dauna totala sau nu?, ce credeti din experienta voastra?
![]() ![]() ![]() |
dauna totala sau nu?, ce credeti din experienta voastra?
tdan08 |
![]()
|
||
JUST A MEMBER Group: Members Posts: 464 Joined: 18 November 08 From: B A C A U ![]() |
|
||
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|||
clyo2007 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 17 January 10 ![]() |
Din 2008 e masina? Cu ce suma este asigurata ?
|
--------------------
renault
megane
2008
|
|
tdan08 |
![]()
|
JUST A MEMBER Group: Members Posts: 464 Joined: 18 November 08 From: B A C A U ![]() |
crede-ma ca acum nu stiu. prima de asigurare scrie 9300 euro. masina e din noiembrie 2008. am dat 9200 euro pe ea la momentul respectiv. casco este fara franciza si parca scria ceva de 80 sau 85 % in al doilea an.
|
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Eu m-as lupta sa iasa dauna totala. Ceva sanse are. De avut grija sa nu ajungi in situatia unor suplimentari peste suplimentari. Asa ca, analiza cat mai minutioasa asupra a ceea ce ar trebui schimbat la ea.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Acum depinde de propietar daca o "scoate" dauna totala sau nu.Insa,masina nu intra la dauna totala!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Eu am trecut prin asta. Depinde la ce asigurator ai CASCO, daca-ti vand ei epava... Cu ea in brate e mai greu, pierzi mai mult timp.
Depinde iar de cursul valutar, despagubirea o vei incasa in lei. E luata in rate? La o prima vedere nu pare sa fie dauna totala. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
tdan08 |
![]()
|
casco e la goupama(asiban). da, este luata in rate, credit auto.
|
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Daca contractul de credit te avantajeaza, repara masina. Daca iese dauna totala, se inchide creditul (banca-si ia banii), s-ar putea sa ai si comision de rambursare anticipata.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Imi pare rau, sincer nu vreau sa mai rasucesc cutitul in rana, insa de banii de alarma ar fi trebuit sa-ti iei cauciucuri de iarna si poate nu s-ar fi intamplat evenimentul!
Important e ca ati scapat cu bine, fierul se indreapta! |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
tdan08 |
![]()
|
manuel, nota 10 pt remarca. nu m-am suparat, dar este o observatie care mi-am spus-o si eu. oricum, aveam bani si de cauciucuri, dar nu am cumparat pt ca am zis sa mai fac o economie. pacat ca am facut o economie.... paguboasa. eu merg pe principiul, mai bine sa regret ceea ce am facut, decat ceea ce n-am facut. pacat ca nu am mers pe acest principiu si acum.
This post has been edited by tdan08: 11 Feb 2010, 20:48 |
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.150 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
chiar daca se repara tot vor mai fi semne de la accident...
multi care au dauna totala la masini de obicei isi cumpara una mai buna ![]() iar daca iti iei cam 80% din 9200 de euro iti iei ceva SH super bafta ![]() This post has been edited by eduardsebe: 11 Feb 2010, 21:50 |
--------------------
BMW
330e
2021
|
|
clyo2007 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 17 January 10 ![]() |
Daca esti tu propietarul si ai dauna totala , asiguratorul este obligat sa-ti dea conform politei de asiguare-CASCO acei 80-85% si epava...asa ca ar fi ok sa-ti spuna dauna totala...dar nu pare a afi dauna totala , cel putin din poze asa pare
![]() Asa ca da din coate sa obtii dauna totala...o masina lovita nu mai e ca noua , mai ales cand este avariata structura succes! This post has been edited by clyo2007: 11 Feb 2010, 22:31 |
--------------------
renault
megane
2008
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
nu e dauna totala...
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
nu prea e ca nu ai piese scumpe de inlocuit. Si la manopera nu poate sa te incarce mult
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
ca e mult de lucru... nu inseamna dauna totala
![]() ![]() ![]() depinde ce bareme au. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea e ca nu e dauna totala, dar singurele opinii importante sunt ale service-ului care face devizul estimativ si ale inspectorului de dauna da la Groupama. Conteaza ce spun ei, nu ce credem noi.
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
o vecina a facut praf bara fata si capota- concluzie - dauna totala- a luat 6000 euro de la asigurator si cu 1000 a reparat masina - conteaza mult cel ce da verdictul din partea asiguratorului - la tine avand si elemente de caroserie deformate cred ca poti trage spre dauna totala- dar apoi incepi s ate lupti cu banca care are masina drept garantie bancara
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Dane, devizul va fi subtire, ce elemente ai tu de inlocuit la caroserie sunt relativ ieftine si manopera nu foarte scumpa (comparand cu mecanica).
Si tin sa-l contrazic pe eduardsebe...nu vor ramane semne de la accident. Dar dupa ce o vei repara mai vorbim. Bine ca esti ok si n-a fost ceva mai serios! ![]() |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.150 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
In poza de mai jos se observa montantul A care este stramb,iar o solutie ar fi sa il traga la presa....si vor ramane ceva urme de la asta
nu-mi spune tu mie ca vi fi ca noua, doar ca cineva care nu se pricepe asa bine nu va observa diferenta Attached thumbnail(s) gyuu.jpg ( Size: 237.86k ) Number of downloads: 1986 |
--------------------
BMW
330e
2021
|
|
rtBK |
![]()
|
acolo la aripa e o linie discreta la care deobicei service-ul nu isi bate capul sa o repare... acolo o sa se vada diferenta... in rest? usile se schimba, plafonul se chituieste ... diferente nu vor fi prea mari. Daca isi dau silinta ( eventual o mica atentie din partea ta ) vor scoate si aceasi culoare.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
ca sa fie dauna totala valoarea reparatiei trebuie sa depaseasca 80% din suma asigurata sau sa fie avariate grav anumite puncte de siguranta , dupa cum arata nu pare dauna totala , usile se schimba si restul se trage/indreapta ...
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Nici eu nu cred ca o sa fie dauna totala. Chiar daca sunt afectate anumite puncte de siguranta, acestea daca sunt aduse in parametrii stabiliti din fabrica, nu iese dauna totala.
Ce e de inlocuit, se va inlocui, ce e de reperat, clar se va repara. Iar din poze, parerea mea de novice este ca ... vei ramane cu masina reparata. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Si, poate, iti vei cumpara anvelope dedicate sezonului in care vrei sa circului cu biata masina...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
tdan08 |
![]()
|
pai stiu cum sa o fac dauna totala. o iau si ma duc sa ma mai rastorn o data
![]() azi a venit inspectorul si s-a uitat la stalpi cu un inginer de acolo si nu a spus ca e cazul de dauna totala. deja a intrat in atelier la lucru. nu va ganditi ca intra asa de repede, pt ca era coada la atelier, dar cunosc baietii de pe acolo. daca stau cu ei si ma invart, poate iese o treaba buna totusi. cu siguranta ca dupa ce o scot, primul lucru pe care-l voi face, va fi sa schimb plasticul de pe jante. apropo, nu cumpara nimeni un set de cauciucuri kormoran?? le dau ieftin. ![]() This post has been edited by tdan08: 12 Feb 2010, 16:47 |
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
rtBK |
![]()
|
QUOTE e clar! daca ai kormorane, e ca si cand nu ai avea cauciucuri deloc eu cand ziceam asta imi sareati toti in cap cum imi permit sa zic asa ceva... QUOTE Si, poate, iti vei cumpara anvelope dedicate sezonului in care vrei sa circului cu biata masina... doamne fereste |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Masina nu iese dauna totala la aceasta suma asigurata!
Sincer, avand in vedere ca e luata prin credit nici nu iti recomand sa te zbati sa obtii asta. Sa nu crezi ca iei 80-85 % din suma asigurata. Epava ta are valoare destul de mare ! |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
tdan08 |
![]()
|
ca o concluzie, masina nu este dauna totala.
ceea ce am invatat eu din aceasta experienta este ca niciodata sa nu faci economii in a-ti pune lucruri de calitate pe masina, lucruri de care depinde siguranta ta. sa nu ne lasam in seama autoritatilor, ca ele oricum nu-si fac treaba. nu lasati in seama altora ceea ce puteti face voi, nu lasati lenea, comoditatea sau dorinta de a face economie pt ca o sa cheltuiti apoi inzecit sau o sa pierdeti lucruri pe care nu le veti putea repara cu bani. mai bine sa investesc eu, pt ca o fac pt sanatatea mea. niciodata sa nu merg cu viteza pe un drum nesigur. si cu viteza mica pot sa derapez, cum am facut-o acum, dar macar nu mor sau raman invalid. eu nu am urmat aceste exemple si am patit-o. nu as vrea sa o pateasca si altii. ca o consolare si un motiv de bucurie, este ca se putea intampla si mai rau, mult mai rau. iata cateva exemple de accidente care s-au intamplat pe acelasi drum, intr-un interval de cateva ore. http://www.1tvbacau.ro/video/R%C4%83sturna...%A3--v1529.html http://www.1tvbacau.ro/video/Impact-mortal...buz--v1528.html |
--------------------
Ford Mondeo
Renault Clio
2019 .
|
|
rtBK |
![]()
|
nu stiu cu ce erau devina autoritatile pentru kormoran de vara..
a se observa ca acea solenza/super nova din primul film are pe fata anvelope de iarna si pe spate de vara... This post has been edited by rtBK: 12 Feb 2010, 17:33 Attached thumbnail(s) Capture.JPG ( Size: 28.85k ) Number of downloads: 652 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(tdan08 @ 12 Feb 2010, 17:27) ceea ce am invatat eu din aceasta experienta este ca niciodata sa nu faci economii in a-ti pune lucruri de calitate pe masina, In idea asta mai bine luai un Megane 2 din prima, decat sa iei Logan. Mai multe airbaguri, mai sigura, etc. Nu cred ca poti spune ca (numai) din cauza cauciucurilor ai patit-o. Daca cu adevarat vrei sa inveti din patania asta o sa tragi mai multe concluzii (pe langa cea cu cauciucurile) - legate de stilul de condus, de evitarea deplasarilor pe drumuri inzapezite, de faptul ca chiar daca tu esti atent si echipat altul poate nu este, etc Edit: Nu pot sa nu remarc faptul ca cei ce au cauciucuri de iarna sunt foarte mandri de asta, amintesc pe toate topicurile si mai mai ii scuipa pe ceilalti in fata. Mai mult, orice accident are drept cauza acest fapt, desi nici nu stiu bine circumstantele. Dar multi dintre ei sunt asa de increzatori si siguri pe cauciucuri incat dau talpa, ca au cu ce. Daca aceste cauciucuri nu sunt folosite de un om atent, cu discernamant nu sunt un mare plus. Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 12 Feb 2010, 17:39 |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 08:30 |