Vreau acvariu cu pesti, mic, scumpic si ieftin
![]() ![]() ![]() |
Vreau acvariu cu pesti, mic, scumpic si ieftin
free_fiber |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
avea Liviu un topic
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(free_fiber @ 18 Jan 2010, 21:15) Daca iau un peste, nu e bine, nu? pai depinde... ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Banuiesc ca e un hobby scumputz, dar deocamdata iau si eu minimul necesar, un borcan de muraturi cu un mormoloc din garla
![]() Am citit si pe topicul lui Liviu, dar acolo se discuta la un nivel mai "avansat", aici vreau entry level. Macar acolo 2-3 reguli... ce acvariu, cati L, ce pesti, ce plante, ce aparate, ce dracovenii... |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
pai eu am 2 carasi maidanezi de vre-o 3 ani
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
vijelie |
![]()
|
congelati?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
Nu mai am acvariu de mult, dar pe vremuri, solutia ieftina pentru incepatori erau in primul rand Guppy. Sunt pesti rezistenti si nepretentiosi. Se inmultesc usor. Erau (si presupun ca mai sunt) si foarte ieftini. Femelele nu arata prea interesat, insa masculii sunt colorati destul de intens.
Sa ai grija sa nu cumperi un acvariu prea mic (mai ales daca ulterior treci si la alte specii de pesti) si sa nu il suprapopulezi. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
free_fiber |
![]()
|
Stiti cumva un site unde sa vad specii de pesti? Eventual si pret? Magazin online cu pestoi? Sa-mi aleg si sa va arat ce vreau
![]() This post has been edited by free_fiber: 18 Jan 2010, 21:37 |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Da .. aveam eu un topic . cred ca asta: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=91477&hl=acvarii
Oricum, ieftin si frumos si longeviv nu se poate. Cel mai ieftin poti sa faci un acvariu cu putine plante nepretentioase si cu un Betta mascul in el ... si gata ... O asemenea structura te ajunge vreo 250-400 ron (in functie de calitatea si tipul materialelor folosite). IMG_1308.jpg ( Size: 248.4k ) Number of downloads: 1887 Uite, ce se vede in poza asta costa cam asa: - acvariul (22 litri) + lampa = 240 ron - filtrul = 30 ron - heater = 55 ron - lemnul pietrificat rosu = ~50-60 ron (30 ron Kg) - substratul = 35 ron (dupla ground) - plantele = ~100 ron - betta = 15-20 ron Nu e prea ieftin daca te uiti la dimensiune .. dar e frumos si nu necesita decat mancare lui betta si schimb de 50% din apa saptamanal. IMG_1312.jpg ( Size: 481.76k ) Number of downloads: 1901 Iar asta, care are 200 de litri (ma rog, 190) costa destul de mult... vreo 6000 ron. Dar si aspectul si pesajul sunt pe masura. Oricum, hai sa continuam discutiile dincolo ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Serpico |
![]()
|
E preferabil sa cumperi doar de la acvaristi de incredere. E foarte usor sa introduci tot felul de boli si paraziti odata cu pestii (sau cu plantele). In principiu, cand adaugi pesti noi intr-un acvariu in care deja ai alti pesti, mai intai ii pui intr-un acvariu de carantina si ii urmaresti daca apar probleme.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
free_fiber |
![]()
|
Mersi Liviu pentru raspuns
![]() Imediat ma mut pe topicul celalalt, poti sa-l stergi p-asta si sa muti posturile acolo ![]() <span class='edit'>18 Jan 2010, 22:04:</span> QUOTE(Liviu @ 18 Jan 2010, 21:38) Oricum, ieftin si frumos si longeviv nu se poate. Cel mai ieftin poti sa faci un acvariu cu putine plante nepretentioase si cu un Betta mascul in el ... si gata ... O asemenea structura te ajunge vreo 250-400 ron (in functie de calitatea si tipul materialelor folosite). IMG_1308.jpg ( Size: 248.4k ) Number of downloads: 1887 Uite, ce se vede in poza asta costa cam asa: - acvariul (22 litri) + lampa = 240 ron - filtrul = 30 ron - heater = 55 ron - lemnul pietrificat rosu = ~50-60 ron (30 ron Kg) - substratul = 35 ron (dupla ground) - plantele = ~100 ron - betta = 15-20 ron Nu e prea ieftin daca te uiti la dimensiune .. dar e frumos si nu necesita decat mancare lui betta si schimb de 50% din apa saptamanal. IMG_1312.jpg ( Size: 481.76k ) Number of downloads: 1901 Oricum, hai sa continuam discutiile dincolo ![]() Acvarii am gasit si mai ieftine, prin Hornbach, era unu la 50ron, dar nu stiu cat litri avea. Nu gasesc si eu un site cu acvarii si pestoi si dracovenii ![]() This post has been edited by free_fiber: 18 Jan 2010, 22:06 |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
Serpico |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
razvanamza |
![]()
|
![]() Membru Numarator Group: Members Posts: 509 Joined: 25 November 07 From: Buzau ![]() |
Am avut si eu boala asta pana acu vreo 2 ani. poti incepe cu guppy si caras auriu (goldfish). La cei din urma nu e nevoie decat de un borcan mai mare si schimbat apa o treime la sapatamana. e bine sa ai si un sanitar (din-ala de scurma prin malul de pe fund). Daca vrei sa te tii de pasiunea asta, eu zic sa iei minim 50L, vreo 3-4 carasi si cativa guppy. Mai sunt "zebre" si beta, care se intretin usor. Vezi ca masculii de beta se bat ca virgula cocosii, deci maxim 1. Spor!
|
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your (")_(") signature to help him gain world domination. |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(razvanamza @ 18 Jan 2010, 22:12) La cei din urma nu e nevoie decat de un borcan mai mare si schimbat apa o treime la sapatamana. ...... eu zic sa iei minim 50L, vreo 3-4 carasi si cativa guppy. Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa combini specii incompatibile de pesti. Caras = peste de apa RECE (ideal 18 grade, tolereaza si 25 de grade dar ii scurteaza viata ..pe la !30 de grade se cam stinge). Nevoie de spatiu, cca 50 de litri PER PESTE .. deci la cei 50 de litri recomandati poti pune UN CARAS ... ATAT. Guppy = temperatura ideala in jurul a 25 de grade. Desi sunt frumosi, se inmultesc peste masura si ajungi la suprapopulatie de pesti foarte repede. Nu poti tine guppy cu caras fara sa chinui una din specii. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Trebuie doar sa cautati cu gogal, gugle, goagal .. google. Continuam discutiile aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=91477&hl=acvarii Topic closed! |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 22:16 |