DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia va fabrica renault-uri, La Mioveni

aphophis
post 18 Sep 2009, 21:26
Post #1

Membru autentic

Group: Members

icon_mrgreen.gif am pus un titlu mai bombastic e drept laugh.gif dar nu m-a putut abtine.Scurt pe 2, o gramada de site-uri sustin ca de acum daciile vor fi vandute in ucraina sub marca renault, pentru o imagine de marca mai buna. Nu stiu daca e o decizie inspirata sau nu, cert e ca masinile pt ucraina vor fi fabricate in romania,ca renault logan. Sunt curios daca vor mai vinde symbolul acolo, daca tot se va vinde loganul sub marca renault. Eu unu nu am nici o problema, important e sa sa fabrice aici si sa le creasca cota de piata. Oricum ucraina este pt dacia o piata importanta, in 2008 au vandut 13.755 de masini acolo, fiind a treia piata de export dupa franta si germania.

Autovehiculele Dacia Logan vor fi vandute in Ucraina sub marca Renault incepand din septembrie, pentru a obtine mai multa notorietate pe piata, masinile urmand sa fie livrate din Romania, a anuntat directorul general al Renault Ucraina, Marc Le Gratiet, citat de cotidianul Kyiv Post.

Grupul francez analizeaza, insa, si posibilitatea de a importa in Ucraina si autovehicule Logan din Rusia, a adaugat oficialul. Renault vizeaza o cota pe piata ucraineana de 3,9% pentru masinile Logan in 2009, respectiv 4,9% in 2010. Masura a fost luata, intrucat doar sase din 90 de marci auto prezente in Ucraina au intrunit notorietatea corelata unei cote de piata de 5% sau mai mult, a spus Le Gratiet.

"Unificarea brandurilor sub marca Renault ne va permite sa devenim mai vizibili pe piata, iar strategia noastra este sa atingem o cota de 5%", a afirmat oficialul Renault, precizand ca posesorii de auomobile Dacia vor ramane clientii lantului de dealeri, urmand sa fie informati personal in acest sens.

Renault a subestimat impactul prezentei a peste 90 de branduri auto la introducerea marcilor Renault si Dacia pe piata ucraineana, a adaugat el. In acest moment masinile Dacia includ multe piese Renault, cele mai importante fiind motorul si transmisia, iar modelul Logan Sandero este pe aceeasi treapta de calitate cu autovehiculele Renault, potrivit directorului diviziei locale a constructorului francez.

Totodata, masura va permite concentrarea resurselor pentru promovarea marcii Renault in Ucraina, considera el. "Dezvoltarea celor doua branduri necesita cheltuieli mari de publicitate si investitii majore in dezvoltarea retelei de dealeri, in timp ce fuziunea celor doua lanturi de reprezentanti va permite investitii pentru dezvoltarea retelei programului de creditare destinat clientilor", a declarat Le Gratiet.

Administrarea separata a celor doua branduri ar avea sens doar in situatia in care o marca ar avea 105 din piata iar cealalta 15%. In primele opt luni ale anului, cota de piata a Renault in Ucraina a fost de 1,6%, iar cea a Dacia de 2,3%.

Piata auto ucraineana este estimata la circa 180.000 de unitati in 2009, urmand sa creasca cu 17% in 2010, potrivit directorului Renault. Producatorul auto Dacia a vandut, in primele sase luni, 153 826 vehicule, cu 20,3% mai mult fata de nivelul inregistrat in perioada ianuarie - iunie 2008, de 127.842 unitati, pe fondul cresterii vanzarilor la export cu 60,4%, care a compensat scaderea de 49,5% de pe piata interna.

Exporturile au ajuns la la 130.668 vehicule in primele sase luni ale anului. Cea mai importanta piata a Dacia este Germania, urmata de Franta si Romania

http://www.bloombiz.ro/auto/in-ucraina-loganrenault

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bobo77
post 18 Sep 2009, 21:40
Post #2

...........................

From: Mangalia

Eu cred ca este doar un zvon, reno ar putea vinde reno logan de la rusi si in Ucraina, fara sa se mai complice.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
aphophis
post 18 Sep 2009, 21:41
Post #3

Membru autentic

si mie imi pare a fi un zvon, pt ca se zice ca din septembrie o sa se intample asta. Culmea e ca.. suntem in septembrie smile.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Filip
post 18 Sep 2009, 21:44
Post #4

Forumist

QUOTE(bobo77 @ 18 Sep 2009, 21:40)
Eu cred ca este doar un zvon, reno ar putea vinde reno logan de la rusi si in Ucraina, fara sa se mai complice.
*

Pai nu se complica... ii schimba grila fata si emblemele, sii... denumirea marcii din brosura. Merge facut pe aceeasi linie de asamblare.

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
CGDBZ
post 18 Sep 2009, 22:02
Post #5

Membru autentic

From: BZ

Probabil ca si la ucrainieni conteaza mult emblema de pe capota .

--------------------
- - -
+
daciafan
post 18 Sep 2009, 23:23
Post #6

/

DACIA by REANAULT se va transforma lent dar sigur in RENAULT

--------------------
/ / /
+
einstein1984
post 19 Sep 2009, 16:55
Post #7

fan Dacia

From: Bucuresti

Eu tare cred ca e un fitil aruncat presei. Masinile de ucraina trebuie sa aiba specificatie de tari cu clima rece, adica ca cele de rusia, si ar fi greu sa le faca la noi. Nu cred ca uzina AVTOFRAMOS e la capacitatea maxima si nu ar putea sustine si comenzile Ucrainei

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Vanzatorul de Iluzii
post 19 Sep 2009, 17:25
Post #8

Membru autentic

In primul rand uzinele Dacia nu vor produce un Renault ci tot Logan, "Renault badged". In ceea ce priveste specificatiile pentru clima rece, daca nu ma insel uzina de la Moscova a produs la inceput din kit-uri expediate din Romania. Deci "kakaia problema?".

--------------------
Tiida Tekna+ HB 1.5dCi 106 trapasi Warm Silver
Megane 2.2 Sedan Privilege 1.6i/112 Beige Poivre
+
Bullix
post 19 Sep 2009, 19:04
Post #9

Solnitzar fidel

Daca vor vinde Logan sub sigla Renault, cred ca se vor simti nevoiti sa includa printre dotari cam tot ce ar fi putut pune deja de pe Clio... Reglajul electric al farurilor e numai un lucru din cate puteau fi puse, avand in vedere ca la Clio exista deja din 1998 daca nu mai devreme. De torpedo frigorific nu mai zic. De martorii lipsa din tabloul de bord nu mai zic. Poate o sa gaseasca acum cate un corespondent pentru toate firele care se termina "brusc" sau nu sunt trase pe mufe, desi exista pe cablaj. Si lista continua.

This post has been edited by Bullix: 19 Sep 2009, 19:07

--------------------
Dacia / Dacia 1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI 1989 / 2004
Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
+
Merced
post 19 Sep 2009, 19:24
Post #10

No fear. No limit. No equal.

radmasa.gif
Tu vrei reglaj electric la faruri pe masini care oricum vin reglate prost din fabrica?
Sau torpedou frigorific... Ei in uzina s-au coit si au calculat luni de zile pana sa implementeze busonu' ala de tip "nou" pentru deschiderea portbagajului la Logan Ph. 1.
Nu o sa vezi pe Logan prea curand chestii de genu'.
Cat despre sigla de pe capota, dupa cum probabil ati vazut, si la noi sunt posesori garla care dau jos siglele la Logan si pun d-alea din targ cu Renault.
Cred ca ar avea succes si mai mare chiar la noi in tara daca le-ar vinde drept Renault. wink.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
Bullix
post 19 Sep 2009, 19:25
Post #11

Solnitzar fidel

De fapt un fratior mai mic al lui Clio. Intr-adevar, in multe familii fratiorii mai mici sunt aia care-si iau mereu bataie si nu merita nimic. La fel o fi si cu Loganul.

--------------------
Dacia / Dacia 1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI 1989 / 2004
Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
+
Dsign
post 19 Sep 2009, 20:43
Post #12

Led Tuning Man

QUOTE(Bullix @ 19 Sep 2009, 20:04)
Daca vor vinde Logan sub sigla Renault, cred ca se vor simti nevoiti sa includa printre dotari cam tot ce ar fi putut pune deja de pe Clio... Reglajul electric al farurilor e numai un lucru din cate puteau fi puse, avand in vedere ca la Clio exista deja din 1998 daca nu mai devreme. De torpedo frigorific nu mai zic. De martorii lipsa din tabloul de bord nu mai zic. Poate o sa gaseasca acum cate un corespondent pentru toate firele care se termina "brusc" sau nu sunt trase pe mufe, desi exista pe cablaj. Si lista continua.
*

Reglaj electric al farurilor cred ca se rezolva, nu m-a pasionat pana acum dar cred ca se face in garaj, daca ai motorasele si un buton specific.

Torpedo frigorific e cea mai simpla treaba. Se trage un furtun dintr-o conducte de aer catre torpedo. Pentru perfectionisti se poate adapta sistemul de la Skoda, costa extrem de putin sistemul ala de inchis/deschis aerul in torpedo

Martorii lipsa au fost rezolvati (cei de care era nevoie, gen usi deschise, centura, nivel lichid spalare parbriz, etc), tot in garaj, de catre pasionati.

Daca le-ar face pe toate astea, noi la ce am mai surubari?!

Deocamdata Logan si Sandero au succes pe pietele internationale ca si Dacia. Vorbesc aici de pietele din Europa de Vest. Sa nu uitam ca insusi Franta a adoptat Loganul sub sigla Dacia.

--------------------
D Logan 2004 Preference 1.6MPI Egee - B 48 CUP
http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
+
Modus
post 20 Sep 2009, 09:20
Post #13

Membru autentic

QUOTE(Merced @ 19 Sep 2009, 19:24)
radmasa.gif

Cat despre sigla de pe capota, dupa cum probabil ati vazut, si la noi sunt posesori garla care dau jos siglele la Logan si pun d-alea din targ cu Renault.
Cred ca ar avea succes si mai mare chiar la noi in tara daca le-ar vinde drept Renault.  wink.gif
*

Culmea e ca in Ploiesti am vazut un Logan cu sigla VW si in fata si in spate.

--------------------
Renault Clio GTLine 1.5 dCi EDC 2018
+
Amedeus
post 20 Sep 2009, 11:23
Post #14

Membru cu Logan

From: TM

QUOTE(Bullix @ 19 Sep 2009, 20:04)
Reglajul electric al farurilor e numai un lucru din cate puteau fi puse

Aveti o obsesie cu reglajul asta electric sleep.gif La mine functioneaza perfect si asta pe cablu. Butonul se invarte foarte usor si se observa clar (noaptea) repozitionarea luminilor dupa actionarea butonului. De ce as avea nevoie de reglaj electric? Ce avantaje mi-ar aduce?

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
ag02cws
post 20 Sep 2009, 11:54
Post #15

Membru autentic

From: Bucuresti / Pitesti

Nici pe mine nu ma deranjeaza reglajul farurilor, dar ma deranjeaza in schimb lipsa impulsului la butonul de deschidere a geamului, precum si alte functii care nu sunt activate: inchiderea automata a usilor la plecarea de pe loc, miscarea stergatoarelor cand dau de stropgel (asta si dacia o are) etc.

--------------------
Dacia 1310 L 1994 / Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd 2008
+
marksman
post 20 Sep 2009, 12:10
Post #16

Post mortem nihil est

From: sat

@ag02cws: ultima chestie o rezolvi si singur. E drept, s-au calicit la 50 cm de cablu.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
Alfred
post 20 Sep 2009, 19:43
Post #17

Membru autentic

aphophis, daca vrei titlu bombastic, baga si „Dacia a fabricat Tondar-uri la Pitesti”, ca sa ne mandrim ca le-am dat iranienilor masinile de-a gata. Nu CKD-uri si alte chestii care pleaca de la ILN in toata lumea.

--------------------
Dacia Logan 1.5 70 CP 2007 Laureate
There is no spoon.
+
aphophis
post 20 Sep 2009, 19:47
Post #18

Membru autentic

asta nu o stiam tongue.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
einstein1984
post 20 Sep 2009, 20:51
Post #19

fan Dacia

QUOTE(Vanzatorul de Iluzii @ 19 Sep 2009, 18:25)
In primul rand uzinele Dacia nu vor produce un Renault ci tot Logan, "Renault badged". In ceea ce priveste specificatiile pentru clima rece, daca nu ma insel uzina de la Moscova a produs la inceput din kit-uri expediate din Romania. Deci "kakaia problema?".
*

Stai asa, ca una e sa împachetezi piese de la furnizori in cutie si alta e sa asamblezi pe aceiași banda 5 modele diferite in 4 variante de echipare si 10 specificatii diferite de tara.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
bobo77
post 20 Sep 2009, 21:03
Post #20

...........................

From: Mangalia

Eu zic sa nu ne mai batem capul, ca acest lucru nu se va intimpla, a fost explicat destul de clar ce implica acesta schimbare chiar daca pentru unii este doar o "schimbare de grila fata si sigle"...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
borky
post 21 Sep 2009, 22:02
Post #21

Membru incepator

Pe A1 am vazut deja trailere cu logan cu embleme de reno, insa n-am stat sa fac poze. Nu era nici o diferenta in afara de emblemele fata spate de la ele, deci nu vad de ce ar fi complicat de produs "reno" la pitesti. Pentru amatori pe drumul spre curtea de arges unde pana acum s-au testat scenicurile acum se plimba in draci megane sedane cu embele de samsung sau ce-or fi ele, in nici un caz nu e emblema reno chiar daca la noi se va vinde ca reno cel mai probabil. Toate au numere de probe

--------------------
Renault Symbol 2000 1.4 8V
+
Squirrel
post 22 Sep 2009, 11:40
Post #22

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

Sunt Renault Fluence, cunoscute si ca Samsung SM3 ... Modele care s-au lansat.

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
Maskatu
post 22 Sep 2009, 11:47
Post #23

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Tondar 90
1.jpg ( Size: 297.66k ) Number of downloads: 754
2.jpg ( Size: 48.04k ) Number of downloads: 621

Sau Nissan Aprio...
3.jpg ( Size: 1.73mb ) Number of downloads: 595

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
Serje
post 22 Sep 2009, 11:49
Post #24

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Si ce-i cu pozele astea? Crezi ca nu le stiam?

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Maskatu
post 22 Sep 2009, 11:51
Post #25

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Pai tot spunea alfred de tondarel.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
Vanzatorul de Iluzii
post 22 Sep 2009, 11:59
Post #26

Membru autentic

Ce marca este cel din poza lateral dreapta fata (cu sigla ca un bradut, din reply-ul lui Maskatu)? Interesante faruri. Le vom vedea oare (sau un derivat de-al lor) pe SUV?

--------------------
Tiida Tekna+ HB 1.5dCi 106 trapasi Warm Silver
Megane 2.2 Sedan Privilege 1.6i/112 Beige Poivre
+
cmandrei
post 22 Sep 2009, 12:26
Post #27

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

S-a cam pierdut legatura cu subiectul (din titlu). Va rog continuati numai daca aveti ceva de spus OnTopic / la subiect (titlu + primul post).

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 23:48
Forum Renault