Probleme conexe (Cred eu)
![]() ![]() ![]() |
Probleme conexe (Cred eu)
radone |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 10 July 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
- BZ-05-KJZ
|
|||
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 930 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
Pune (de proba) bujiile vechi inapoi pe masina - daca au mers bine inainte, elimini o cauza. Ce ai descris tu, miroase a bujie care nu lucreaza bine (posibil si conexiuni proaste), motoras pas cu pas murdar sau aer fals.
|
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
sandy461229 |
![]()
|
Gica Contra Group: Members Posts: 703 Joined: 26 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Este posibil sa traga aer fals pe undeva....se coroboreaza si cu mersul neregulat la relanti si cu pierderea de putere si cu pedala de frana tare si franare slaba...vezi racordul de vacuum al servofranei sa nu fie slabit sau crapat
|
--------------------
Logan Ambiance
1.4 MPI
2004
- B39XXX
|
|
radone |
![]()
|
GIC, multumesc mult de raspus, vreau sa zic ca majoritatea problemelor le aveam si inainte sa schimb bujiile, singurele care au aparut dupa sunt vibratia schimbatorului de viteze + mersul cu hopuri, dar cu celelalte ma confrunt de ceva vreme.
|
--------------------
Dacia
Logan
- BZ-05-KJZ
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 930 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
OK. Ai exclus bujiile, dar incearca sa schimbi (de la alta masina) fisele de la bujii + celelalte verificari mentionate mai sus: aer fals in primul rand, motoras pas cu pas, vana canistra de carbon (mai putin probabil dar plauzibil).
Clipitul martorului OBD sugereaza, printre altele, o ardere defectuoasa in cilindrii (amestec prea sarac sau prea bogat) si/sau rateuri de aprindere (misfire). |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
radone |
![]()
|
Mersi GIC, o sa verific . Cand ma gandesc ca ultima oara am fost cu ea in service prin toamna si am spart 5 milioane pe senzor GPL + tampon motor parca imi vine sa o iau incet asa cu metroul ...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- BZ-05-KJZ
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
un alt sfat...mai putin tehnic.....renunta la lukoil.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
SorinXp |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 30 June 05 ![]() |
Pune bujiile vechi de test si daca merge le arunci pe astea pe care le ai. Daca mai mergi cu ele s-ar putea sa strici mult mai multe la ea, cum ar fi catalizatorul, senzorii si altele ... Cumpara niste bujii de calitate (unele de origine -> la mine in carte scrie ca se inlocuiesc la 60.000km).
|
--------------------
DACIA
LOGAN
Prestige 1.6 16v Dec2008
- B97GCT
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu in primul rand as incerca sa identific posibila probleam cu aerul fals ( suieratul la motor, turatia de relanti majorata, pedala de frana intarita). M-as uita la furtunul care intra in amplificatorul de sero si vine de la galerie.
Apoi as verifica bujiile si in special care din cilindrii nu merge cum trebuie. As regla si culbutorii. Pentru o identificare a cilindrului cu probleme as recomanda o diagnoza. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
radone |
![]()
|
Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri, in momentul de fata nu sunt in tara, dar cand ma intorc pe 6 o sa ma apuc de masina si o sa verific toate sfaturile si o sa va tin la curent cu problema. Inca odata , sincere multumiri
|
--------------------
Dacia
Logan
- BZ-05-KJZ
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
si un ultim sfat... fiecare problema se va discuta intr-un topic separat (dupa ce ai verificat daca nu exista deja unul dechis pe tema respectiva)
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 12:11 |