DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nu se mai aprind stopurile de frana

Virusake
post 14 Jan 2010, 21:50
Post #1

Membru

Group: Members

Trebuie sa mentionez de la inceput ca stiu de existenta topicului intitulat "Probleme la lumini spate"

http://www.daciaclub.ro/Probleme-la-lumini-spate-t98955.html

dar, tinand cont ca la mine nu este o "aprindere haotica" am creat un nou topic.

Voi explica sistematic pentru a evita crearea unui post prea lung si pentru a intelege mai usor problema mea.

Saptamana trecuta mi-a aparut problema "clasica" cu stopurile de frana: scadeau in intensitate cand semnalizam si se aprindea martorul de ceata. Am desfacut, curatat mufa si pinii pe ambele parti (ambele se manifestau la fel) iar totul a mers perfect.

Astazi am remarcat cu stupoare ca nu se mai aprind stopurile de frana. ATENTIE: nu se aprind stopurile de frana din exterior, lampa din interior functioneaza perfect, la fel ca restul becurilor de pe stopuri.

Ce am facut:

- desfacut, curatat mufe si pini
- verificat TOATE sigurantele
- verificat becuri
- verificat stopuri separat (stangul fara dreptul si dreptul fara stangul) - nu functioneaza niciunul
- verificat mufe si masa - cu frana apasata am miscat/impins/tras de mufe pentru a verifica contacte imperfecte

Singurul lucru care mi-a ramas de facut este de verificat contactul de la pedala de frana dar, tinand cont ca lampa din interior merge perfect, nu cred ca asta e problema.

Bun, ce-i de facut, in afara de a merge la service?

--------------------
Dacia Nova 1997 1.6
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
robbie_ro
post 15 Jan 2010, 15:10
Post #2

-----------------------

1. Verifica daca masa (contactul de - ) e ok la stopuri.
2. Din moment ce lampa a 3-a de frana functioneaza, verifica daca ai continuitate intre firul de + al lampii si cele doua stopuri. Daca ai posibilitatea, verifica cu un voltmetru ce tensiune ai pe firul de la becul de frana de la stopurile exterioare cand se aprinde lampa din interior.

This post has been edited by robbie_ro: 15 Jan 2010, 15:12

--------------------
Dacia Logan 2007, Laureate Plus
+
Virusake
post 15 Jan 2010, 23:41
Post #3

Membru

Am uitat sa spun ca am verificat si masa si pare OK, asta doar asa la o privire rapida in noapte..

Oricum, nu am reusit sa ii dau de cap, maine am programare la service, o sa rezolv pe garantie. Acum sunt foarte curios ce zic baietii de la service, cum s-a ajuns sa raman fara stopuri pe frane din moment ce problema cea mai intalnita era scurtul ala clasic care transforma stopul in brad de craciun...

This post has been edited by Virusake: 15 Jan 2010, 23:41

--------------------
Dacia Nova 1997 1.6
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 22:29
Forum Renault