DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ratustele salbatice din parcul Herastrau, Indiferenta totala !!

sonycu
post 20 Jul 2009, 16:10
Post #1

Alpinist de weekend !!

Group: Members
From: Bucuresti

Povestea e foarte simpla.

Cum in weekend a fost o vreme frumoasa am zis sa ies cu sotia la o plimbare in parc. Desi nu sunt fan al Herastraului am decis sa mergem acolo, mai mult la insistentele sotiei. Bun. Cum ne plimbam noi asa pe la umbra, pe marginea lacului, observ o ratusca, aparent moarta, pe marginea lacului, pe acea portiune de piatra. M-am oprit timp de cateva secunde, si in timp ce discutam cu sotia, spunandu-i ca nu mi se pare normal sa fie lasata acolo din moment ce a murit, ratusca a miscat. Incerca sa se miste, sa supravietuiasca in esenta.

M-am apropiat de ea, statea cu capul pe respectiva piatra, pe o parte. Nu avea forta sa isi ridice capul. Avea si niste paine in cioc. Am mutat-o din acel loc, tot pe piatra dar la umbra. Se vedea ca era hranita, pentru ca era destul de grea pentru talia ei. Dar nu avea forta sa se ridice, nu avea forta nici sa bea apa. Am pipait-o, in speranta ca voi descoperi cauza care o adusese in respectiva stare. Nu avea nici un fel de rana fizica exterioara. Capul il tinea, pe o parte, pe piatra. Nu avea nici un fel de control. Am incercat sa ii dau niste apa, dar se ineca.

Cum la nici 100 de metri de acel loc era, ascuns sub niste tufisuri mai mari, un politist comunitar, m-am dus la el sa ii precizez de acest caz, in speranta ca poate stie pe cineva din cadrul parcului care se poate ocupa de acesta ratusca salbatica. Raspunsul a venit naucitor: "NU ma intereseaza !!"

Ok, am inteles, nu te intereseaza, dar nu am venit sa iti cer sa ii faci respiratie gura la gura sau resuscitare, vreau sa stiu cine o poate ajuta, am precizat eu. Acelasi raspuns, parca nu vorbeam aceeasi limba: "NU ma intereseaza", pentru ca apoi cu jumate de gura sa zica: "Nu intra in atributiile mele".

OK, am zis sa mai incerc si la altcineva, poate cu ceva mai multa compasiune pentru un suflet, fie el si de animal. Sotia s-a dus la casiera de la intrarea in Muzeul Satului Roman. Femeia, foarte amabila, a zis ca nu ne poate ajuta pentru ca ei se ocupa doar de zona din interiorul Satului. Ne-a dat un pahar cu apa rece, in speranta ca asta va rezolva problema ratustei, nu avea sa fie insa asa.

Am mers apoi la "popularele" lebede aduse in parcul Herastrau. Acolo, 25 din 24 e un politist comunitar care le pazeste, sa nu fie furate. Omul a fost sincer, a spus ca el nu stie sa se ocupe cineva de acest aspect, si ca oricum nu e nici primul si nici ultimul caz de acest gen, si ca dimineata cand vin cei de la curatenie o vor lua si o vor arunca la gunoi, ca pe orice pet, ca pe orice pachet de tigari s.a.m.d

Am mai incercat sa mai vorbesc si cu alte persoane, dar nu era nimeni care sa fie interesat de asa ceva, e prea banal presupun. M-am intors la ratusca, cu toate ca nu puteam sa o ajut. Prin acea zona treceau foarte multi oameni, in afara de 2 femei care s-au oprit si au incercat sa ajute pe cat posibil, in rest, din peste 100 de oameni, nici unul nu a schitat nici un gest, poate doar unul de scarba, si de o indiferenta totala, trebuia doar sa mai vina cineva sa o ia sa o gateasca, ca in rest urechile mi-au auzit de toate, de la: "arunc-o in lac/gunoi" si pana la alte lucruri "destepte".

In esenta acel suflet putea fi salvat, ea practic fiind hranita, dar ori a fost lovita, ori s-a imbolnavit de la apa, ori ceva de gen. Avea niste spasme, incerca sa se miste, dar nu avea forta. Sigur, nu sunt naiv, e o ratusca salbatica, nu se compara cu lebedele aduse, de 1000 de euro perechea. Asta in ochii unora, dar in ochii mei acea ratusca nu era mai prejos. Ar trebui sa existe un cabinet veterinar in cadrul parcului, atat pentru animalele care sunt aduse de catre conducerea parcului, cat si pentru cele ce vin in functie de sezon in parc. As fi platit fara sa stau prea mult pe ganduri tratamentul pentru acea ratusca daca ar fi fost un cabinet veterinar in parc. Asa insa a ramas sa moara acolo, cu toate ca putea fi salvata.

Imi pare rau pentru cei ce i-am plictist prin aceasta poveste, dar imi este sila cand vad o asa mare indiferenta, chiar nu ne mai intereseaza nimic? Cred ca nu, avand in vedere ca mamele isi arunca copii nou nascuti la toaleta, avand in vedere ca "Ion" copil de 13 ani isi omoara mama s.a.m.d. Nu sunt foarte religios de fel, dar oare partea pentru suflet nu ne intereseaza? Conteaza doar ce masina conducem? Conteaza doar toalele si aparatele electronice de ultima generatie? Pacat, mare pacat.. .. ..

--------------------
Ex Dacia Solenza, Echiparea Scala, An 2004
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 20 Jul 2009, 16:19
Post #2

-

From: Romania

Puteai sa o salvezi tu daca voiai cu adevarat. O luai in masina si o duceai la un veterinar. Puteai chiar sa chemi si televiziunea.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
vijelie
post 20 Jul 2009, 16:20
Post #3

membru violet

Nu, el vroia sa filmeze.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
cosmin_2300
post 20 Jul 2009, 16:21
Post #4

Banned

From: București

Mai mult ca sigur ratusca "ta" a primit un picior "bine plasat" smile.gif

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
sonycu
post 20 Jul 2009, 16:23
Post #5

Alpinist de weekend !!

QUOTE(IRONICK @ 20 Jul 2009, 16:19)
Puteai sa o salvezi tu daca voiai cu adevarat. O luai in masina si o duceai la un veterinar. Puteai chiar sa chemi si televiziunea.
*

Doar daca o luam in RATB, ca masina personala nu am in acest moment.

Cat despre televiziune, nu stiu, nu mi-a trecut acest gand prin cap, recunosc, dar nu stiu daca ar fi interesat pe cineva, sa fim totusi realisti, doar lucrurile in esenta MARI si cu implicatii mai adanci conteaza, nu o amarata de rata, si aia salbatica.

20 Jul 2009, 16:26:
QUOTE(cosmin_2300 @ 20 Jul 2009, 16:21)
Mai mult ca sigur ratusca "ta" a primit un picior "bine plasat" smile.gif
*

Se prea poate. Nu m-as mira absolut deloc.

This post has been edited by sonycu: 20 Jul 2009, 16:26

--------------------
Ex Dacia Solenza, Echiparea Scala, An 2004
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
+
vijelie
post 20 Jul 2009, 16:27
Post #6

membru violet

Mail la http://www.ansvsa.ro/
Poate are vreo boala mai nasoala.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
vis-a-vis
post 20 Jul 2009, 16:35
Post #7

DaciaClubber

Daca era vreun caine, se gaseau cel putin 10 insi care sa-i faca respiratie...

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
cosmin_2300
post 20 Jul 2009, 17:05
Post #8

Banned

From: București

Daca nu se gasea cineva sa-i faca respiratie , sigur veneau aia de la "4 labute" sau se gasea cineva sa-l duca la veterinar ...

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
bion
post 20 Jul 2009, 17:26
Post #9

Membru autentic

From: TM

Se putea suna la telefon unul din serviciile nonstop de ambulanta veterinara rolleyes.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
membru_DC
post 20 Jul 2009, 17:49
Post #10

-

am trecut si eu acu o ora cu masina pe langa un catelus care era pe marginea carosabilului langa masinile parcate pe dreapta... era cu spatele la mine si statea doar in labutele din fata, initial i-am dat un semnal (claxon) sa nu ma trezesc cu el ca-mi sare din scurt in fata masinii, abia dupa ce am trecut prin dreptul lui si lm-am uitat in oglinda laterala dreapta a vazut care era problema lui.... il lovise cineva cu masina si era cu burta sparta si organele pe asfalt sad.gif
.... si acum ma doare sufletul cand ma gandesc la el frustrat.gif

--------------------
- - - - -
+
Markos
post 14 May 2012, 11:36
Post #11

fost programator

From: Scursurești Vale

MantaB a actionat impecabil sleep.gif

Face toti banii baiatul asta, lucreaza curat si precis.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
corbex
post 14 May 2012, 12:16
Post #12

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

In urma incendiilor nu ramine mizerie? blush.gif

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
bmwh548
post 14 May 2012, 12:48
Post #13

Membru cu insomnii

From: Iasi

Din punctul meu de vedere asta e o misiune esuata. Pai n-ar fi rezolvat si el problema cand era vreo intrunire la nivel inalt...

--------------------
- - - - -
+
corbex
post 14 May 2012, 12:55
Post #14

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Omul a facut ce i s-a cerut. un profesionist adevarat nu-si depaseste mandatul.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 01:55
Forum Renault