si toate intrerupatoarele asa cum vrei si le ai unde vrei, nu are rost sa te legi la cap.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
vis-a-vis
post 14 Jul 2009, 16:37
Post #3

DaciaClubber

Daca te mariti cu mine, iti fac eu gratis toata instalatia...

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
C a t a l i n
post 14 Jul 2009, 16:42
Post #4

radmasa.gif

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
V a L y O
post 14 Jul 2009, 17:01
Post #5

Membru autentic

Nu merita sa schimbi conductorii daca ai apartamentul renovat. Asta era bine sa fi fost facut inainte de renovare. Cat de vechi e blocul? Aluminiul incepe sa dea semne de imbatranire cam dupa 25 de ani. Scoate o priza si vezi conductorii/izolatia. In timp aluminiul se "branzeste", se rupe foarte usor daca il indoi, izolatia se crapa sau in cel mai rau caz se sfarama.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2007 - FVV
If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
+
yonutz84
post 14 Jul 2009, 17:50
Post #6

never stop thinking...

From: Iasi

Eu zic sa profiti de propunerea lu vis a vis..... si cat mai repede! da asa de curiozitate dc o iei de nevasta ca are tedei sau apartament?

This post has been edited by yonutz84: 14 Jul 2009, 17:51

--------------------
Opel Astra 1.6 twinport 2006 - IS-07-XXX
+
C a t a l i n
post 14 Jul 2009, 17:56
Post #7

Are nume trendy, d-aia...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
dr_mKe
post 14 Jul 2009, 17:56
Post #8

Membru cu stetoscop

From: Deva

Schimbatul conductorilor nu-i o treaba deosebit de complicata. Schimba pe cupru si poti pleca in oras lasand masina de spalat sa mearga fara sa-ti fie frica ca ia foc ceva. Schimbatul firelor nu se lasa cu spart pereti. Doar la capacele dozelor faci un mic deranj. Doar conductorii sunt introdusi prin tuburi de plastic.

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
fictiv2004
post 14 Jul 2009, 18:02
Post #9

Membru incepator

Vis-a-vis se pricepe bine la alte instalatii.... trebuia sa dai niste detalii fata de actuala instalatie electrica, si sa spui de ce vrei sa o treci pe cupru ( moda, exces de bani, ganduri de aparatura cu putere mare instalata, fire arse prin pereti, montare protectii destepte pe la tablou... sunt multe.... ) spune si te ajutam; foarte, foarte in mare... 2.000 lei manopera, 1.000 lei piesele; 1 saptamana acoperitor; acu si ce pretentii ai, vrei dupa normele turcesti, alea romanesti vechi, alea EU, alea americane... ca am auzit tot felu de cereri ciudate in tara asta...

This post has been edited by fictiv2004: 14 Jul 2009, 18:06

--------------------
+
ankutzza
post 14 Jul 2009, 19:30
Post #10

QUOTE(fictiv2004 @ 14 Jul 2009, 18:02)
Vis-a-vis se pricepe bine la alte instalatii.... trebuia sa dai niste detalii fata de actuala instalatie electrica, si sa spui de ce vrei sa o treci pe cupru ( moda, exces de bani, ganduri de aparatura cu putere mare instalata, fire arse prin pereti, montare protectii destepte pe la tablou... sunt multe.... )  spune si te ajutam; foarte, foarte in mare... 2.000 lei manopera, 1.000 lei piesele; 1 saptamana acoperitor; acu si ce pretentii ai, vrei dupa normele turcesti, alea romanesti vechi, alea EU, alea americane... ca am auzit tot felu de cereri ciudate in tara asta...
*

Sincera sa fiu nu sufar nici de plictis si nici nu ma dau banii afara din casa :-) Moda ? hm, nu stiu, mai degraba chestii d'astea grele - masina de spalat, aer conditionat, centrala, etc. etc. N-am pretentii de standarde lux, vreau doar sa nu am probleme si s-o fac acum daca e nevoie, inainte sa bag mobila etc.
La apt. precedent am ars vreo 2 prize si niste fire cu masina de spalat. Nu mai vreua surprize aici

Blocul e din 87, instalatia e de cand s-a facut blocul deci aluminiu

14 Jul 2009, 19:38:
QUOTE(V a L y O @ 14 Jul 2009, 17:01)
Nu merita sa schimbi conductorii daca ai apartamentul renovat. Asta era bine sa fi fost facut inainte de renovare. Cat de vechi e blocul? Aluminiul incepe sa dea semne de imbatranire cam dupa 25 de ani. Scoate o priza si vezi conductorii/izolatia. In timp aluminiul se "branzeste", se rupe foarte usor daca il indoi, izolatia se crapa sau in cel mai rau caz se sfarama.
*

mi-ar fi placut si mie ca treaba sa fi fost facuta inainte de toate amenajarile...da' asa au ales vechii proprietari :-(

blocul e din 87.

O sa fac verificarea inainte, poate scap :-)

Mersi mult oricum pt. sfaturi !

This post has been edited by ankutzza: 14 Jul 2009, 19:38

--------------------
VW Passat 1996 - b 43 ddr
+
radian
post 14 Jul 2009, 21:11
Post #11

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

In linii mari, consumatorii casnici de putere mare sunt aparatul de aer conditionat si boilerul electric. Boiler am inteles ca n-ai. Aparatul de aer conditionat il poti alimenta direct din tablou. Daca in rest totul iti merge OK e pacat sa strici peretii. Centrala pe gaz are un consum de energie electrica infim.

Discutam de curand cu un amic stabilit de vreo 15 ani in Canada. Imi poveste ca in cartierul in care locuieste, de curand s-au schimbat contoarele de energie electrica. Cele noi sunt "inteligente" permit monitorizarea si interventia dintr-o statie de dispecerizare a consumului. Mai exact, cand consumul depaseste o anumita valoare prestabilita, din statia de dispecerizare se da comanda pentru decuplarea, de regula pt. 30 de minute a aparatului de aer conditionat.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
bygy007
post 14 Jul 2009, 23:39
Post #12

Membru autentic

From: BUCURESTI

QUOTE(dr_mKe @ 14 Jul 2009, 18:56)
Schimbatul conductorilor nu-i o treaba deosebit de complicata. Schimba pe cupru si poti pleca in oras lasand masina de spalat sa mearga fara sa-ti fie frica ca ia foc ceva. Schimbatul firelor nu se lasa cu spart pereti. Doar la capacele dozelor faci un mic deranj. Doar conductorii sunt introdusi prin tuburi de plastic.
*

este foarte complicata daca pe la imbinarile placilor au pus copex de plastic si nu teava , in plus sint unele blocuri care au doza prin tavan , adica o cutie de tabla destul de mare 25/15cm din care jumatate este astupata si nu prea ai acces la ea , daca mai prinzi si un perete in dreptul ei mai bine te lasi pagubas

@ ankutzza daca e proaspat zugravit si daca merg prizele e ok , daca vrei sa schimbi instalatia exista posibilitatea sa trebuiasca spart prin pereti (nu stii cum vin firele si daca se pot schimba daca nu umbli pe la doze) mare atentie la meseriasul care vine daca schimba instalatia si pune pe cupru spune-i sa COSITOREASCA firele in doza , cositorite nu vei avea probleme niciodata
la aluminiu daca firele sint slabe se incalzesc mai ales cind bagi consumatori mari (aeroterme fer de calcat la peste 1000W masina de spalat sau aer conditionat)

cel mai bine pentru aerul conditionat este sa fie legat direct in tablou pe sigurante separate
eu il am direct in tablou , nu am priza intre spliter si tablou , daca vreau sa il deconectez (ca si cum l-as scoate din priza deconectez sigurantele de alimentare)

This post has been edited by bygy007: 14 Jul 2009, 23:41

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
nairam
post 15 Jul 2009, 07:05
Post #13

Posesor de bebelus...

Hai sa-mi dau si eu cu parerea... In timpul studentiei am lucrat ca electrician vreo 2 ani deci:
Daca firele sunt bagate pe tub atunci nu ai de ce sa darami peretii. Operatiunea este simpla se scot firele vechi si se baga altele noi. Reteta este ca atunci cand scoti firele vechi pe acestea sa la legi de alea noi asa incat atunci cand ies cele vechi raman cele noi ... Se pot intampla si accidente cum ar fi sa se rupa firul si sa ramai cu el "pe teava" dar exista solutii...
Din pacate firele de aluminiu din blocurile vechi NU sunt mereu bagate pe tub uneori fiind zidite... Ei atunci apare deranjul mare pentru ca va trebui clar sa renovezi apartamentul. In cazul asta te sfatuiesc sa lasi asa firele vechi asta daca merg ... si sa incerci sa schimbi firele abia la renovarea urmatoare, dar neaparat sa le bagi pe tub...
Daca prizele vechi merg bine atunci nu are rost sa le schimbi...
Este posibil sa trebuiasca shimbate numai prizele. Dar trebuie montate bine si in principiu vor merge bine.

This post has been edited by nairam: 15 Jul 2009, 07:08

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
ct-03-tvy
post 15 Jul 2009, 07:19
Post #14

ct_010

masina de spalat si aeru conditionat sunt departe de tablou de sigurante?..

daca sunt relativ.aproape,.. poti monta suplimentar,.aparent..2 prize, cu bagheta

daca firele nu sunt bagate in tub,....si e inteng dala nenorocit ST,nu prea ai ce sa ii faci,..fara sa spargi pereti..pt traseele noi ale cablurilor..

--------------------
aro 10.4 1.6 D 1993
+
Marty
post 15 Jul 2009, 07:21
Post #15

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Da' de ce nu poti pune plinta pina la urmatoarea renovare?

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
l@u
post 15 Jul 2009, 07:40
Post #16

Membru autentic

Sfat : nu cupla aluminiu cu cupru decat cu reglete cu surub.

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
fictiv2004
post 15 Jul 2009, 09:09
Post #17

Membru incepator

[quote=l@u,15 Jul 2009, 08:40]
Sfat : nu cupla aluminiu cu cupru decat cu reglete cu surub.

Sfat 2 : nu asculta de sfat 1- l@u stie ceva, dar nu bine: intr-o regleta cu surub, firul de Cu se poate atinge de firul de Al, si se formeaza o micropila electrica. daca tot faci ca lumea, cauta treceri Cu-Al( sunt speciale ptr. asta)

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 13:30
Forum Renault