Butoane geam electric legate in paralel(dubla coman
![]() ![]() ![]() |
Butoane geam electric legate in paralel(dubla coman
raduhoria |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 12 January 08 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1300
1982
- bv 78 dac
|
|||
robbie_ro |
![]()
|
![]() ----------------------- Group: Members Posts: 464 Joined: 25 June 07 ![]() |
Din cate stiu, nu. Le legi pur si simplu in paralel.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007, Laureate Plus
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Danco @ 13 Sep 2005, 16:25) QUOTE(Danco @ 24 Sep 2005, 12:20) Dsign: butonul din bord tine in repaos ambele fire de la motorul macaralei la masa.Daca pui un al doilea buton in paralel, cand acesta va da +12V pe unul din firele motorului, acesta fiind inca pus la masa, iti dai seama ce se va intampla, nu? Vezi http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=23203 ai acolo scheme, etc. MirceaMM: Da, scoti toti papucii din spatele butonului existent si ceea ce-ti ramane este un buton fals. Daca vrei nici sa nu se mai miste torni in el niste super glue. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
robbie_ro |
![]()
|
![]() ----------------------- Group: Members Posts: 464 Joined: 25 June 07 ![]() |
Mea culpa
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007, Laureate Plus
|
|
sv78joe |
![]()
|
![]() Just beginner Group: Members Posts: 7 Joined: 29 September 06 From: Suceava, Bucuresti ![]() |
Intrebare idioata .... se pot folosi alte butoane decat cele de Logan pt geamuri electrice? Am ceva de la un A Classe
|
--------------------
Dacia
Logan Ambiance
2006 Logan Ambiance 1.4L 2006, Jeep Cherokee Sport 4.0L 1999
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
eu nu vad impedimente, decat dpdv pozitionare.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
sv78joe |
![]()
|
![]() Just beginner Group: Members Posts: 7 Joined: 29 September 06 From: Suceava, Bucuresti ![]() |
Adevarul e ca e destul de ciudat sa le pun ... sunt de alea pt portiera..hm, tre sa ma gandesc, ca locul ala unde ar fi mers acolo-ti tii cotul cand mergi...
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambiance
|
|
OldMan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 8 April 05 ![]() |
Masinile care se respecta folosesc pentru actionarea geamurilor relee, s-ar putea ca butoanele de A class sa nu tina curentul consumat de motoare si in timp sa ai probleme, asigura-te prima data ca ....contactele noilor butoane suporta 5-10A.
Cred ca mai bine cauti alta pozitie pentru incalzirea in scaune si lasi nemodificata instalatia de comanda a geamurilor. Punand butoae de A class...geamurile tot ca la Logan se vor misca. |
--------------------
Logan
1,5 dci ABS plus
2007
- SV-91-KUL
|
|
sv78joe |
![]()
|
Ce e drept e drept OldMan ... (offtopic) Am vazut pe undeva pe aici niste coduri pt butoanele originale de renault pt incalzire in scaune.. o sa apelez la acele coduri.
Despre butoanele alea de AClass, sa vad ce curent duc, intr-adevar... Multumiri ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambiance
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
QUOTE(raduhoria @ 10 Sep 2009, 20:30) Cum se pot lega,2 butoane de logan in paralel pentru comanda unui singur geam electric, trebuie relee? Se poate. Trebuie relee. Daca vrei sa montezi butonul pe usa mai trebuie adus si un +12V. This post has been edited by vi_escu: 20 Sep 2009, 14:56 Attached thumbnail(s) BUTON.JPG ( Size: 14k ) Number of downloads: 690 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
raduhoria |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 12 January 08 ![]() |
vi_escu,poti te rog sa detaliezi schema,cum sa leg releele.
This post has been edited by raduhoria: 20 Sep 2009, 21:25 |
--------------------
dacia
1300
1982
- bv 78 dac
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Releele le montezi pe cablurile originale ale motoarelor. Tai fiecare cablu si il montezi pe cate o pereche din contactele normal inchis ale releului (alea care stau cuplate cand releul nu este alimentat). Spre motor merg firele legate la "bascula" releului, contactele alea care se misca.
De la butonul suplimentar pe care doresti sa il montezi aduci doua fire pe perechea de contacte libera corespunzatoate. Tot de pe aceste contacte alimentezi bobina releului. Butonul clasic din bord va alimenta motoarele prin contactele mormal inchis ale releului. Butonul suplimentar alimenteaza bobina releului care atrage contactul mobil, astfel pe motor ajunge tensiunea furnizata de butonul suplimentar; butonul original fiind astfel lasat in ... aer. Am atasat schema originala si un exemplu de adaugare a unui buton suplimentar. Modificarile sunt alea desenate cu rosu. Unui amic (taximetrist) i-am tras pe usa butoane pentru toate cele 4 geamuri + blocare usi. Nu am folosit relee ci un fel de... amplificatoare diferentiale cu cmos. Pentru mine, mi-a fost lene! This post has been edited by vi_escu: 21 Sep 2009, 17:15 Attached thumbnail(s) schema_originala.jpg ( Size: 68.59k ) Number of downloads: 695 buton_suplimentar.JPG ( Size: 101.95k ) Number of downloads: 685 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 10:54 |