situatie neclara, cum se rezolva
![]() ![]() ![]() |
situatie neclara, cum se rezolva
horsewhisperer27 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- fan VAG!
|
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Vinovatul este clientul BCR Asigurari.
In aceasta situatie, acesta are si obligatii, nu numai drepturi: QUOTE(Ordinul 21/2009 ) Art.33 - (1) Asiguratul este obligat sa instiinteze, in cel mai scurt timp, asiguratorul RCA cu privire la producerea evenimentului si sa precizeze imprejurarile cu privire la acest eveniment, iar pe parcursul investigatiilor referitoare la acest eveniment sa procedeze inconformitate cu instructiunile primite de la asigurator. ... Art.34 - Asiguratul este obligat, in cel mai scurt timp, sa ofere partii prejudiciate, la cererea acestuia, informatiile necesare pentru formularea cererii de despagubire ... Nu este clar in ce etapa se afla dosarul. "Refuza sa plateasca" inseamna ca a fost intocmit dosarul, s-a facut reparatia iar acum se refuza plata sau se refuza deschiderea dosarului? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
nu m am exprimat eu corect.
cei de la bcr asigurari refuza sa accepte dosarul.spun ca nu vor da acceptul de plata in conditiile astea. e mai clar asa? ![]() ![]() cum il poti obliga pe vinovat sa mai apara? ala nu mai raspunde la telefon. isi face masina pe casco si pa.(desi nu mi e calr cum, dar...nu ma intereseaza). This post has been edited by horsewhisperer27: 16 Feb 2010, 13:32 |
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
el are originalul- sa isi deseneze el schema linistit acolo ca oricum foaia e semnata de ala - si cu asta termina problema - bafta
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Deocamdata, in aceasta situatie, ceea ce poate face este sa depuna la asigurator, in scris, o solictare pentru deschiderea dosarului, impreuna cu o copie a "amiabilei", in care sa faca referire la refuzul (probabil verbal) de deschidere a dosarului, respectiv obligatiile clientului lor, conform Ordinului nr.21.
Cum, de buna credinta, s-au facut din partea pagubitului toate demersurile care depind de acesta, in situatia refuzului vinovatului de a se conforma Ordinului 21, asiguratorul ar trebui sa notifice asupra acestui lucru in raspuns. In continuare, daca vinovatul ramane pe "nu-mi pasa", singura metoda este actionarea in instanta a vinovatului. Acum, mai depinde si despre ce anume este vorba acolo, adica ce lipseste. Oricum, modificarea in exemplarul lui se cheama fals = refuz fara drept de apel. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
deci nu l poate modifica de unu singur!
asa i trebe cui nu merge la politie:(( |
|
|
adi_ar |
![]()
|
De retinut ca asiguratorul este obligat sa deschida dosarul si sa faca constatarea daunelor ! Ca refuza ulterior plata din motive mai mult sau mai putin intemeiate, este alta socoteala.
Al doilea lucru, in conditiile date, este ca prietenul trebuie sa-si faca copii dupa toate documentele depuse si intocmite, solicitand apostila "Am primit 1 exemplar original / copie conforma cu originalul" data, nume si semnatura inspectorului de dauna. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
asiguratorul a efectuat constatarea.dosarul exista, dar nu poate fi finalizat, pt ca ei
solicita pagubitului sa aduca pe vinovat la fata locului! |
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Ti-au dat raspunsul asta in scris?
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
asta e obligatia lor de asigurator -
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
adi_ar |
![]()
|
Sa solicite aceasta motivatie in scris!
Termenul de plata al despagubirii este de 15 zile de la depunerea documentelor solicitate. Repet o chestiune de principiu: in aceste situatii vinovatul este clientul lor, le-a platit o suma de bani pentru care ei s-au angajat la preluarea riscului. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Eu vreau sa mentionez doar ca in cazur unor accidente usoare politistii nici nu mai vor sa te bage in seama, te trimit la asigurarri, nu vor si pace. Am fost cu cineva care isi lovise masina saptamanile trecute la accidente usoare si am fost usuiti rapid, fara a ne asculta si a ne inregistra vreun act.
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Cu alte cuvinte, sa inteleg ca odata semnat de ambii formularul de constatare amiabila, bye-bye razgandire si implicit bye-bye politie? Daca da, solutia in cazul de fata pare sa fie (din pacate) doar actionarea in instanta.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
adi_ar |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Nu, accident intre 2 masini, niciuna cu casco.
Initial ne-a spus pe un ton taios sa plecam de acolo, ca la ei nu se mai fac constatari, doar la sigurari. Noi am mers acolo ca niciun sofer nu isi recunostea vina, sa ne 'judece' politia cauza. Politistul i-a spus celuilalt sofer ca daca nu merge la asigurari cu noi si nu isi recunoaste vina o sa ii fie rau ca noi putem face plangere si in cazul acela (neacordare de prioritate) ii vor lua si carnetul. Drept urmare a doua zi a fost de acord sa mearga si sa dea declaratie la asigurari. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
nu e pe formularul de constatare amiabila adresa respectivului ??? sa se duca la el acasa !
totusi, cum adica nu e completa, ce lipseste? una din masini ?! ![]() au inebunit toti cu amiabila asta, mergeti fratilor la politie, e si mai liber acum, stiti si ca prostii platesc, bagati bani la buget, si decizia de la politie e incontestabila! |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
@Marian66 - pai tu nu intelegi ca nu te baga politistii in seama? Te duci la ei si zic ca accidentele usoare nu se mai rezolva la ei, ci la asigurari. Si nu iti iau nicio declaratie, nimic, te usuie rapid. Vazut cu ochii mei acum doua saptamani.
Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
pai le spui ca nu vrei sa te intelegi amiabil. eu cand am avut probleme, abia intrase de cateva zile in vigoare asta cu amiabila, si am fost intai la politie. stiti ce i-a zis politistul celuilalt: domle, esti de vina, te costa atati bani atatea puncte de penalizare. mai bine il rogi pe domnul sa mergeti la asigurari.
a, ca acum poate majoritatea politistilor te trimit la asigurari ca sa scape de tine, da, dar cat timp exista Birouri de accidente usoare ale politiei, o sa se poata face constatare si la politie! imi infunda unu portiera in Ploiesti la 22 seara. eu ma duceam acasa. ce fac, stau o noapte in ploiesti pana se deschide la asigurari, in loc sa ma duc la politie ![]() sunteti haiosi rau, nu confundati "mai bine mergeti la asigurari si rezolvati direct" cu "nu e de competenta noastra" |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Inainte de Craciun am fost eu la politie pentru tamponare usoara fata spate si nu te refuza nimeni. Astea sunt basme.
|
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
ma intreb de unde poti sa generalizezi!
![]() ![]() |
|
|
adi_ar |
![]()
|
Constat ca discutia a deviat offtopic si dealtfel pare epuizata.
Politia este obligata sa trateze orice plangere sau declaratie referitoare la producerea unui accident. In dorinta de a se elibera de sarcini referitoare la accidente minore, fara victime, se practica "orientarea" spre asiguratori, cu respectarea legii, care excepteaza pe cei implicati de la obligatia de a se prezenta la politie si cu pretul renuntarii la sanctiuni in legatura cu accidentul. De notat este ca prezentarea la politie trebuie sa se faca in termenul legal. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Da in judecata vinovatul. Stiu ca nu e o varianta simpla dar esuccesul e garantat!
Pe langa asta , depune cererea de despagubire la asigurator. Daca au trecut cele 3 luni , termen de efectuat cercetari, in 15 zile trebuie sa primesti despagubirea sau un refuz motivat in scris. |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
Marian66 |
![]()
|
QUOTE(adi_ar @ 17 Feb 2010, 14:59) Politia este obligata sa trateze orice plangere sau declaratie referitoare la producerea unui accident. In dorinta de a se elibera de sarcini referitoare la accidente minore, fara victime, se practica "orientarea" spre asiguratori, cu respectarea legii, care excepteaza pe cei implicati de la obligatia de a se prezenta la politie si cu pretul renuntarii la sanctiuni in legatura cu accidentul. De notat este ca prezentarea la politie trebuie sa se faca in termenul legal. ar trebui scris cu blod, ca motto al sectiunii |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
subiectul este clarificat,si in numele colegului va multumesc.
Steph,eu nu vad unde am generalizat,am comentat informatii aduse aici de alti colegi,dar daca asta te multumeste,enjoy:). |
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 11:08 |