Solutie incalzire Show-room
![]() ![]() ![]() |
Solutie incalzire Show-room
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Deși sunt pe gaz, și pentru exterior, poate totuși te inspiră să cauți mai adânc...
http://www.incalzitoareterase.ro/produse/i...sa-ecoline.html http://www.incalzitoareterase.ro/produse/i...a-personal.html |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
C a t a l i n mersi, intersanta oferta, chiar i-am sunat. Din pacate nu se preteaza pentru utilizarea in spatii inchise.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Merge si fara pahar, majoritatea microbilor mor de la alccol.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
radian |
![]()
|
![]() Atunci va trebui sa-mi angajez sofer... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(radian @ 18 Oct 2009, 10:44) ... Ma intereseaza, in principiu sa folsoesc acel spatiu doar pana la primavara, deci, se pune problema unei invistitii minime, cat sa nu trebuiasca sa stau cu cojocul pe mine acolo peste iarna. Ce solutii ati recomanda pentru incalzire?... Conașule, cred că ți-ai dat singur răspunsul: cojocul, dat fiind că nu vrei să faci investiții (mi se pare normal stând acolo doar pân' la primăvară). O altă soluție pe care am văzut-o și experimentat-o pe propria-mi piele acu' ceva vreme: un tun cu aer cald, cu funcționare pe motorină. Dezavantaj: face zgomot și ar cam trebui montat undeva afară și aerul cald adus printr-o tubulatură. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.624 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Exista si tun cu aer cald electric, chiar am stat intr-o sala incalzita cu asa ceva. Insa trebuia oprit daca doreai sa spui ceva si sa te si auzi.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Daca spatiul nu-i prea mare, se regleaza la un debit mai scazut, zgomotul scade proportional. Am vazut tun cu motorina/gaz incalzind un service cu mai multe posturi de lucru. Facea fata.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Exista niste aeroterme electrice industriale, am vazut la institutia la care prestez. Cred ca au peste 2kW putere si se alimenteaza in trifazat. Zilele urmatoare o sa fac o vizita in cladirea aia sa le vad mai de-aproape si-ti spun ce si cum.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.636 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
@Illusion: pai 2kw au cam toate aerotermele de casa... nu mi se pare mult.
Eu unul as alege niste convectoare...cred ca fac mai bine fata. Spre exemplu aici: http://www.calorserv.ro/produse/Corpuri-de...toare-electrice This post has been edited by sorin1983: 18 Oct 2009, 11:37 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Am mentionat: peste 2kW. Mai ales ca se alimenteaza in trifazat. O sa vad incepand de luni.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
MojoGaby |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 26 March 09 ![]() |
Cred ca solutia cu tunuri cu aer cald este cea mai buna..eu am fost la cateva petreceri intr-o hala unde foloseau asa ceva si era cald(avand in vedere ca era iarna si hala era destul de mare).
http://www.bizoo.ro/produse/tun-aer-cald/start-0/10/ |
--------------------
Dacia Berlina
1310
1998
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
ceva pe lemne?
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Având în vedere zona, aș zice mai degrabă cărbuni...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
corect, acum am vazut
![]() ii trebuie si un fokist. un disponibilizat, pe salariul minim. salvezi o familie ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
radian |
![]()
|
Solutia cu convectorul pare interesanta. Cei care folositi asa ceva, in ce masura ofera randament la un ger de -15, -20C? Poate spun o prostie, dar principiul de lucru nu este similar cu cel al aparatelor de aer conditionat, care furnizeaza aer cald, dar la o temperatura exterioara sub -5C devin nefunctionale?
Tunul de aer cald cred ca totusi se preteaza la incinte mai mari. Legat de carbuni sau lemne, ar fi o solutie "retro" o soba de tuci in mijlocul incaperii, dar... O centrala pe carburanti solizi pica din start ca presupune calorifere, tevi, etc. Multumesc pentru sfaturi! 18 Oct 2009, 12:50: QUOTE(Markos @ 18 Oct 2009, 12:36) Disponibilizat sa accepte sa lucreze pe salairul minim? Vise... ![]() This post has been edited by radian: 18 Oct 2009, 12:50 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Intreb si eu .... un aer conditionat de 24.000 BTU n-ar face fata ?!
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
radian |
![]()
|
Cand is multe grade sub zero nu prea. Asta iarna, dupa craciun, tin minte, a fost un ger sec, a tinut cam 3 saptamani, in care temperatura rar de tot a urcat peste -15C.
This post has been edited by radian: 18 Oct 2009, 21:34 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Dar 2 aparate ?
![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
La 100 mp cred ca ar face fata cu succes 2-3-4 bucati de calorifere cu ulei electrice. Mi se pare cea mai ieftina solutie din pct. de vedere al investitiei... La costurile de utilizare nu stiu.
|
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.636 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
Din ce am intalnit eu... aparatele de aer conditionat mai sughita cand e foarte frig afara... face urat compresorul.
Convectoare am vazut functionand si duduie nu alta.... O jucarie romaneasca fara ventilatie ci doar cu rezistente incalzea o camera de 12 metri patrati foarte repede... Eu nu am crezut pana nu am vazut si plus ca ala era vechi si depasit de situatie:) Doar simteai caldura cum se ridica...Pur si simplu circula aerul fara ventilator... Acum trebuie vazut ce a mai aparut in domeniu. Ceva in genul asta arata deci nu are nici o treaba cu sistemul de functionare al unui a.c. : http://www.electrofloridin.ro/Convectoare/Sero/SKH-01-SKH-01 This post has been edited by sorin1983: 18 Oct 2009, 21:48 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
eurocristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 16 May 07 From: Oradea ![]() |
In primul rand conteaza cati metrii cubi are spatiul.Poti sa iei in calcul o putere de 30w/metru cub,pentru o situatie ideala,dar poti linistit sa mergi si pe 20w/metru cub pentru birouri.
Convectorul electric e un fel de aeroterma mai mare.diferenta intre el si radiatorul cu ulei e ca face caldura mai rapid .Din pacate din momentul in care l-ai oprit se si raceste rapid fata de radiatorul cu ulei care mai mentine caldura o vreme. Si unele si altele sunt termostatate asa ca poti sa le reglezi odata si nu mai ai treaba.Normal ca daca e frig tare lucrezi din termostat. Sa sti ca exista si radiatoare cu ulei programabile,cu ceas, la convectoare mai rar.Eu am luat radiator cu ulei si ceas programabil din Praftiker,Nu mai tin minte daca aveti in Petrosani. Si convectoarele si radiatoarele cu ulei se gasesc la puteri de la 0,5kw la 2kw in trepte reglabile.Convectoare trifazate exista dar precis sunt destul de scumpe si greu de gasit. Eu as opta pentru cele cu ulei si daca se poate ceas programabil.Poti sa le lasi fara grija in priza tot timpul ca nu se intampla nimic.Oricum daca optesi pentru asa ceva vei avea nevoie de vreo 4,5 asta asa fara sa fac vreun calcul. Consumul de curent oricum o sa fie destul de mare ,mai ales cu convectoare,asa ca ai nevoie si de o instalatie electrica in stare foarte buna si bineinteles fonduri suficiente ca sa platesti factura la Enel,ca parca aia sunt la voi,nu? Bafta! |
--------------------
logan
ambition
2005 membru proaspat dar experimentat in auto
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Soba pe motorina/peleti/ulei ars ?
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Markos |
![]()
|
Si un fokist, io iam zis.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
soba portabila pe gaz. ia varianta in considerare, incalzesc foarte bine. incalzirea electrica e cam cea mai neeconomica solutie.
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
radian |
![]()
|
M-am uitat la cteva oferte pentru convectoare electrice. Am gasit formularea "incaperi cu un volum de aer de pana la 65 m". Volumul de aer = volumul interior al incaperii (scazand volumul ocupat de mobilier, care oricum este nesemnificativ)?
Soba portabila pe gaz, in primul rand emana gaze de ardere, care nu-s tocmai sanatoase, apoi, cladirea nu este bransata la reteaua de gaz, asa ca ar ramane varianta cu butelie de aragaz, si cand mi-e lumea mai draga, se gata butelia. Si nu in ultimul rand, degaja si un miros neplacut. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Vazusem in oferta la Praktiker ( parca ) niste "aeroterme" ...
Semanau cu unitatea interioara de la AC , se montau tot asa pe perete , doar ca incalzeau aerul prin rezistente ![]() Vezi poate te "coafeaza" alea ! P.S. : costa 160 ron / bucata parca ... Rectific , am gasit oferta si este de la Hornbach ... convector de perete marca Heller , de 2000 w ![]() Daca vrei , pot sa-ti scanez partea asta din oferta ![]() This post has been edited by cosmin_2300: 18 Oct 2009, 22:26 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
eu am la o hala ce zice einstein.functioneaza la 380v.e buna,dar face zgomot.
e facuta la o firma din alexandria. ca pret cam 1800lei-se gaseste si pe la brico/practiker. edit:AEROTERMA ELECTRICA 15 kW Caracteristici: Debit aer: 1150 m3/h Putere motor: 0,37kW x 1500 rot/min, 380V This post has been edited by ydaniel: 18 Oct 2009, 22:32 Attached thumbnail(s) aeroterma_electrica.gif ( Size: 5.27k ) Number of downloads: 626 |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
exact asta am vrut sa scriu acum cosmin..numai ca eu am vazut in selgros. tot asa..vreo 150 lei bucata. eu as spuna ce vreo 2-3 bucati ar face fata. buba e ca nu le stiu caracteristicile.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 09:18 |