Pentru a recrea o lume mai buna
![]() ![]() ![]() |
Pentru a recrea o lume mai buna
dragoselu |
![]()
|
||
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
|
||
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ti-o dat Marty un deget si acu' vrei toata mana?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ovidiun |
![]()
|
![]() Membru...fara drepturi. Group: Members Posts: 39 Joined: 8 April 08 ![]() |
Cam riscant as zice...eu nu iau nici la ocazie cu masina si tu zici ca as putea sa dorm cu cineva in casa pe care nu il cunosc.
Ma gandesc cati oamenii mai inchisi la culoare (si nu numai) ar zambi la ideea asta ![]() |
--------------------
Dacia
berlina
1998 Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
|
|
yonutz84 |
![]()
|
![]() never stop thinking... Group: Members Posts: 160 Joined: 6 May 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(dragoselu @ 17 Jul 2009, 13:24) Va propun un site care mi s-a parut interesant : www.couchsurfing.org . El isi propune recreerea unei lumi mai bune prin : - termenul "couch" provine din limba engleza, iar sensul care ne intereseaza e cel de "canapea", chiar poetic ar insemna "culcus", "barlog". Membrii acestui site isi propun sa ofere cazare, sfaturi de drumetie, in mod voluntar sau cu mici cheltuieli, din bunatatea sufletului sau pentru a socializa cu alti oameni. Exemplu : daca eu am o camera libera, as putea caza, sa spunem, pe cineva care nu gaseste / nu are posibilitatea de a sta la hotel. Sau am un mic spatiu pe hol, intind o patura sau umflu o saltea de dormit si ajut un om sa aiba un acoperis peste noapte, chiar daca nu pot sa-i ofer ceva de mancare, macar o cana cu apa. As vrea sa vad si parerile voastre, eventual daca ati putea face parte din comunitatea www.couchsurfing.org . D. Mi se face cam foame! hai fii tu bunul samaritean! unde ziceai ca stai? vin si mi petrec weekendul la tine dar nu ma culci pe jos, ci dorm in patu tau si tu in masina sau pe jos... ca deh asa face un bun samaritean! This post has been edited by yonutz84: 17 Jul 2009, 14:06 |
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Se confunda omenia cu prostia.
Tipic romanesc. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ovidiun |
![]()
|
![]() Membru...fara drepturi. Group: Members Posts: 39 Joined: 8 April 08 ![]() |
Cred ca mai sunt pe lume modalitati de a face bine, de a ajuta oamenii care au nevoie...mai cautati...dar www.couchsurfing.org....nu prea as face.
daca vrei sa faci bine cuiva...ai nenumarate posibilitati |
--------------------
Dacia
berlina
1998 Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
Dar daca ar veni niste gagici bune, cred ca nu mai stiti ce sa le oferiti si pe unde sa le plimbati. Ba le rugati sa mai vina pe la voi si cu prietenele lor.
![]() This post has been edited by adrian_c: 17 Jul 2009, 16:27 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
- DB-05-xxx Citroen C4 1.6HDI xx.04.2009 - 710-BxD
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Mai ales daca-i si sotia acasa...
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
Era pentru cei fara obligatii, dar poate exista si sotii non-conformiste care vor mai multe
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
- DB-05-xxx Citroen C4 1.6HDI xx.04.2009 - 710-BxD
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Un coleg al meu prin anii '80 a plecat acasa de la serviciu si cand a ajuns acasa a vazut la poarta casei lui sub nuc la umbra o masina cu numere de Polonia.Bineinteles ca l-a prins mirarea casa lui fiind undeva in mijlocul cartierului si nu pe vreo artera principala.Apropiindu-se de masina a vazut ca in masina erau sotul sotia si doi copii de vreo 14 ani arsi de soare ingrozitor.Aproape erau in agonie pentru ca nu au raspuns la intrebari nu ca nu intelegeau limba romana ci pentru ca erau terminati din cauza expunerii excesive la soare.Colegul a intrat in casa a vorbit cu nevasta si imediat au facut paturile ca sa-i culce in casa pe polonezi.A iesit afara a scos masina lui din garaj i-a dat jos pe polonezi din masina si a bagat masina lor in garaj dupa care i-a dus in casa si i-a culcat pe fiecare in cate un pat.Apoi s-a dus la un vecin care era doctor si l-a chemat ca sa-i consulte si sa vada ce e de facut cu ei.!10 zile i-a tinut colegul meu pe polonezi pe medicamente unsi cu iaurt mancare consultatii gratuite pana cand s-au facut bine si au putut sa plece la drum.Cand au plecat polonezii i-au lasat colegului adresa si in anul urmator colegul a plecat cu sotia in Polonia in vizita la prietenii lui adhoc.De data asta gazduirea a durat 3 saptamani timp in care polonezii s-au revansat cu varf si indesat.
|
--------------------
a
b
c
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
mare lucru sa poti ajuta un om. ideea este sa il ajuti..sa ii faci un bine..si sa nu te astepti sa iti intoarca serviciul..ci sa o faci asa din suflet. pe de alta parte exista si multi nemernici pe lumea asta care se prefac si odata ajunsi in casa ta sau chiar in masina ta..te ameninta..te agreseaza..nu mai vb de omor. ideea e buna dar e si riscanta..depinde foarte mult pana unde vrei sa mergi.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Va recomand sa vizionati cu incredere filmul "Pay it forward" . Sunt multe de invatat din filmul ala...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(dragoselu @ 17 Jul 2009, 14:24) Va propun un site care mi s-a parut interesant : www.couchsurfing.org . El isi propune recreerea unei lumi mai bune prin : - termenul "couch" provine din limba engleza, iar sensul care ne intereseaza e cel de "canapea", chiar poetic ar insemna "culcus", "barlog". Membrii acestui site isi propun sa ofere cazare, sfaturi de drumetie, in mod voluntar sau cu mici cheltuieli, din bunatatea sufletului sau pentru a socializa cu alti oameni. Exemplu : daca eu am o camera libera, as putea caza, sa spunem, pe cineva care nu gaseste / nu are posibilitatea de a sta la hotel. Sau am un mic spatiu pe hol, intind o patura sau umflu o saltea de dormit si ajut un om sa aiba un acoperis peste noapte, chiar daca nu pot sa-i ofer ceva de mancare, macar o cana cu apa. As vrea sa vad si parerile voastre, eventual daca ati putea face parte din comunitatea www.couchsurfing.org . D. Chestia asta se practica deja, la o oarecare scara, prin europa. Nu cred ca initiativa e compatibila cu genele romanului, mai ales cu cele ale romanului urban. Intmplarea descrisa de Bulan ar contrazice sustinerea mea, dar cred ca e doar obisnuita exceptie, in fata careia trebuie sa-ti scoti palaria, fara a te amagi ca ai pasit intr-o lume mai buna. Faptul ca polonezii s-au revansat arata ca, din intimplare poate, omul lui si-a impartit omenia, fara a se astepta la o recompensa, cu alti OAMENI. dar oamenii sint, totusi, destul de rari. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
QUOTE(dragoselu @ 17 Jul 2009, 13:24) Va propun un site care mi s-a parut interesant : www.couchsurfing.org . El isi propune recreerea unei lumi mai bune prin : - termenul "couch" provine din limba engleza, iar sensul care ne intereseaza e cel de "canapea", chiar poetic ar insemna "culcus", "barlog". Membrii acestui site isi propun sa ofere cazare, sfaturi de drumetie, in mod voluntar sau cu mici cheltuieli, din bunatatea sufletului sau pentru a socializa cu alti oameni. Exemplu : daca eu am o camera libera, as putea caza, sa spunem, pe cineva care nu gaseste / nu are posibilitatea de a sta la hotel. Sau am un mic spatiu pe hol, intind o patura sau umflu o saltea de dormit si ajut un om sa aiba un acoperis peste noapte, chiar daca nu pot sa-i ofer ceva de mancare, macar o cana cu apa. As vrea sa vad si parerile voastre, eventual daca ati putea face parte din comunitatea www.couchsurfing.org . D. Stimabile eu tare am o banuiala ca faci misto de noi! Pai daca tot vrei sa ajuti un amarat...ai putea sa ii donezi(asta presupune sa nu ii ceri bani) un frigider arctic de 31 de ani.Sau....toate pana la frigider?!!!! |
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(argon @ 17 Jul 2009, 14:25) Ii multumesc DIN INIMA lui Marty pentru sustinere si il invit, cand are drum la Galati, la mine, promit un sejur culinar pescaresc IMPECABIL! ![]() 18 Jul 2009, 23:34: QUOTE(yonutz84 @ 17 Jul 2009, 15:06) Mi se face cam foame! hai fii tu bunul samaritean! unde ziceai ca stai? vin si mi petrec weekendul la tine dar nu ma culci pe jos, ci dorm in patu tau si tu in masina sau pe jos... ca deh asa face un bun samaritean! Ionut, daca ai avea unde sa stai la un francez, doar un mic spatiu unde sa dormi chiar pe jos (fara mancare, bautura), la Paris, ai accepta sa stai la om peste noapte? Daca ai vreo problema la Galati si nu ai unde sta, am sa te cazez intr-un separeu (iti aduci un sac de dormit sau iti dau eu + saltea gonflabila) de 1,55 x 2,40 m, in patul din camera de camin unde locuiesc nu te las (doar nu vrei sa dorm eu in masina si tu cu sotia?? ![]() 18 Jul 2009, 23:42: QUOTE(bulan @ 17 Jul 2009, 19:20) Un coleg al meu prin anii '80 a plecat acasa de la serviciu si cand a ajuns acasa a vazut la poarta casei lui sub nuc la umbra o masina cu numere de Polonia.Bineinteles ca l-a prins mirarea casa lui fiind undeva in mijlocul cartierului si nu pe vreo artera principala.Apropiindu-se de masina a vazut ca in masina erau sotul sotia si doi copii de vreo 14 ani arsi de soare ingrozitor.Aproape erau in agonie pentru ca nu au raspuns la intrebari nu ca nu intelegeau limba romana ci pentru ca erau terminati din cauza expunerii excesive la soare.Colegul a intrat in casa a vorbit cu nevasta si imediat au facut paturile ca sa-i culce in casa pe polonezi.A iesit afara a scos masina lui din garaj i-a dat jos pe polonezi din masina si a bagat masina lor in garaj dupa care i-a dus in casa si i-a culcat pe fiecare in cate un pat.Apoi s-a dus la un vecin care era doctor si l-a chemat ca sa-i consulte si sa vada ce e de facut cu ei.!10 zile i-a tinut colegul meu pe polonezi pe medicamente unsi cu iaurt mancare consultatii gratuite pana cand s-au facut bine si au putut sa plece la drum.Cand au plecat polonezii i-au lasat colegului adresa si in anul urmator colegul a plecat cu sotia in Polonia in vizita la prietenii lui adhoc.De data asta gazduirea a durat 3 saptamani timp in care polonezii s-au revansat cu varf si indesat. Si eu am prins o asemenea experienta : am invitat 4 colegi francezi din Franta (2 cupluri 50 - 60 ani) pentru 2 saptamani la mine la parinti, la tara si la cabana lor de la Ardeluta (Piatra-Neamt), o zona unde nici undele GSM nu le prinzi, salbaticie deplina... Asa ceva nu mai vazusera, un loc atat de izolat, au ramas profund impresionati, mici, bere, friptane, berbecut... M-au invitat si pe mine in Franta, dar pentru 3 luni! Am vazut tot Nordul, N-E si N-V Frantei... 18 Jul 2009, 23:43: QUOTE(titiDSN @ 17 Jul 2009, 19:43) mare lucru sa poti ajuta un om. ideea este sa il ajuti..sa ii faci un bine..si sa nu te astepti sa iti intoarca serviciul..ci sa o faci asa din suflet. pe de alta parte exista si multi nemernici pe lumea asta care se prefac si odata ajunsi in casa ta sau chiar in masina ta..te ameninta..te agreseaza..nu mai vb de omor. ideea e buna dar e si riscanta..depinde foarte mult pana unde vrei sa mergi. Ii spui ca ai toporul dupa perna si ca esti imprevizibil daca face miscari a gluma... ![]() This post has been edited by dragoselu: 18 Jul 2009, 22:43 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
ovidiun |
![]()
|
QUOTE(bulan @ 17 Jul 2009, 18:20) Un coleg al meu prin anii '80 a plecat acasa de la serviciu si cand a ajuns acasa a vazut la poarta casei lui sub nuc la umbra o masina cu numere de Polonia.Bineinteles ca l-a prins mirarea casa lui fiind undeva in mijlocul cartierului si nu pe vreo artera principala.Apropiindu-se de masina a vazut ca in masina erau sotul sotia si doi copii de vreo 14 ani arsi de soare ingrozitor.Aproape erau in agonie pentru ca nu au raspuns la intrebari nu ca nu intelegeau limba romana ci pentru ca erau terminati din cauza expunerii excesive la soare.Colegul a intrat in casa a vorbit cu nevasta si imediat au facut paturile ca sa-i culce in casa pe polonezi.A iesit afara a scos masina lui din garaj i-a dat jos pe polonezi din masina si a bagat masina lor in garaj dupa care i-a dus in casa si i-a culcat pe fiecare in cate un pat.Apoi s-a dus la un vecin care era doctor si l-a chemat ca sa-i consulte si sa vada ce e de facut cu ei.!10 zile i-a tinut colegul meu pe polonezi pe medicamente unsi cu iaurt mancare consultatii gratuite pana cand s-au facut bine si au putut sa plece la drum.Cand au plecat polonezii i-au lasat colegului adresa si in anul urmator colegul a plecat cu sotia in Polonia in vizita la prietenii lui adhoc.De data asta gazduirea a durat 3 saptamani timp in care polonezii s-au revansat cu varf si indesat. Cazuri si cazuri. Mai sunt si oameni care au ajutat primind in casa la ei pe altii si dimineata era casa rascolita, erau drogati, batuti... (cazuri dintr-o emisiune de la TVR ('Ochiul magic' ...parca). Din pacate viata e mai complicata de atat, trebuie sa deschizii ochii bine atunci cand faci bine in acest mod cuiva...Ochii mari!!!!....nu exclud nici naivitatea prosteasca a unora. QUOTE(Alydor @ 17 Jul 2009, 19:19) Va recomand sa vizionati cu incredere filmul "Pay it forward" . Sunt multe de invatat din filmul ala... Suma respectelor, Alydor Super film, din pacate in viata trebuie sa fii realist!!! Viata bate filmul, nu? Daca vrei sa faci bine, sigur vei reusi....important e sa vrei si sa nu ceri nimic in schimb!!! |
--------------------
Dacia
berlina
|
|
yonutz84 |
![]()
|
![]() never stop thinking... Group: Members Posts: 160 Joined: 6 May 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(dragoselu @ 18 Jul 2009, 22:28) Ii multumesc DIN INIMA lui Marty pentru sustinere si il invit, cand are drum la Galati, la mine, promit un sejur culinar pescaresc IMPECABIL! ![]() <span class='edit'>18 Jul 2009, 23:34:</span> Ionut, daca ai avea unde sa stai la un francez, doar un mic spatiu unde sa dormi chiar pe jos (fara mancare, bautura), la Paris, ai accepta sa stai la om peste noapte? Daca ai vreo problema la Galati si nu ai unde sta, am sa te cazez intr-un separeu (iti aduci un sac de dormit sau iti dau eu + saltea gonflabila) de 1,55 x 2,40 m, in patul din camera de camin unde locuiesc nu te las (doar nu vrei sa dorm eu in masina si tu cu sotia?? ![]() <span class='edit'>18 Jul 2009, 23:42:</span> Si eu am prins o asemenea experienta : am invitat 4 colegi francezi din Franta (2 cupluri 50 - 60 ani) pentru 2 saptamani la mine la parinti, la tara si la cabana lor de la Ardeluta (Piatra-Neamt), o zona unde nici undele GSM nu le prinzi, salbaticie deplina... Asa ceva nu mai vazusera, un loc atat de izolat, au ramas profund impresionati, mici, bere, friptane, berbecut... M-au invitat si pe mine in Franta, dar pentru 3 luni! Am vazut tot Nordul, N-E si N-V Frantei... <span class='edit'>18 Jul 2009, 23:43:</span> Ii spui ca ai toporul dupa perna si ca esti imprevizibil daca face miscari a gluma... ![]() Sunt cazuti si cazuri.... Adevarata pomana este cand ajuti un om disperat cand nu are dc sa se agate.. pt el atunci tu esti o adevarata raza de lumina. Nu conteaza daca ti intoarce favorul sau nu te va ajuta cand vei avea nevoie, conteaza doar ca ai facut tu o fapta buna. Ideea e sa nu se faca din asta o obisnuinta si unii sa inceapa sa profite pe spinarea altora. |
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am tot ajutat pe unul si pe altul dar degeaba ca n-ai cu cine. N-am primit in schimb nimic ba am mai avut si certuri in familie din cauza asta. Daca oamenii sunt neamuri proaste si nu stiu sa intoarca serviciul inapoi in aceeasi directie macar, nu mai spun in aceeasi masura, atunci sa fie sanatosi. Mai te si invidiaza pe urma ca ia uite ala ce si-a facut si ce si-a mai luat si ce bine ii merge. Nu am nevoie de asemenea persoane pe langa mine. Degeaba ii ajuti ca nu se schimba. Eu m-am lamurit de mult cu treaba asta.
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
yonutz84 |
![]()
|
QUOTE(ionutctn @ 20 Jul 2009, 09:33) Eu am tot ajutat pe unul si pe altul dar degeaba ca n-ai cu cine. N-am primit in schimb nimic ba am mai avut si certuri in familie din cauza asta. Daca oamenii sunt neamuri proaste si nu stiu sa intoarca serviciul inapoi in aceeasi directie macar, nu mai spun in aceeasi masura, atunci sa fie sanatosi. Mai te si invidiaza pe urma ca ia uite ala ce si-a facut si ce si-a mai luat si ce bine ii merge. Nu am nevoie de asemenea persoane pe langa mine. Degeaba ii ajuti ca nu se schimba. Eu m-am lamurit de mult cu treaba asta. Lasa ca Dumnezeu iti vede faptele bune si ti rezerva un loc la el in loja! |
--------------------
Opel
Astra 1.6 twinport
2006
- IS-07-XXX
|
|
ovidiun |
![]()
|
QUOTE(ionutctn @ 20 Jul 2009, 09:33) Eu am tot ajutat pe unul si pe altul dar degeaba ca n-ai cu cine. N-am primit in schimb nimic ba am mai avut si certuri in familie din cauza asta. Daca oamenii sunt neamuri proaste si nu stiu sa intoarca serviciul inapoi in aceeasi directie macar, nu mai spun in aceeasi masura, atunci sa fie sanatosi. Mai te si invidiaza pe urma ca ia uite ala ce si-a facut si ce si-a mai luat si ce bine ii merge. Nu am nevoie de asemenea persoane pe langa mine. Degeaba ii ajuti ca nu se schimba. Eu m-am lamurit de mult cu treaba asta. Si eu am oarecare disctii de astea in familie. Dar de ce ai ajutat de la inceput? Asteptai ceva anume in schimb? Poate ai dreptate cu partea ca ii ajuti dar nu se schimba nimic. Eu, cel putin stiu ca am incercat, am facut ceea ce am crezut ca e bine chiar daca altii au spus ca gresesc. Eu am inima impacata ca am facut ceea ce trebuie. De asta are fiecare cap pe umeri, sa mai si gandeasca cu el, sa realizeze ceea ce a primit. Nu cred ca ar trebui sa regreti ca ai ajutat pe cineva. |
--------------------
Dacia
berlina
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 16:06 |