DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident Megane, VInovatul nu vrea sa ma despagubeasca

Yna
post 19 Nov 2009, 17:54
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am avut un accident stupid ieri in brasov intr-o intersectie dirijata prin indicatoare, mergeam ca tot omul relaxat catre casa am intrat in intersectie fiind pe drumul cu prioritate si am fost lovit de un inconstient care avea stop,toate bune si frumoase sa dat jos tot el cu gura mare i-am aratat ca are stop a tacut dar acum vine partea frumoasa omu bine linistit ca eu nu vin acum la politie ca eu am treaba ca bla bla bla ca vin peste 3-4 ore,i-am spus domne daca nu vi acum eu merg la politie binenteles imi raspunde arogat ca el vine peste 3-4 ore.
Ajung la politie vb cu agentul...il sun pe om inapoi domne hai sa mergem la tine la asigurari unde ai tu asigurare si sa facem intelegerea amiabila si ne vedem dupaia toti de drum ca eu nu pot sa stau cu masina lovita si tu ramai fara permis, in zadar omu a tinut-o pe a lui...a venit intr-un final la politie unde a inceput cearta ca el nu e vinovat ca eu nu i-am dat lui de inteles ce vrea sa fac atat timp cat eu am vrut sa merg in fata de pe drumul cu prioritate atat timp cat el avea stop, sa certat cu agentul agenti a sunat la 112 ca el vrea echipaj neutru si toate cele ca pana la urma sa ramana fara permis amenda si toate ca toate sa se termine seara beton om a declarat ca nu e de acord sa ma despagubeasca!!
Acum stau si ma intreb cum doamne iarta circula asa distrusi in trafic eu acum stau cu masina lovita si trebuie sa mi-o fac pe full casco
Am fost am discutat cu o avocata care mi-a zis ca il da-m in judecata numai sa ma duc la renault sa imi dea un deviz estimativ numai ca un deviz ma costa 500 de ron plus cat ma mai costa avocata si ce drk or mai fi.
Acum stau si ma intreb la ce drk mai e obligatorie asigurarea rca ca sa ma buseasca un distrus care fara doar si poate nu stiu cum si-a luat permisu si sa nu vrea sa ma despagubeasca.
Imi cer scuze daca am postat aiurea sunt foarte nervos de ce mi sa intamplat chiar nu imi vine sa cred!
Asptept pareri sau sugesti ce as putea face.

--------------------
Renault Megane Sedan 1,6 16v 2008/privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 19 Nov 2009, 17:56
Post #2

-

From: Romania

Pe pv se trece numarul asigurarii lui rca ...

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Yna
post 19 Nov 2009, 18:00
Post #3

Membru incepator

pai pv e la mine numai ca el a mentionat acolo la politie ca il da in judecata pe agent pe toti de pe acolo si a mentionat in pv ca nu vrea sa ma despagubeasca si e trecut si numarul asigurarii lui rca dar ce sa fac cu el ?

--------------------
+
Thor1983
post 19 Nov 2009, 18:04
Post #4

Membru autentic

From: In front of the computer

Te duci la societatea unde ai tu Casco si deschizi dosar de reparatie cu regres pe RCA-ul lui. Cat timp ai numarul politei lui si document de la Politie din care reiese ca el e vinovat, e totul ok.

--------------------
Mazda 6 2017
Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
+
bucatzel
post 19 Nov 2009, 18:06
Post #5

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

lasa judecata si alte minuni. de aia ti-ai facut casco, sa se judece altii in locul tau...

o sa recupereze casco-ul banii de pe spatele lui, stai tu linistit...

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
User is online!Galerie FotoPM
+
Yna
post 19 Nov 2009, 18:08
Post #6

Membru incepator

Am inteles ca as avea 2 posibilitati
1 sa imi fac masina pe full casco asta ar insemna sa fiu la zi cu plata cea ce nu sunt pt ca de e criza asta e platim cum putem deci nu ma pot folosi de full casco deocamdata pana platesc si imi repar masina si dupaia cei de la asigurari sa il dea pe el mai departe in judecata
2 sa il dau eu pe el in judecata dar ma costa 500 de ron devizu plus avocat plus luni sau poate ani de mers la tribunal.
pana acum varinata cea mai buna cred ca este sa imi platesc acum 2 rate ca sa pot sa beneficiez de full casco si ei sa il dea pe el in judecata mai departe

19 Nov 2009, 18:14:
Multumesc de raspunsuri fara nici o indoiala el e vinovatul am pv in care reiese clar i-a fost luat si permisu amenda tot tacamul si eu care am zis sa nu ii fac rau trageam ca prostu de el sa mergem la asigurari da el.....imi venea sa il strang de gat acolo in politie de nervi da am zis ca imi fac si alte belele

This post has been edited by Yna: 19 Nov 2009, 18:14

--------------------
+
kosfunny
post 19 Nov 2009, 19:40
Post #7

Membru autentic

Are 15 zile la dispozitie sa conteste procesul verbal. Daca nu il contesta in timpul asta te poti duce linistit la asiguratorul lui!

Nu inteleg chestia cu casco. Cum adica nu poti deschide dosar pt ca ai intarzieri??? Daca ai intarzieri mari , polita rentra in vigoare doar daca faci o noua inspectie de risc. Vezi sa nu platesti degeaba!

PS: 500 de roni un deviz??????????????????
Daca as avea clienti cu 100 roni bucata as face numai asta toata ziua si mi-as lua Logan nou intr-o luna!! smile.gif
Astept clienti!

This post has been edited by kosfunny: 19 Nov 2009, 19:51

--------------------
RENAULT SAFRANE 1993
+
BZN
post 19 Nov 2009, 20:44
Post #8

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Ai service? Devizul ala il face service-ul!

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
Yna
post 20 Nov 2009, 01:22
Post #9

Membru incepator

am 2 rate de casco nu de rata la masina neplatite si daca nu esti la zi nu poti sa te folosesti de ea, intradevar si eu m-as apuca de maine de facut constatari chiar atat e pretul mi-a aratat omu de la renault pretul am ramas masca 500 de ron si masina inca este in garantie am 25.000 de km cu ea facuti

--------------------
+
kosfunny
post 20 Nov 2009, 08:14
Post #10

Membru autentic

QUOTE(BZN @ 19 Nov 2009, 20:44)
Ai service? Devizul ala il face service-ul!
*

Nu am service, am service-uri! Sunt inspector de daune si nu imi e greu sa pun o stampila de service la un deviz facut in Audatex de catre mine!

--------------------
RENAULT SAFRANE 1993
+
megane_brotac
post 20 Nov 2009, 09:10
Post #11

Membru autentic

ia vezi tu domn inspector , chiar esti ? daca depasesti 21 de zile sau ma rog cum ai tu in contract in care nu ti-ai platit rata , polita devine nula .

--------------------
renault megane 2007 / 2.2
nu te pune cu prostu ca are mintea odihnita .
+
argon
post 20 Nov 2009, 13:17
Post #12

Mesaj semiautomat

timpul ala pana sa ajunga la politie l-a petrecut cautand de nebun pe cineva sa-i faca RCA-ul din ziua respectiva.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
aleksanders
post 20 Nov 2009, 13:20
Post #13

.

From: ...

argon- poate te interesezi si tu si vezi ca orice rca se activeaza dupa 2 zile de la emitere

--------------------
. . . - .
....
+
argon
post 20 Nov 2009, 13:38
Post #14

Mesaj semiautomat

si nu e logic? dar e doar teoretic, practic se fac multe.

--------------------
+
aleksanders
post 20 Nov 2009, 13:40
Post #15

.

nu se poate- pt ca la finalul fiecarei zi se face centralizarea la comisia de supraveghere - sa iti faci rca fara valabilitate vroiai sa zici

--------------------
. . . - .
....
+
argon
post 20 Nov 2009, 13:43
Post #16

Mesaj semiautomat

in fine, sunt asa zisi 'agenti' ce-ti fac polite asa, ca nu au acoperire e alta treaba, impresia omului e ca s-a scos.

--------------------
+
Yna
post 20 Nov 2009, 15:23
Post #17

Membru incepator

deci eu am platita polita de asigurare obligatorie e platita pe un an ca asa se plateste la leasing nu poti sa iti faci pe juma de an
eu nu am platit 2 rate de full casco si nu pot sa ma duc acum la firma de leasing sa imi dea inputernicire sa ma pot folosi de full casco
ps: la contractul de leasing firma de leasing iti plateste fullcasco din ziua cand iti ei masina pana in data expirari contractului de leasing deci practic masina e asigurata e totul ok numai ca nu imi da inputernicire sa pot folosi firma de leasing pt ca propietar e firma de leasing eu sunt utilizator

--------------------
+
cj98czh
post 20 Nov 2009, 15:29
Post #18

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Mai lasa-l in saracie de full casco... ce este aia??? full casco... spunei-i casco dar lasa-l pe full... ca ne-ai omorat.... asa ii place la roman sa fie masina full, casco full... biggrin.gif

Eu stiu asa... nu ti-ai platit polita casco la timp... nu o mai ai.... ia intereseaza-te de asta....

This post has been edited by Tudor: 20 Nov 2009, 17:36

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
aleksanders
post 20 Nov 2009, 15:30
Post #19

.

ce se vorbea pe aici de rca - era vb de cel ce te-a lovit

20 Nov 2009, 15:31:
cj- e ceva mai complicat - fiind in leasing masina luata- firma de leasing tot plateste catre asigurator si urmeaza sa isi recupereze banii de la yna

This post has been edited by aleksanders: 20 Nov 2009, 15:31

--------------------
. . . - .
....
+
crisolro
post 20 Nov 2009, 15:47
Post #20

From: Bucuresti

pai asta inseamna ca dpdv al asiguratorului nu ar trebui sa fie probleme, ratele catre el fiind achitate ... firma de leasing are interes in protejarea investitiei si va accepta achitarea ratelor restante si apoi acordarea acceptului pt. demararea reparatiilor pe casco etc.
doar sa vrea si sa poata el plati ratele alea catre firma de leasing si pare cea mai ieftina, sigura si rapida solutie!

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp - cu nr absolut normal
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
gabygiovanny
post 20 Nov 2009, 21:30
Post #21

membrul de la baia mare

QUOTE(argon @ 20 Nov 2009, 14:17)
timpul ala pana sa ajunga la politie l-a petrecut cautand de nebun pe cineva sa-i faca RCA-ul din ziua respectiva.
*

sau sa-i treaca alcoolul din sange, poate avea o bere la bord

--------------------
reno Megane 2.2 1.6 16v 2007 dec - MM 66 GBY
membru
+
bob737
post 20 Nov 2009, 23:47
Post #22

Membru autentic

QUOTE(Yna @ 20 Nov 2009, 15:23)

eu nu am platit 2 rate de full casco si nu pot sa ma duc acum la firma de leasing sa imi dea inputernicire sa ma pot folosi de full casco
ps: la contractul de leasing firma de leasing iti plateste fullcasco din ziua cand iti ei masina pana in data expirari contractului de leasing deci practic masina e asigurata e totul ok numai ca nu imi da inputernicire sa pot folosi firma de leasing pt ca propietar e firma de leasing eu sunt utilizator
*

daca casco e platit de firma de leasing si tu nu ai platit firmei 2 rate la casco, ai putea, cu ceva diplomatie, sa-i rogi pe cei de la leasing sa-ti dea acea imputernicire. pt ca, intr-un final, e si interesul firmei de leasing sa-si repare masina. la o adica ei nu au nici o garantie ca tu vei duce leasingul la final si poti abandona a doua zi masina a caror proprietari sunt. plus ca o reparatie pe casco se face mult mai sanatos si fara economie.

--------------------
BMW M Tech 330 Xi
+
kosfunny
post 22 Nov 2009, 14:54
Post #23

Membru autentic

Nici eu nu cred ca o firma de leasing isi lasa masinile asigurate. Lasa lenea si du-te si vorbeste la firma de leasing si repara masina pe CASCO!

--------------------
RENAULT SAFRANE 1993
+
Yna
post 22 Nov 2009, 16:08
Post #24

Membru incepator

asta e singura varianta platesc astea 2 rate imi fac masina si restu se descurca ei il dau ei mai departe in judecata.
asigurarea lui e valabila omu si-a facut asigurare pe 6 luni am verificat e in regula la politie ne-a pus la amandoi fiola deci nu era baut.......singura explicatie ma gandesc e de oftica de prostie de orice este ca i-a luat permisul si cred ca deaia........sper sa nu aveti vreodata un caz similar si mai ales sa nu aveti CASCO(fara full:)) ) si sa trebuiasca sa il dati in judecata. astea sunt legile din romania..........

22 Nov 2009, 16:14:
Am sa revin cu raspuns dupa ce imi voi repara masina si ce voi discutat cu cei de la CASCO si sunt foarte curios ce va pati omu.

This post has been edited by Yna: 22 Nov 2009, 16:14

--------------------
+
bob737
post 22 Nov 2009, 16:15
Post #25

Membru autentic

Yna, lasa alea doua rate. Daca masina are casco valabil vorbeste cu cei de la leasing; este si interesul lor (garantat) sa-si repare masina lor calumea si fara probleme; o sa vezi ca vor intelege situatia.

--------------------
BMW M Tech 330 Xi
+
Yna
post 22 Nov 2009, 16:22
Post #26

Membru incepator

Mai lasa-l in saracie de full casco... ce este aia??? full casco... spunei-i casco dar lasa-l pe full... ca ne-ai omorat.... asa ii place la roman sa fie masina full, casco full...

Eu stiu asa... nu ti-ai platit polita casco la timp... nu o mai ai.... ia intereseaza-te de asta....
cj98czh cred ca nu ai inteles, masina este asigurata din punct de vedere casco pentru inca 4 ani cat mai am leasing numai ca in talon firma de leasing e propietar eu sunt utilizator si imi trebuie inputernicire de la ei.

--------------------
+
Marian66
post 23 Nov 2009, 15:31
Post #27

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

QUOTE(argon @ 20 Nov 2009, 14:17)
*

QUOTE(aleksanders @ 20 Nov 2009, 14:20)
argon- poate te interesezi si tu si vezi ca orice rca se activeaza dupa 2 zile de la emitere
*

QUOTE(argon @ 20 Nov 2009, 14:38)
si nu e logic? dar e doar teoretic, practic se fac multe.
*

mi-am facut rca de o gramada de ori care sa intre din ziua respectiva. toti agentii isi tin cate o chitanta-doua libere din urma, ca sa poata sa faca asta. iar la comisia de supraveghere, polita intra de cand au ajuns documentele la ei, deci la vreo ora-doua de cand ai luat polita de la agent

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 17:39
Forum Renault