Schimbare din GTi in supernova
![]() ![]() ![]() |
Schimbare din GTi in supernova
smecheras |
![]()
|
||
![]() Tuning Fanatic ... Dacia rullz Group: Members Posts: 268 Joined: 18 September 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Nova GTi
2000 1.6
- B 60 FGD
|
|||
variable_dynamics |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 976 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(smecheras @ 14 Aug 2009, 11:30) Apoi mi-a venit ideea cu motorul de supernova. Eu am toate elementele de supernova in afara de motor cutie planetare si ecu. Ar fi rentabil sa schimb motorul cu un 1.4 de supernova cel cu aer conditionat? Ceea ce vrei tu sa faci necesita interventii relativ serioase pe partea de prindere a ansamblului GMP si o multime de alte mici chestii...mici dar importante. Prinderile motorului sunt altele, etc. Nu este asa de simplu pe cum pare la prima vedere. Sfatul meu este sa te uiti atent sub capota unei SuperNove pentru a observa diferentele. Parerea mea: NU este rentabil. Costul ar fi descurajant iar in final tot carpeala ar rezulta. Numai bine. |
--------------------
EX Dacia
Nova GTi
2000 A little less conversation, a little more action.
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Tu zici ca te-ar tine mai mult? Cum l-ai distruc p-asta, nu faci si cu ala la fel? Si mai dai si bani multi.Iti garantez, ca cu vreo 3 mil. il rezolvi p-al ei, si daca sti sa tragi de el, 7-10 ani, nu umbli la el. Mai ramane sa si sti ce sa ceri de la el. Numai zilele astea, am deblocat un motor de 1600, caruia din cauza apei (a stat vreo 2 ani, camasile n-au fost bine aliniate si a intrat apa in baie),i-au oxidat pistoanele ,au ruginit camasile si n-am putut decat cu ciocanul sa scoatem pistoanele, dupa folosirea multor decapanti, segmentii i-am scos cu dalta, bucatele de 4-5 mm.Rugina incepuse sa sape gaurele in cilindrii. Cu piese de vreo doua milioane, e montat, probat, si merge excelent. Nu-s nici papagal, si nici prost. Mediteaza asupra faptului, si fa ce merita.
Ma poti intreba cate ceva la ID : nelute |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
smecheras |
![]()
|
![]() Tuning Fanatic ... Dacia rullz Group: Members Posts: 268 Joined: 18 September 06 ![]() |
motorul nu l-am distrus eu...
m-a ajutat mecanicu' lu' peste cu treaba asta Am fost sa ii fac o segmentare ca avea 90 de mii si necesita si dupa ce a lezat chiuloasa a facut tot ce trebuia acolo...am plecat cu masina mancand ulei..."e normal domne" cam 300ml la mie. si imi tot pierdea p langa o bujie...a 3-a de la stanga la dreapta, bujie care o schimbam constant pentru ca o afuma. Am mers asa cu el pentru ca bani de alta reparatie nu am avut si s-a ajuns la starea in care este acum... Caut acum orice varianta care sa ma tina o perioada mai indelungata, sa imi mearga motorul rotund si fiabil(daca mai este posibil) si sa ma coste cat mai putin (normal nu?) |
--------------------
Dacia
Nova GTi
2000 1.6
- B 60 FGD
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ia zi ai deja cutie de SuperNova?
Poate in vreo debara, ca pe masina n-ai. O sa te rupa de bani ideea asta, mai bine pui la punct motorul pe care-l ai. Poate te duce 1000 de lei, dar asta e o suma infima pe langa investitia care ar insemna motor Renault, cutie, aer conditionat plus toate modificarile aferente. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
De ce sa dai bani pe motorul de supernova? Poti lua un F2N cu tot cuelectronica, cutie si planetare la 350 de euro. Ala numai il arunci pe masina si dai alte gauri pentru suporti si tampoane.Motorul ala nu ai cum sa il termini daca mergi normal cu el. Balta de ule sub masina si apa in baie si din astea nu o sa vezi veci. Spor la treaba.
|
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
smecheras |
![]()
|
sunt in cumpana...
nu stiu ce sa fac, unde as putea gasi sa cumpar un motor f2n cu factura. pentru a-l omologa pe masina nu imi trebuie asa ceva? |
--------------------
Dacia
Nova GTi
2000 1.6
- B 60 FGD
|
|
Onyx |
![]()
|
![]() :) Group: Members Posts: 1.511 Joined: 29 June 08 ![]() |
QUOTE(smecheras @ 21 Aug 2009, 01:38) sunt in cumpana... nu stiu ce sa fac, unde as putea gasi sa cumpar un motor f2n cu factura. pentru a-l omologa pe masina nu imi trebuie asa ceva? salut eu am un motor de nova perfect functional din 2.000 70.000KM.. si acte tot. te-asi putea ajuta si cu montajul. iar pe al tau sa-l dai pe piese sa mai scazi din cheltuieli |
--------------------
Opel
Astra Bertone
2001
- Bucuresti EX Supernova Rapsodie
EX NOVA GTi |
|
marian_bv |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 5 February 08 From: brasov ![]() |
sincer m-amgandit si eu la asta....dar pentru mine nu ar fi asa costisitor...tatl meu are o super nova care din punct de vedere motor cutie e stas....insa tabla a cam cedat(el sta la tara si a forjat-o pe acolo de a rupt-o fara sa mai si intretina).
Acim vrea sa ia una noua prin rabla...si am zis ca-i dau eu aia 3000 ron si sa mi-o dea mie...sincer as face modificarea.... Daca vrei sa cumperi mmotor si cutie cred ca va fi cam scump si s-ar putea sa ajungi sa depasesti valoarea masinii de acum numai cu acestea si nu stiu daca merita. Gasesti SN la 1700 de euro deci daca vinzi nova ta si mai pui valoarea motorului si a cutieii + celelelte modificari si omologari si acte ajungi sa cumperi o sn . Acum stii si tu....sunt banii tai si faci ce vrei cu ei... In rest ... mult succes |
--------------------
dacia
super nova,nova,1310
2002,2000,1996
|
|
cristimar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 18 January 10 ![]() |
Eu te sfatuiesc sa pui totul nou in motor si dupa sa-ti pui gpl ,nova este sprintena si va merge brici ,eu am gpl pe logan am deja 45000 cu gpl si este super ,nu te sfatui sa faci ceea ce ai spus ca o sa te purice rar-ul de n-ai sa stii ,eu am trecut prin asa ceva si nu-mi mai trebuie ,am inlocuit motorul la o dacie veche si m-au cautat si-n....,sunt exagerati plus ca am platit cat nu face ca m-am luat dupa un idiot care mai zice ca e si sofer profesionist si nu m-a lasat sa iau o jetta ,mi-a zis ca dacia domle e pentru noi !
|
--------------------
logan 1.4
logan 1.4
2005
|
|
mmi&g |
![]()
|
mmi&g Group: Members Posts: 290 Joined: 4 October 07 From: buc ![]() |
Omule cu max 15 mil faci motorul cu piese noi.
Daca poti pastra vibrochenul scapi chiar mai ieftin si stii ca nu mai ai treaba pana or sa apara masninile zburatoare. Daca cu tabla zici ca nu ai probleme zic eu ca merita,m-ai ales ca in vremurile astea nu merita sa schimbi masina si chiar daca o faci, masina asa de ieftin de intretinut nu mai gasesti. |
--------------------
dacia
nova gt
1999 gt
- b 08 mmj
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
nu cred ca mai e de actualitate topicul "smecheras" n-a mai postat din august anul trecut...
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Oltean_Alexander |
![]()
|
58525896 Group: Members Posts: 104 Joined: 8 May 09 From: 125455 ![]() |
|
--------------------
6842654
8745874
698426985
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 01:18 |