Casco Groupama + BRD, Masina cumparata noua prin BRD...
![]() ![]() ![]() |
Casco Groupama + BRD, Masina cumparata noua prin BRD...
Sakin1985 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 19 January 10 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
F2 Laureate
2009
- BR 10 MRA
|
|||
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Una e ce ti se pare tie normal, dar realtiatea este ALTA. E una pe care ai semnat-o TU.
Deci tu ai girat cu propria masina (banui). Probabil si CASCO e cesionat in favoarea bancii. Din moment ce NU mai exista masina, tu vrei ca banca sa stea in continuare la dispozitia ta sa le dai bani cum vrei tu iar ei sa nu fie acoperiti? Io stiu ca tie ti-ar place, dar banca s-a gandit la toate |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Asigurătorul plătește o despăgubire conform contract. Despăgubirea asta constă în suma de bani A și epava care îți rămâne ție (A+valoarea epavei = despăgubire). Dacă A> creditul rămas + toate comisioanele băncii + franșiza, rămâi și cu ceva bani în afara epavei (șanse 0%). Foarte probabil A<creditul rămas + toate comisioanele băncii+franșiza, deci ai de acoperit ceva către bancă. Epava o vinzi cu totul sau pe bucăți, și mai scoți din pagubă. Din auzite, unele persoane au ieșit destul de bine primind suma A și valorificând epava. Baftă !
Nu-ți face iluzii că banca o să-ți dea altă mașină la fel, nici că va prelua epava în contul datoriei tale. |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Sakin1985 @ 19 Jan 2010, 09:10) Mi s-ar parea normal ca banii sa-mi revina mie, iar eu sa platesc ratele in continuare la banca, sau daca nu banca sa-mi ofere acelasi model de masina Da, banca o sa iti dea un Mercedes sau un BMW. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
QUOTE(driverx @ 19 Jan 2010, 09:14) Una e ce ti se pare tie normal, dar realtiatea este ALTA. E una pe care ai semnat-o TU... In traducere: CITESTE CONTRACTUL! |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
QUOTE(Sakin1985 @ 19 Jan 2010, 09:10) Esti foarte sigur ca tu esti proprietarul ? 1. Ai luat credit de masina de la BRD ?... atunci, nu esti tu proprietarul. 2. Ai luat banii cash de la BRD (credit de consum) si ti-ai luat masina ?... atunci da, tu esti proprietarul. Conteaza mult unde te situezi. Daca esti la 1., CASCO e cesionat in favoarea bancii. Daca esti la 2, primesti suma asigurata prevazuta in contract sau o valoare mai mica + epava. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
eu am credit auto la BRD si da eu sunt propietarul in cartea de identitae si in talon e numele meu.
dar in caz de dauna totala sau furt e cum zice asiguratoru , banca ia toti banii si daca nu se acopera toate comisioanele si etc mai dai ceva bani. depinde de avansul dat si cate rate ai platit. |
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Contractul de asigurare e cesionat in favoarea bancii, astfel ca orice suma se plateste bancii (regula generala) sau tie direct doar daca banca isi da acordul in acest sens.
In caz de dauna totala, banca va exercita dreptul de a incasa despagubirea. Din punct de vedere al bancii, creditul tau va fi platit anticipat. Ei vor face calculele de inchidere anticipata a creditului si din acest calcul va rezulta o suma de bani (X). Daca X este mai mare decat valoarea despagubita de asigurator, vei ramane dator la banca cu diferenta. Daca X este mai mica decat valoarea despagubita de asigurator, vei primi tu diferenta. Orice altceva ti se pare tie normal nu conteaza. E o situatie reglementata de contractele pe care le-ai semnat (credit si casco) si lucrurile se intampla conform acestor contracte. Epava iti ramane tie. Te sfatuiesc sa citesti atent sectiunea dauna totala din Ghidul Casco si cela cateva topicuri cu situatii de dauna totala, sa vezi cum negociezi valoarea epavei si ce poti face cu ea. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(sonykel @ 19 Jan 2010, 17:09) voi nu intelegeti ca degeaba crezi ca esti tu proprietarul, ca nu esti! proprietar te numesti cand o poti vinde daca ti se nazare, ori tu nu poti face nimic, cu numele tau in acte cu tot, masina e la dispozitia bancii. Proprietar o sa fii dupa ce ai platit pana la ultima rata bancii. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
si ce te ratoiesti asa?
![]() ideea nu era de propietari ideea era ca casco e cesionat in favoarea bancii , la mine e cesionat in caz de dauna totala , furt... This post has been edited by sonykel: 20 Jan 2010, 07:41 |
--------------------
DACIA
Logan MCV
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sonykel |
![]()
|
pai da cine ma opreste daca toate actele sunt la mine??? ti-am zis practic pot teoretic nu... deci explica-mi dece nu?
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ati dat-o in offtopic.
Lamuririle la intrebarea initiatorului le-a facut Tudor. Se inchide pentru calmarea spiritelor! Daca initiatorul mai doreste lamuriri, il rog sa dea un REPORT la primul post. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:38 |