Fructe Exotice, cum le mancam, cum le deosebim, etc.
![]() ![]() ![]() |
Fructe Exotice, cum le mancam, cum le deosebim, etc.
Valentine |
![]()
|
||
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|||
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Mai exista o varianta la Ananas..o varianta mai rapida: se taie in felii ca pe paine, dupa aia se mai taie o data longitudinal si dupa aia mananci feliile ca pe pepene adica...cu botu!
Apropo..e cineva dispus sa ne arate cum se mananca banana? |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Solenza, Solenza! Albastra!
![]() Nuca de cocos: se da o gaura, se scurge zeama (sau se bea daca iti place - mie de ex. nu-mi place). Se taie nuca in 2 (greu), se razuie miezul (e un strat de cativa cm pe marginea cojii ( relativ putin ca volum fata de toata nuca), se mananca. This post has been edited by vv: 22 Mar 2005, 17:42 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Cu ce dai gaura?
![]() ![]() O sa pun toate adaugirile de pe parcurs in primul post ![]() @asarban: eram sigur ca cineva o sa sara in sus cu banana, si eram 75% sigur ca tu o sa fii ala ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
asarban |
![]()
|
Sa inteleg ca te oferi?
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Valentine |
![]()
|
|
--------------------
Ford
Focus
|
asarban |
![]()
|
Aaa..tie iti plac curmalele.....I see!
|
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Valentine - sincer? Eu am scos trusa de scule.... Nu stiu daca se poate si altfel, da' simplu nu e. Taiat in 2(de ex): pui dalta, dai cu ciocanul. Sunt sigur ca se gasesc metode.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
asarban |
![]()
|
Drujba!
|
|
|
Valentine |
![]()
|
Bun si cum iti dai seama daca sunt stricate sau nu. Asta e mai important decat cum se mananca pana la urma
![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
vv |
![]()
|
Dupa gust
![]() Serios acum, nucile de cocos nu se strica prea usor. Eventual exista riscul ca aia se le fi cules necoapte si sa nu fie bune (nu stiu cum ai putea recunoaste asta), dar cred ca si riscul asta e mic dat fiind faptul ca nu se strica asa usor ca citricele, bananele sau alte fructe. later edit: ananasul cred ca se vede cand e stricat. Dar nu se vede daca e cules crud, si daca nu e copt are gust de varza, nu faci nici o afacere daca-l cumperi ![]() This post has been edited by vv: 22 Mar 2005, 18:16 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
POMELO: un fel de grefoportocala de 1,2-1,7 kg bucata, cu gust foarte bun, dar depinde si de cum il nimeresti.
din experienta: daca e la pret oferta/bomba/ etc.. e deja trecut. (uscat) din afara nu-ti dai seama. pret cca 7 RON/KG Are gust destul de bun. Habar n-am de unde se importa sau in ce copaci creste. Dupa dimensiuni suspectez ca e posibil sa fie de pe plantatiile din jurul Cernobalului. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
spania, aci e la mare moda
!!acu' m-am prins de dif. pamplemousse (grapefruit pa romaneste) si pomelo...cum mie nu imi plac grapefruit-urile ...nu m-am indurat sa dau atatia bani pe el...azi incerc. |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
Valentine |
![]()
|
Aia din carefourre zic ca e din Israel (pomelo). M-ai convins si pe mine sa incerc 1 bucata
![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
BogdanF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 16 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Cocos-ul: se da gaura in mot unde are 3 pete inchise la culoare cu un carlig de crosetat si se baga un pai cu care se bea zeama. Se ia una bucata ciocan (sa fie mare) se pune nuca pe ceva tare (sa nu fie gresie) si se face praf cu ciocanul. Aveti grija ca poate sare intr-o directie neprevazuta. Ar fi bine sa va luati si o casca. Dupa ce se desprinde miezul alb de coaja de lemn se curata cu un cutit partea maro (o coaja mai subtire) si se haleste.
|
--------------------
Ford
Focus
- ... FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X
Fotografie de produs - www.orangefoto.ro |
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
eu nuca de cocos o gauresc cu o subelnita sau tirbuson (care-mi cade prima in mina) si apoi o sparg cu ciocanul;
Altceva insa: sa ne spuna Andrei de la ce capat se desface banana si de ce ![]() (vorbesc serios despite ![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
gap |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 23 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(costi @ 22 Mar 2005, 20:27) eu nuca de cocos o gauresc cu o subelnita sau tirbuson (care-mi cade prima in mina) si apoi o sparg cu ciocanul; Altceva insa: sa ne spuna Andrei de la ce capat se desface banana si de ce ![]() (vorbesc serios despite ![]() eu cu nuca de cocos ma descurc foarte usor, o pun pe un scaun , ii dau vreo 3 ciocane cu partea ascutita, pana crapa ca blocurile de dinainte de '77, dupa ce are crapatura respectiva scurg laptele intr-o cana, dupa care il strecor. Mango are idee cineva cum se mananca? eu am luat unul din Metro, si l-am curatat, de coaja, (e ca un mar putin mai tare), si la gust seamana cu ananasul (din compot, nu ca cel proaspat) numai ca e putin mai acrisor. yummyyyy ![]() This post has been edited by gap: 22 Mar 2005, 22:34 |
--------------------
LGN
1.6 Laureate
|
|
BogdanF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 16 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca esti mai cu mot o desfaci de la coada.
![]() |
--------------------
Ford
Focus
- ... FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X
Fotografie de produs - www.orangefoto.ro |
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Ananas: se ia una bucata desfacator conserve/cutit mai solid, se desface cutia si se manaca cu pofta.
![]() |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
jaf |
![]()
|
![]() Membru din mijloc Group: Members Posts: 641 Joined: 25 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
1. cum le mancam - cu gura
2. cum le deosebim - cu ochii ![]() ![]() PS Tu ai intrebat eu am raspuns ![]() This post has been edited by jaf: 22 Mar 2005, 23:50 |
--------------------
trotineta
tri roti
2012 ful vidaut chiele "ati facut dacia de rasul lumii cu 'inventiile' voastre"
|
|
Valentine |
![]()
|
Poate domnu' asarban mai curata caterinca pe aici exact cum se curata nuca de cocos
![]() ![]() Revenind la Mango: se mananca sau nu coaja? ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca-ti place gustul amarui se mananca si coaja. Pentru mine e perfect daca-l tai in feliute subtiri, cu tot cu coaja.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
Lice... (habar n-am cum se scriu, cam asa se pronunta).
Dumnezeule, sunt divine. Au o coaja mai tare, (aduce foarte de departe cu castana) - asta nu prezinta absolut nici un interes, decat pentru identificare. Este usor tepoasa, maron-roscat inchis. Cam de dimensiunea unui kiwi mai mic. inauntru insa veti gasi un fruct alb-translucid (cam de consistenta perelor in compot), dulce-acrisor, si cu o savoare inimaginabila... la mijloc, un sambure tare, rotund, cam de dimensiunea bilelor de sticla de la sahul chinezesc. Nu are rost sa incerc sa definesc gustul, pentru ca nu am cum. Este insa una dintre cele mai bune chestii pe care le-am mancat in viata mea. Este disponibil si in compot, dar cu pierderi evidente de savoare ![]() mod de folosire: se ia fructul, se cojeste fara nici o problema de coaja tepoasa, se savureaza pulpa, se arunca samburele. A se repeta pana la plesnire... This post has been edited by adso: 23 Mar 2005, 10:24 |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
gap vezi ca nuca are trei "ochi" la partea superioara, unde coaja este f moale. Acolo se dau cele 1-2 gauri pt ca sa colectezi zeama.
Dupa aia treci la ciocane (scuzati). |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Fructe de kaka a mancat cineva ? Nu fac misto de voi ... chiar exista ... au aspectul unor rosii mici, alungite ... gustul este putin dulceag dar iti fac gura punga ( ceva in genul Mierea Ursului ) ... Ca localizare geografica nu pot sa spun cu exactitate de unde provin ... eu le-am primit de la cineva, aduse de prin Quatar . Deoarece nu am fost foarte incantat de gustul lor, le-am donat soacra-mii, numai pentru placerea de a o intreba in fiecare zi daca a mai mancat kaka
![]() |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
costi |
![]()
|
Ant esti sadic sa moara bibi !
adso licele tale se gasesc unde? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
liches, au la Carrefour
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
costi |
![]()
|
sa le stea in git; n-am mai luat fructe de acolo de asta iarna din cauza cozilor imensa la cintarit..
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
vv |
![]()
|
Daca tot suntem la fructe exotice: Recomand jir-ul (fructul fagului). E mai bun decat alunele de padure, sau comparabil oricum. Cum se mananca: se decojeste, se manaca semintele. Cum se cumpara: se merge in padure in perioada potrivita(toamna, pentru cei care chiar nu stiau), se culege jir.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 20:06 |