DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> A VENIT IARNA !, Sfaturi de iarna

Cosmin.nova
post 20 Dec 2009, 10:52
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Cum sectiunea de Solenza are un topic de genu' , m-am gandit sa avem si noi unul laugh.gif
Deci, iarna:
- nu circulati mai mult de 40 km/h. (doar treapta a doua si a treia)
- folositi des frana de motor
- pastrati distanta
- echipati-va novele cu cauciucuri de iarna (eu am pe fata decat unsure.gif )
- lanturi daca e cazul..desi sunt enervante
- sa aveti razul ala de parbriz ptr gheata, o maturica, o lopatica, si un saculet de nisip laugh.gif
- daca aveti incuietorile de la usi, portbagaj blocate..incalziti apa si dati putin acolo si se rezolva; ceva mai util ar fi sa dati cu o seringa cu antigel biggrin.gif sau am mai auzit...cu bricheta anti-vant biggrin.gif
- la busonul de benzina merge apa calda..seringa cu antigel..dar sa nu va puna dracu sa dati cu bricheta anti-vant acolo nono.gif excl.gif excl.gif
- am auzit ca daca ai usile intepenite (de la frig) poti folosi ulei siliconic, ca nu ingheata..bineinteles dupa ce cureti de zapada chederu'

Mai scrieti daca mai stiti ceva biggrin.gif

--------------------
Logan 1.6MPi 05' / Papuc 1.9D dropside 05'
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
basileros
post 20 Dec 2009, 18:07
Post #2

Membru incepator

ma alatur si eu la cele subscrise wink.gif ........in plus f.f important lichid pt spalat parbrizul care nu ingheata....tocmai ce am luat teapa cu unul [bidon de 5L=9 lei] de se facea marmelada pe geam.......sa va mearga caldura.....un surplus de benzina sau gpl pt cazurile extreme in care ramai blocat in zapada.....patura....telefon mobil... excl.gif excl.gif excl.gif etc....astea pt cazurile in care am fost acum 2 zile pe DN2 dupa Urziceni cand am stat in viscol cateva ore[noroc cu BGS si ale lor 4x4].......inainte de plecat la drum lung aflati starea vremii si a drumurilor biggrin.gif biggrin.gif rolleyes.gif hai ca v-am plictisit.....drum bun si CRACIUN FERICIT tuturor biggrin.gif

--------------------
dacia nova gt 1999
+
G I M
post 20 Dec 2009, 18:41
Post #3

Membru cu indemanare

From: Brasov

Mai mult de 40 km sa circule lumea, sa nu circule CU mai mult de 40 km/h smile.gif (sa-l corectez pe colegu, dar asta depinde de stare drumului, a vremii , nu prea poti pune o limita maxima a vitezei).
Parca mai era un topic la fel, sau poate ma insel...

This post has been edited by Neagu Ionut: 20 Dec 2009, 23:15

--------------------
Una d'aia cu 5 roti
Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
+
ahyle_blue_eyes
post 20 Dec 2009, 21:22
Post #4

Membru autentic

From: IASI

fiti seriosi eu am mers cu 80 km/h fiindca eram singur pe drum si cu 4 cauciucuri de iarna noi avand ceva experienta la volan........nu bruschez directia si nu franez brusc.
Daca toti soferii si-ar pune cauciucuri de iarna si nu ar fi incapatanati sa ramana cu cele de vara "ca sunt noi" s-ar fluidiza traficul si nu as sta in fundul unuia care merge cu 30 km pe ora.
Sfaturi:
-cauciucuri iarna
-frana motor si frana de picior folosita usor fara a o bloca
-curatit geamuri bine
-caldura la maxim smile.gif
-viteza in functie de conditiile de drum
-e recomandat sa nu folositi frana de mana noaptea ca multi raman cu ea blocata....consider ca e suficient sa o lasati in viteza.

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 20:54
Forum Renault