DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Closed TopicAdd Video ReplayStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> iadul alb

vladrehau
post 16 Dec 2009, 20:05
Post #1

Instalator

Group: Members
From: middle moldova

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/blo...e.html#comments
bine ca au avut bani de campanie electorala si nu au bani sa dezapezeasca drumurile...

--------------------
logan 1.5 DCI SUPERCHARGED
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladG
post 16 Dec 2009, 21:05
Post #2

Membru preistoric

From: Bucuresti

In zonele unde se fac troiene nu faci nimic cu deszapezirea pana nu se opreste viscolul.
Asta nu inseamna ca e o situatie fara iesire. Ba deloc! Acolo trebuia sa existe montat un sistem parazapezi, dar cine sa-l plateasca si sa-l monteze...?!
Auzeam la stiri ca au vreo 200km de parazapezi si ca ar fi necesari vreo 2500km...

This post has been edited by VladG: 16 Dec 2009, 21:06

--------------------
Ex Dacia SuperNova -- - --
+
Andy_ACS
post 16 Dec 2009, 21:23
Post #3

Yes, I'm not!

From: Craiova

Nu mi se pare iad, e chiar frumos, cel putin din fata calculatorului smile.gif

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
bogdan_bok
post 16 Dec 2009, 21:23
Post #4

Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o!

From: Deva HD, Jud Sibiu

plutele de pe vremea lui ceasca salvau 40% din situatie, si tot 40% salvau asa'zisii parazapezi...dar astea sunt doar amintiri placute din epoca neajunsului. pe astia care iau banii pe rovinieta nu ii duce capu la asa ceva...
si ii doare undeva de platitori, ca doar nu ii trage nimeni la raspundere. eu nu mai platesc rovinieta, si caut sa ii actionez in instanta, ca oricim bucsile si bieletele le schimb prea des...

tara de kko

--------------------
REnauLT LAguNA 1.9 dCi B56, 1.9 dCi K56, ex 1.6 16v, 1.8 16v - HD 08 AIK, SB 11 VGI
+
nlu
post 16 Dec 2009, 23:15
Post #5

Membru autentic

Daca ar instala parazapezile respective ar insemna ca acestea sa fie puse pe terenurile proprietate privata a unui taran obosit care crede ca acestea i-ar aduce numai necazuri si in ziua de azi orice crestin poate apela la instanta pentru castigarea dreptatii, iar sefilor din zilele noastre le e frica de instanta ca dracul de tamaie sau mai rau tongue.gif .

Pe vremea raposatului era terenul statului si nu avea nimeni ce ce macanii wink.gif .

--------------------
Renault Megane sedane Expression 1.6 16v 2007 Megane IV estate 1,3 tce 140/2019
+
SiloS
post 16 Dec 2009, 23:17
Post #6

Gangester

From: Buzau

Unde pot sa aflu care drumuri mai sunt inchise si care nu ?

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
Andy_ACS
post 16 Dec 2009, 23:26
Post #7

Yes, I'm not!

'plutele' alea aveau si marele dezavantaj ca in cazul unei iesiri de pe carosabil puteau fi fatale.
Cu natura e greu sa te pui, e adevarat totusi ca e loc de mai bine.
Totusi multi dintre noi dam vina pe drumari, insa la noi (care am putea cel mai usor sa ne ajutam) nu ne uitam: nu respectam cele mai elementare regului, nu echipam masina cu anveloe de iarna, nu avem lanturi si sac cu nisip+lopata la noi, masinile nu sunt bine puse la punct pentru iarna, au multe pobleme la aprindere, directie, lumini, sistem de incalzire, viteza nu o adaptam mereu la conditiile de drum, ne grabim, nu renuntam in ruptul capului la autovehicul sau la un drum care se poate amana, etc.
Daca noi respectam regulie de bun simt, abia apoi suntem cu adevarat indreptatiti sa avem pretentii de la altii, si...poate poate avem si dreptul sa spunem "tara de kko", desi mie nu imi place sintagma. Granitele s-au deschis putem pleca la orce ora, daca tara e asa rea si ramanem aici inseamna ca suntem toti niste masochisti, nu? smile.gif

Bafta!

This post has been edited by Andy_ACS: 16 Dec 2009, 23:28

--------------------
- - -
+
nlu
post 16 Dec 2009, 23:42
Post #8

Membru autentic

Corect punctul de vedere de mai sus . Cred ca nimeni nu pleaca la drum pe timpul iernii cu un saculet de nisip, o lopetica , pneuri de iarna si plinul la masina precum si 2l de apa ca nu se stie unde te loveste necazul mad.gif . Si toti apar pe la tv ca nu le-a dat nimeni apa de parca se aflau in sahara si nu se gsea pe nicaieri apica "saracii de ei" nu cred ca exista in Romania localitate mai indepartata de alta localitate mai mult de 10 km dar romanul mai bine asteapta sa-i pice din cer un 112 si eventual si niste despagubiri ca el e nepregatit de drum gun3.gif

--------------------
Renault Megane sedane Expression 1.6 16v 2007 Megane IV estate 1,3 tce 140/2019
+
SiloS
post 17 Dec 2009, 01:35
Post #9

Gangester

precum si 2l de apa ca nu se stie unde te loveste necazul

Trebuie sa fii un roman prost tare sa te vaiti de sete in conditiile in care esti inzapezit! laugh.gif

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
+
Jack Daniel's
post 17 Dec 2009, 03:59
Post #10

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(nlu @ 17 Dec 2009, 00:15)
Daca ar instala parazapezile respective ar insemna ca acestea sa fie puse pe terenurile proprietate privata a unui taran obosit care crede ca acestea i-ar aduce numai necazuri si in ziua de azi orice crestin poate apela la instanta pentru castigarea dreptatii, iar sefilor din zilele noastre le e frica de instanta ca dracul de tamaie sau mai rau  tongue.gif .

Pe vremea raposatului era terenul statului si nu avea nimeni ce ce macanii wink.gif .
*

Cumva nostalgic? blink.gif

QUOTE(nlu @ 17 Dec 2009, 00:42)
Corect punctul de vedere de mai sus . Cred ca nimeni nu pleaca la drum pe timpul iernii cu un saculet de nisip, o lopetica , pneuri de iarna si plinul la masina precum si 2l de apa ca nu se stie unde te loveste necazul  mad.gif . Si toti apar pe la tv ca nu le-a dat nimeni apa de parca se aflau in sahara si nu se gsea pe nicaieri apica "saracii de ei" nu cred ca exista in Romania localitate mai indepartata de alta localitate mai mult de 10 km dar romanul mai bine asteapta sa-i pice din cer un 112 si eventual si niste despagubiri ca el e nepregatit de drum gun3.gif
*

Am una ca a lui Geoana, se incadreaza, e buna....nu pierd garantia la masina? blink.gif

Attached thumbnail(s)
copy_of_geoana_lopatica_mediafax_foto_gigi_ciuncanu.jpg ( Size: 321.94k ) Number of downloads: 608

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
Victoras2001
post 17 Dec 2009, 06:49
Post #11

Membru autentic

Foarte tare. Cu o sticla de apa plata, o lopatica pliabila si un saculet de nisip cumparat din hipermarket, treci lejer de nametii in care s-au inzapezit insasi utilajele pentru deszapezire. radmasa.gif Doamne Doamne...
Bai fratilor, saculetul ala de nisip si lopatica sunt pentru a scoate masina din parcare, nu pentru a merge pe o sosea nationala, la acelasi nivel cu campul si lipsita de parazapezi, in plin viscol.

17 Dec 2009, 06:52:
QUOTE(Andy_ACS @ 16 Dec 2009, 23:26)
si...poate poate avem si dreptul sa spunem "tara de kko", desi mie nu imi place sintagma. Granitele s-au deschis putem pleca la orce ora, daca tara e asa rea si ramanem aici inseamna ca suntem toti niste masochisti, nu? smile.gif
*

Nu. Avem dreptul s-o vrem si s-o facem mai buna, nu sa fugim din ea. Sa fure ei in alta tara, nu sa plec io de aici.

This post has been edited by Victoras2001: 17 Dec 2009, 06:52

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Sp!ke
post 17 Dec 2009, 08:00
Post #12

Membru dreptaci

From: Bucharest

QUOTE(SiloS @ 17 Dec 2009, 02:35)
Trebuie sa fii un roman prost tare sa te vaiti de sete in conditiile in care esti inzapezit! laugh.gif
*

Ai mancat vre-odata zapada cand ti-a fost sete?

Daca nu, iti pot enumara cateva efecte ale consumului de zapada:
1. scade temperatura corpului
2. ti se ard buzele, limba si cerul gurii
3. NU ti se potoleste setea... dimpotriva

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw 2007/2009 Laureate
Renault Logan... by Dacia...
+
argon
post 17 Dec 2009, 08:51
Post #13

Mesaj semiautomat

o topesti bre, tu nu-l urmaresti pe Bear Grylls? nu degeaba sunt emisiunile alea!

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
tkx
post 17 Dec 2009, 08:59
Post #14

Armwrestler

From: Pitesti

bear grylls sucks!

tot respectul pentru les stroud

--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
+
R19/16v
post 17 Dec 2009, 08:59
Post #15

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Agreed

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Sp!ke
post 17 Dec 2009, 09:02
Post #16

Membru dreptaci

@argon. Nu-mi spune mie, spune-i colegului la care am facut eu referinta. Si da, ai dreptate, se poate topi zapada, numai sa ai recipient (sticla cu gura larga pe care o umpli cu zapada si o bagi pe sub haine sau un vas pe care sa-l pui, plin cu zapada, pe motor), dar acum, te-ntreb eu... cine dracu pleaca cu strachini dupa el la drum?

This post has been edited by Sp!ke: 17 Dec 2009, 09:05

--------------------
+
SiloS
post 17 Dec 2009, 09:08
Post #17

Gangester

Daca nu, iti pot enumara cateva efecte ale consumului de zapada:

Eu nu m-am gandit ca iei zapada si o bagi in gura, ci m-am gandit ca o topesti undeva si bei apa rezultata.
Exista vreo problema daca procedezi asa ?

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
+
tkx
post 17 Dec 2009, 10:19
Post #18

Armwrestler

From: Pitesti

in principiu nu, singura chestie e ca apa din zapada e apa distilata si deci nexam minerale. da' nu-i bai ca nu-i vara

--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
+
Andy_ACS
post 17 Dec 2009, 10:42
Post #19

Yes, I'm not!

daca iei de unde a facut pipi vreun caine are si minerale, daca asta e cu adevarat important smile.gif

Bafta!

--------------------
- - -
+
tatabobu
post 17 Dec 2009, 10:46
Post #20

membru

QUOTE(VladG @ 16 Dec 2009, 22:05)
...Acolo trebuia sa existe montat un sistem parazapezi, dar cine sa-l plateasca si sa-l monteze...?!
...
*

Ai uitat cel mai important lucru: cine sa-l pazeasca!

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
dizzy
post 17 Dec 2009, 10:54
Post #21

Work smart not hard!

1) Plinul de combustibil ai facut? O masina pe benzina mananca in jur de un litru pe ora. Daca ai 40 litri de combustibil, poti sa stai aproximativ doua zile la caldurica in masina. O masina pe motorina mananca in jur de jumatate de litru pe ora, deci cu 50 litri poti sa stai si 4 zile la caldura.
2) Drumul il cunosti? Ai un GPS in masina sa vezi ca poate satul urmator e la numai 2-3 km? Nu mai bine lasi masina acolo si mergi pana in sat? Cu 1-200 RON dormi, mananci, bei si poate te si insori.
3) Haine groase, incaltari solide, bocanci de iarna ai in masina?
4) Mancare, apa ai? O paine, si o sticla de apa sunt de ajuns.

Suntem o natie de isterici, crizati si care tot timpul dam vina pe altii!

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
vijelie
post 17 Dec 2009, 10:59
Post #22

membru violet

Eu incep sa ma plictisesc de stereotipurile astea gen Iadul alb, Moartea de gheata sau ce le mai trece lor prin cap.
Viscol, zapada, frig, cativa oameni nevoiti sa se deplaseze si o gramada de prostovani plecati la drum doar cu CD-ul de manele.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
vladrehau
post 17 Dec 2009, 17:16
Post #23

Instalator

From: middle moldova

deci eu nu puneam clipul de aiurea daca nu eram si eu in situatia sa ma deplasez intrun sat vecin orasului in care locuiesc si unde am gasit niste conditii de nedescris...era si o mare panta care cu greu am reusit sa o urc cu o roata prin sant si una pe drum .am anvelope de iarna 4 bucati. da nu am 4x4....daca dadeau nenorocitii cu solutiile de dezghetat nu era nici o problema... mad.gif asa ca scuteste ma bine ca au avut bani de aruncat pe postere si afise mari cat hotelul .niste jegosi ! astia ne conduc!am fost un an in finlanda am prins o iarna acolo dar nu am vazut asa ceva...tara noastra e de kkt cand vine vorba de conditii...unde sunt banii???? ce rovigneta ? de acum ciuciu!!!!

This post has been edited by vladrehau: 17 Dec 2009, 17:16

--------------------
logan 1.5 DCI SUPERCHARGED
+
Maskatu
post 17 Dec 2009, 17:52
Post #24

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

QUOTE(nlu @ 16 Dec 2009, 23:42)
......Si toti apar pe la tv ca nu le-a dat nimeni apa de parca se aflau in sahara si nu se gsea pe nicaieri apica "saracii de ei" nu cred ca exista in Romania localitate mai indepartata de alta localitate mai mult de 10 km dar romanul mai bine asteapta sa-i pice din cer un 112 si eventual si niste despagubiri ca el e nepregatit de drum gun3.gif
*

Ia sa mergi tu prin viscol 5-6 km pe jos. Una la mana, esti pe un drum DINTRE localitati, deci neiluminat, posibil sa fie si caini infometati pe drum. Doi la mana, drumul este plin cu zapada, probabil de peste 30-40 cm. Poti sa mergi 5-6 km prin zapada de 30 cm fara sa te uzi? Trei la mana, cu ce iti protejezi fata? Asta ca sa nu iti inghete...

QUOTE(dizzy @ 17 Dec 2009, 10:54)
1) Plinul de combustibil ai facut? O masina pe benzina mananca in jur de un litru pe ora. Daca ai 40 litri de combustibil, poti sa stai aproximativ doua zile la caldurica in masina. O masina pe motorina mananca in jur de jumatate de litru pe ora, deci cu 50 litri poti sa stai si 4 zile la caldura.
2) Drumul il cunosti? Ai un GPS in masina sa vezi ca poate satul urmator e la numai 2-3 km? Nu mai bine lasi masina acolo si mergi pana in sat? Cu 1-200 RON dormi, mananci, bei si poate te si insori.
3) Haine groase, incaltari solide, bocanci de iarna ai in masina?
4) Mancare, apa ai? O paine, si o sticla de apa sunt de ajuns.

Suntem o natie de isterici, crizati si care tot timpul dam vina pe altii!
*

1)Tu cand ai de facut 50-60 km, adica sa mergi dintr-o localitate in alta, faci plinul? Pe langa asta sa stai cu motorul la relanti in mijlocul campului, si in cel mai rau caz in sant, nu este tocmai precum ai sta la relanti, tras pe dreapta in parcare la "mec".
2)Buna idee... lasi masina inzapezita in mijlocul campului. Cu siguranta pana a doua zi va fi in siguranta. Am vazut in bucuresti cum trec plugurile... rad toate oglinzile laterale. Nu pot decat sa imi imaginez cum or face aia pe camp....
4) Cu siguranta daca mananci o paine si bei 2 guri de apa, te bati pe burta si mai si ragai... 15-20 de ore tin de foame.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
Victoras2001
post 17 Dec 2009, 17:58
Post #25

Membru autentic

Daca aveau cauciucuri de iarna, nu mai ramaneau inzapeziti. Nimeni pe nicaieri. Stiti cum luau troienele-n piept?

--------------------
ZAZ Zaporojež 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
vijelie
post 17 Dec 2009, 18:01
Post #26

membru violet

QUOTE(Maskatu @ 17 Dec 2009, 17:52)
... Am vazut in bucuresti cum trec plugurile... rad toate oglinzile laterale...
*

Da' calmeaza-te, copile, a mea nu are nimic. smile.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Sp!ke
post 17 Dec 2009, 18:42
Post #27

Membru dreptaci

Ce-i fratilor cu atata vaicareala pe tema inzapezitilor? S-a anuntat cu TREI zile inainte ca vine viscolul!!!... Fiecare era dator sa-si doteze tinicheaua cu tot ce trebuie pentru VISCOL!!! 5-10kg de sare, 10-15kg de nisip, lopata, lanturi, o funie pentru remorcat, cauciucuri de iarna, mancare, apa si problema era rezolvata in proportie de 80%, restul de 20% depinde de situatie. Cine te pune sa pleci la drum pe viscol? Ce treburi atat de urgente ai sa iti pui viata in pericol? Acum o sa-mi sariti in cap ca nu-si fac drumarii treaba, ca nu deszapezesc drumurile samd, dar voi ati observat ca dupa ce trece freza, in urma ei in 2 min sulurile de zapada sunt la loc? La noi nu ninge ca in Finlanda, Norvegia sau mai stiu eu ce tara nordica sau vestica, la noi bate CRIVATUL!!!

This post has been edited by Sp!ke: 17 Dec 2009, 18:43

--------------------
+
cj98czh
post 17 Dec 2009, 18:50
Post #28

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Pe vreme de iarna si mai ales cu zapezi anuntate... trebuie sa fi tampit sa nu pleci la drum chiar si de 50 km fara sa ai trei sferturi de rezervor sa nu spun plinul facut.... + masina pregatita de iarna..... este suficient 2 berbeci nepregatiti sa blocheze drumul.....

Bat tara asta in lung si-n lat... cu masina mea sau cu cea de servici... iarna la mine este sfant.... masinile pregatite de iarna + plecat cu plinul facut...

This post has been edited by cj98czh: 17 Dec 2009, 18:52

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
dizzy
post 17 Dec 2009, 19:08
Post #29

Work smart not hard!

QUOTE(Maskatu @ 17 Dec 2009, 19:52)
Ia sa mergi tu prin viscol 5-6 km pe jos. Una la mana, esti pe un drum DINTRE localitati, deci neiluminat, posibil sa fie si caini infometati pe drum. Doi la mana, drumul este plin cu zapada, probabil de peste 30-40 cm. Poti sa mergi 5-6 km prin zapada de 30 cm fara sa te uzi? Trei la mana, cu ce iti protejezi fata? Asta ca sa nu iti inghete...
1)Tu cand ai de facut 50-60 km, adica sa mergi dintr-o localitate in alta, faci plinul? Pe langa asta sa stai cu motorul la relanti in mijlocul campului, si in cel mai rau caz in sant, nu este tocmai precum ai sta la relanti, tras pe dreapta in parcare la "mec".
2)Buna idee... lasi masina inzapezita in mijlocul campului. Cu siguranta pana a doua zi va fi in siguranta. Am vazut in bucuresti cum trec plugurile... rad toate oglinzile laterale. Nu pot decat sa imi imaginez cum or face aia pe camp....
4) Cu siguranta daca mananci o paine si bei 2 guri de apa, te bati pe burta si mai si ragai... 15-20 de ore tin de foame.
*

1) da, fac plinul chiar si vara nu numai iarna.
2) nu mor eu de frig pt un fier
4) nu o duci imparateste, dar poate fi diferenta dintre infometare si subzistenta

This post has been edited by dizzy: 17 Dec 2009, 19:09

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
SiloS
post 17 Dec 2009, 20:13
Post #30

Gangester

Fiecare era dator sa-si doteze tinicheaua cu tot ce trebuie pentru VISCOL!!! 5-10kg de sare, 10-15kg de nisip, lopata, lanturi, o funie pentru remorcat, cauciucuri de iarna, mancare, apa si problema era rezolvata in proportie de 80%, restul de 20% depinde de situatie.

Tu ai facut asa ?

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
+
2 Pages  1 2 >
Closed TopicAdd Video ReplayTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 01:33
Forum Renault