Cati L de ulei intra in motorul de DSN?, Intrebare
![]() ![]() ![]() |
Cati L de ulei intra in motorul de DSN?, Intrebare
maniacu_mnc |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 250 Joined: 11 September 07 ![]() |
|
||
--------------------
ex DSN
Actual: BMW 316i
1995
- PH-86-ELS
|
|||
cristi87 |
![]()
|
![]() fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii Group: Members Posts: 507 Joined: 2 May 08 ![]() |
3 litrisau 3,2.nu mai stiu exact.oricum,poti pune si te uiti la joja
This post has been edited by cristi87: 3 Aug 2009, 07:32 |
--------------------
RENAULT
Megane 2.2 1.6 16v 82Kw
2007
- Unknown..yet [COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
2.9
Cel mai bine e ca dupa ce scurgi uleiul vechi sa pui numai 2.5L. Apoi ii dai o cheie, vezi ca nu ai scurgeri de ulei pe la filtru, apoi opresti, o lasi 15-20 de minute, apoi verifici pe joje si completezi pana la 1-2 mm sub maxim. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
pe viitor cand mai ai astfel de intrebari incearca sa postezi aici http://www.daciaclub.ro/Mici-Intrebari-t109936.html ....chiar daca nu e la aria supernovei cu siguranta vei gasi raspunsul si acolo
![]() offtopic: de la ce vine "DSL"? ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
maniacu_mnc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 250 Joined: 11 September 07 ![]() |
|
--------------------
ex DSN
Actual: BMW 316i
1995
- PH-86-ELS
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
DSL dacia super liberta
![]() Intra 2.9-3 litri de ulei daca sta bine si ne gandim ca se imprastie prin lagare intra fix 3 litri ce imi e 2,9 ce e 3 tot un drac. This post has been edited by djasu82: 3 Aug 2009, 22:26 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ficx.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
daca nivelul de ulei la joja este cu vreo 3 mm mai mare ..are cv? am bagat putin cam mult ...cu vreo 100-150 g
This post has been edited by pician90: 4 Aug 2009, 08:06 |
--------------------
ex : dacia
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
in specificatii se spune 2.9L. In lumea reala cand vrei sa faci schimbul e impoibil sa scurgi tot uleiul vechi si mai ramane ceva ulei inainte sa il torni pe cel nou. Asa ca real de obicei se baga 2.6-2.7L, si nivelul va fi la maxim.
Repet sfatul meu - e mai usor sa completati ulei dupa ce se aseaza decat sa scoateti daca ati pus mai mult, asa ca pentru inceput puneti max 2.5L, urmand ca dupa ce dati o cheie si il lasati sa se aseze sa faceti nivelul corect (1-2 mm SUB maxim). @pician90 nu e cu mult mai mult de maxim, deci tu il poti lasa si asa, o sa se consume in timp. Daca din greseala depasiti nivelul maxim uleiul se poate scoate cu o seringa si un furtunas pe la joje. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Mie la revizie mi-au pus 3.3 l in sandero. Nu e acelasi motor ca la supernova?
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Ba da, in principiu e acelasi, dar mi se pare ca e baia de ulei altfel.
La Logan se spune ca este capacitatea de 3.2L. Probabil asa e si la Sandero. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Am schimbat uleiul acum aproximativ o luna. Inainte motorul era silentios... nici nu il auzeai. Aveam 15w40 elf. Acum are 10w40 elf si cam "zdrangane". Nu mai e ca inainte. Ma gandeam la un aditiv pentru ulei. Ce recomandari aveti? Mentionez ca am bagat fix 3 litri si acum nivelul este undeva la 3-4 mm SUB limita MAXIMA a jojei. Banuiesc ca nu prea pot sa pun peste cei 3 litri de ulei, adica daca as baga aditiv sa depasesc cei 3 litri. Exista vreun aditiv ca sa fac motorul sa "toarca" mai bine? Si cat se complecteaza ?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
@Maskatu nu baga aditiv daca nu ai probleme cu motoru.....lasa-l asa pana la urmatorul schimb .....din cate stiu eu dsn-urile au venit din fabrica cu elf 10W 40 ulei recomdat......eu dupa ce i-am facut motoru am bagat Castrol Magnatec si pot sa zic ca este mai bun decat elf-ul dar si mai scump
![]() |
--------------------
Hyundai
Accent
2003 Skoda Octavia RS1 / 2009
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Pai nu face bine la motor?
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Pai in general aditivi de ulei nu fac bine la motorarele care nu au probleme ....la cele cu probleme se depune acea pelicula pe unde este nevoie dar nici alea nu scapa fara segmentare sau set inlocuit
![]() ![]() Alegerea iti apartine This post has been edited by 26-Kbe: 27 Aug 2009, 11:22 |
--------------------
Hyundai
Accent
|
|
Maskatu |
![]()
|
Eu cand am luat masina la primul schimb de ulei a iesit uleiul negru negru. Ala nu prea se sinchisea sa il schimbe... cand am desfacut capacul de sus de la motor, era numai pamant de ulei. Acolo a fost curatat, dar probabil a mai ramas mizerie prin el. Ma gandem ca poate se mai curata asa... Acum este deja al doilea schimb de ulei de cand este la mine. L-am facut la 5000 tocmai pentru ca stiam ca cel de dinainte fusese foarte murdar si in felul asta sa mai "purific" motorul.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
26-Kbe |
![]()
|
In general filtru de ulei si pompa filtreaza uleiul din baie si-l reintroduce in motor ...daca faci schimbul de ulei mai des este foarte bine pt motor deoarece uleiul nu-si pierde proprietatiile de ungere si nu devine mai fluid dar asta costa
![]() This post has been edited by 26-Kbe: 27 Aug 2009, 11:56 |
--------------------
Hyundai
Accent
|
|
Maskatu |
![]()
|
Pentru ca tu l-ai schimbat la timp. De aceea il schimb si eu acum asa... compensez ce nu a facut idiotul care a avut-o inainte. Am pus si filtru de "orijine" reno. Il mai schimb uleiul la vara. Oricum am deja 1000 de km cu el
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
26-Kbe |
![]()
|
Daca nu schimbi si filtru de fiecare data tot degeaba
![]() |
--------------------
Hyundai
Accent
|
|
Maskatu |
![]()
|
Normal ca la fiecare schimb de ulei se schimba si filtrul de ulei.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
5.000.. 7.000 ... dc nu 10.000 cat este redomandat de producator eu unul am schimbat uleiul acum 10.000de km in primavara iar acuma i-l schimb iarasi si motorul se comporta exact ca acuma 10.000 de km ..... am bagat castrol magnatec o sa trec pe elf nu cred ca o sa functioneze altfel loganul iese din fabrica cu dacia oil si merge pana la prima revizie cu el nu cred ca elf-ul este mai prost ca dacia oil de exemplu ... cred ca nu neaparat o varianta mai scumpa este mai buna ca una recomandata
![]() ![]() |
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|
VALISHU |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 22 June 06 ![]() |
In cartea masinii scrie 3l de specificatie 10W40
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Europa
|
|
harry |
![]() ![]()
|
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
aveti ideie unde pot lua ulei de motor si cutie + filtru si sa mi le schimbe gratuit ? |
--------------------
Renault
Captur 2 E-TECH plugin hybrid
2021 Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013 |
|
tataiedaciotul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 20 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Chiar vis-a-vis de aeroportul Baneasa(intrarea pe linga statia ratb).Ulei Castrol si filtre Mann.
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B-31-PGD Bucuresti,Dacia Solenza, Scala 2004
|
|
Maskatu |
![]()
|
Gratuit? Mai exista asa ceva? Un schimb de ulei ar fii 30-40 de lei si cel de cutie cam la fel... nu cred ca exista pe undeva gratuit, sau cine stie, pe praful asta....
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
harry |
![]()
|
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Da, gratuit!
Sunt multe firme care procedeaza asa, daca cumperi uleiul si filtrul de la ei, schimbul e moca. este un magazin langa vitan, chiar langa ala cu atv-uri. la ei e schimbul gratuit ![]() eu intre timp am rezolvat, ulei Mobil Super 2000 10W40 in motor si un elf in cutie. 8 Nov 2009, 22:04: QUOTE(tataiedaciotul @ 24 Oct 2009, 07:39) am vazut postul tau dupa ce am facut schimbul... pe viitor, incerc ![]() This post has been edited by harry: 8 Nov 2009, 22:04 |
--------------------
Renault
Captur 2 E-TECH plugin hybrid
2021 Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013 |
|
DJMaxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 516 Joined: 21 June 08 From: BUCURESTI ![]() |
dauneaza daca am pus in motor texaco full sintetic 5 w 40?
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
theBeginner |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 29 July 09 From: Pitesti ![]() |
nu cred ca dauneaza dar de preferat ar fi fost sa pui dacia oil sau elf care sunt recomandate de dacia
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Clima =======================================
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
QUOTE(DJMaxx @ 8 Nov 2009, 22:53) absolut deloc... daca se simte ok motorul in mers orice ulei e bun... sa fie semisintetic sau cum recomanda producatorul masinii... si sa nu il schimbi des[la marca ma refer]... iti gasesti un ulei bun si ramai cu el... eu as fi mers in continuare pe castrol magnatec insa buzunarul nu imi permite... |
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
sergiu-iulian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.103 Joined: 16 December 07 ![]() |
Am si eu o intrebare,uleiul 5w50 Mobil 1 este bun pentru Supernova?
![]() This post has been edited by sergiu-iulian: 29 Nov 2009, 14:39 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Confort
- Ms 64 GVS DACIA =>Daca Ai Cap Ia-ti Alta!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 12:06 |