scoaterea apei din motor
![]() ![]() ![]() |
scoaterea apei din motor
beny adam |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Validating Reno Posts: 22 Joined: 6 March 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010, 1.5 dci, 78kw
- .
|
|||
fullhouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 13 June 07 From: Satu Mare ![]() |
e un surub dedesupt de pompa de apa, parca cheie de 11 merge. Il desfaci si golesti blocul motor
|
--------------------
dacia
1310 Li
2000
|
|
beny adam |
![]() ![]()
|
dar daca las apa in motor si pun antigel diluat, e vreo problema?
![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010, 1.5 dci, 78kw
- .
|
|
Alexio |
![]()
|
![]() Ciocolata mecanica! Group: Members Posts: 1.108 Joined: 7 December 08 ![]() |
Dude... goleste masina de apa si baga antigel... lasa carpelile... stii vorba.. prajitura amestecata are gust de... tra-la-la
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Tu crezi ca iese surubul ala asa usor ? Pentru ca vad o masina din 88 la tina in semnatura, lasa prostiile si baga amestecul ala fara a mai umbla la acel surub, care probabil va iesi numai incalzit, sprituit cu un wd40, ciocanit la el putin si mult noroc.
|
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
krapcarasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.912 Joined: 25 November 08 From: Suceava ![]() |
daca vrei mai concentrat fara sa scoti surubul ala, torni inta iun litru de antigel concentrat, apoi completezi cu cel diluat
|
--------------------
Renault
Megane 1.4 16 v
1999
- sv
|
|
gogosaru19 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 14 March 07 From: Bucuresti ![]() |
eu am apa in motor si acum e vreo sansa sa crape blocu motor?
![]() |
--------------------
dacia 1410
breck
1998
- B 64 SNB prea rapid prea furios , eu cu dacia tu pe jos :D
|
|
krapcarasu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.912 Joined: 25 November 08 From: Suceava ![]() |
sunt sanse mari,nici vara nu-i bine sa fie numai apa; faci macar o solutie cu 2l antigel si 3-4 de apa distilata, ce mai ramane mai comletezi cand e cazul
|
--------------------
Renault
Megane 1.4 16 v
1999
- sv
|
|
engime |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 11 November 08 From: Galati ![]() |
eu am incalzit motorul, dupa care am scos busonul de sus de la radiator si pe cel de jos, apoi am asteptat sa curga toata apa..
|
--------------------
Ford 2.0L 131 HP
Mondeo
1998
- GL-03-UIU
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
E ok.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Mie imi pierde un pic pe la radiator din ce am vazut. Vara completez cu apa, iar cand se apropie iarna completez cu antigel chior, nediluat. Inainte de iarna asta am bagat in vreo trei "transe" un litru. Verificand in mod popular amestecul, de la robinetu' de aerisire de langa radiator, la limba e destul de dulceag, deci cred ca-i ok.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
QUOTE(gogosaru19 @ 19 Dec 2009, 13:56) nu deloc ![]() PS: mai intai se sparg fagurii de la radiator si apoi se crapa blocul motor ![]() QUOTE(Merced @ 19 Dec 2009, 15:21) Mie imi pierde un pic pe la radiator din ce am vazut. Vara completez cu apa, iar cand se apropie iarna completez cu antigel chior, nediluat. vezi ca antigelul nediluat ingheata la fel de repede ca apa... uite-te pe net la curba de concentratie a antigelului dpdv temperatura de inghet.... cand pui 1 la 1 este perfect, in schimb cand pui 2 (antigel concentrat) la 1 (apa), te apropii de inghet ![]() This post has been edited by membru_DC: 19 Dec 2009, 17:30 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
beny adam |
![]()
|
multumesc de informatii!
pana la urma nu am mai desfacut acel surub pt ca azi de dimineata (aseara am deschis topicul ![]() am pus 5 litri de antigel diluat de-a gata.. cam asa am auzit ca ar trebui sa intre..am aerisit si gata.. ieri am desfacut radiatorul si toata matzaraia de furtune, le-am curatat, le-am spalat (vreo 2 furtunase erau putin inghetate ![]() ![]() azi am mers cu ea si nu am avut probleme.. bafta in continuare!! ![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010, 1.5 dci, 78kw
- .
|
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
QUOTE(membru_DC @ 19 Dec 2009, 17:30) serios?? depinde de la antigel la antigel dar majoritatea pot fi puse fara apa distilata( Prelix -72 grade celsius+ punct de fierbere la 178grade celsius) si pot continua cu multe alte exemple; Alta e cauza pentru care nu se pun la unele dacii antigel concentrat,daca vrei sa stii iti zic ![]() |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Pai eu compensez cu apa care ramane din timpu' verii.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
micri |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 22 January 08 ![]() |
salut
am si eu o problema si nu stiu de unde a aparut. am schinbat antigelul si am facut aerisirea dar prin calorifer nu vrea sa circule antigel cu toate ca robinetul este deschis. am crezut ca am o fisura in calorifer si l-am dat jos, l-am spalat si l-am verificat si este ok. cand opresc motorul aud cum bolboroseste apa in vasul de expansiune de parca s-ar scurge in radiator. va rog spuneti-mi de unde este defectiunea ca ma urc pe pereti termostatul merge ok insa sunt tentat sa il schimb cu unul de uzina nou pe cate il am dar deschide la 89 iar cel pe care il am acuma deschide la 86de grade |
--------------------
dacie
1310TLX
1988
|
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
ai garnitura de chiulasa arsa
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
micri ia uitate tu pe joja de la ulei daca a crescut nivelu.si ce culoare are apa in borcan?daca e de culoare mai inchisa e garnitura.
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
s0rinel |
![]()
|
![]() Trucker Group: Members Posts: 66 Joined: 6 August 09 ![]() |
poate este robinetul blocat si tu crezi ca e deschis
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2003
- CT 89 RGD
|
|
micri |
![]()
|
apa in borcan este aceeasi culoare ca antigelul, fara urme de ulei iar uleiul este la acelasi nivel.
|
--------------------
dacie
1310TLX
1988
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.178 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
dupa ce ai pus antigel ai facut aerisirea instalatiei corect ?
poate ne spui si cum ai facut-o This post has been edited by bygy007: 20 Dec 2009, 18:02 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
micri |
![]()
|
am slabit capacul la borcan si lam ridicat sus pe capota, dupa care am lasat sa seincalzeasca motorul pan sa deschis termostatul.
am desurubat surubul de la iesirea de la calorifer dupa care l-am lasat sa curga un litru de antigel intr-un recipient. apoi i-am pus surubul la loc si am strans capacul de la borcan. apoi am coborat borcanul la locul lui. am observat ca borcanul era sub nivelul radiatorului. |
--------------------
dacie
1310TLX
1988
|
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
trebuia sa dai drumul si la teul ala de langa pompa de apa
![]() |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
|
|
micri |
![]()
|
ieri am desfacut si teul de langa pompa cum ai spus baranga si am constatat ca acolo era aer destul in instalatie. dupa aceea am facu iar aerisirea.
aseara a mers super ok iar de dimineata nu am mai plecatcu ea la servici caci lucrez aproape si incepuse sa ploua. am sa o testez zilele urmatoare |
--------------------
dacie
1310TLX
1988
|
|
oviduru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 1 November 09 ![]() |
daca am urme de ulei in borcan,de la ce poate fi? am pus antigel,tote ok,numai ca de vreo saptamana am ulei in borcan...
|
--------------------
dacia
1310
1993 L
- vs-02-avn
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
garnitura de chiulasa puscata in cel mai rau caz
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
oviduru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 1 November 09 ![]() |
hai frate ca in vara asta am dus-o la rectificat,am schimbat set motor...zi-mi ca e altcva mai neserios
![]() |
--------------------
dacia
1310
1993 L
- vs-02-avn
|
|
baranga |
![]()
|
QUOTE(oviduru @ 25 Dec 2009, 15:41) daca am urme de ulei in borcan,de la ce poate fi? am pus antigel,tote ok,numai ca de vreo saptamana am ulei in borcan... ti-o fi turnat dusmanii ulei in vas de expansiune ca sa te sperii...dar mergi asa ca n-are nimic... Asta e raspunsul neserios Si raspunsul serios: garintura de chiulasa sau chiulasa deformata |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
|
|
micri |
![]()
|
hai ca astazi am patit ceva ce nu am mai patit pana acum.
am fost si am luat un termostat nou, termostat de 87 grade produs de sempermobil oradea. am facut aerisirea si totula mers ok. chiar ma miram ca tine apa cam la o temperatura mica (70grade). pe searaam fost pana in centru si totul a fost ok apoi am plecat la carefour si in drum a ajuns apa la 100grade. am tras pe dreapta si am desfacut capacul de la vasul de expansiune si instalatia era sub presiune. nu stiu de ce imi face o presiune atat de mare in instalatia de racire. voi ce parere aveti? ce se intampla acolo? |
--------------------
dacie
1310TLX
1988
|
|
paul-tm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 25 August 09 From: Timisoara ![]() |
Probabil s-a blocat termostatu pe pozitia inchis. Stai linistit nu e ceva iesit din comun, la cum se fac piesele in ziua de azi.
Eu 2 termostate vernet( made in france) pot sa le arunc. Primu a functionat 700 km, asta al doilea(vernet in ambalaj de uzina) de la inceput face figuri, deaorece iasa apa calda din motor cand termostatu trebuie sa fie inchis. Si cica uzina verifica piesele ![]() Inainte sa il pun sus am suflat in el si trece aeru. Ma gandesc ca trece si antigelu. Nici nu stiu ce termostat sa mai cumpar ![]() |
--------------------
opel
astra f-cc
1996
- TM-23-GZV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 06:13 |