DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probleme cu inchiderea centralizata, la usa dreapta fata

poe
post 15 Apr 2010, 16:26
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Constanta

Va salut,

De curand am si eu o problema cu deschiderea usii dreapta fata, pur si simplu nu se mai descuie si nici deschide bineinteles, cand actionez butonul de pe cheie, se vede cum acel buton de la usa se misca dar nu se ridica, am incercat sa-l ridic eu cu mana si nu merge. Sa trag mai cu putere de el? Ma gandesc ca trebuie sa desfac fata de usa dar am cum cu usa inchisa? Oare are legatura cu faptul ca de mai de mult timp de cate ori deschideam acea usa agata broasca in acel cui, am dat pe acolo cu vaselina si am bagat surubelnita sa simulez inchidrerea, iar la deschidere nu sare singura acea piesa ca la celelalte usi, trebuia ajutata practic de cuiul de pe stalpul usii.

--------------------
Dacia Logan Kiss FM, 1.5 dci 85CP 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
robbie_ro
post 15 Apr 2010, 20:38
Post #2

-----------------------

Fata de usa nu cred ca ai cum sa o desfaci cu usa inchisa. Ai incercat sa descui usa rasucind cheia in butuc?

--------------------
Dacia Logan 2007, Laureate Plus
+
poe
post 16 Apr 2010, 11:44
Post #3

Membru autentic

Masina este a socrului meu si inca nu am ajuns la el, ma duc sambata sa-ncerc si treaba asta, pe el deocamdata nu-l deranjeaza foarte mult problema. Oricum intr-un fel trebuie s-o rezolv. Banuiesc ca broasca trebuie schimbata daca nu mai sare clema aia singura la deschidere.

--------------------
+
cosmin_h82
post 16 Apr 2010, 12:44
Post #4

Membru incepator

From: Arad

Incearca sa o deschizi din exterior cu cheia in butuc sau poate merge daca trage de manerul de deschidere si buton in acelasi timp.

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS+ (cu clima) - AR 19 ***
+
poe
post 20 Apr 2010, 10:09
Post #5

Membru autentic

Am reusit sa deschid usa pana la urma dupa inchideri si deschideri repetate din butonul cheii, dar dupa 2-3 inchideri iar s-a blocat, am fost duminica in Autovit si am cumparat broasca, care este cu tot cu motoras, urmeaza sa o schimb, se pare ca e capsulata nu ai ce sa repari la ea. Este pe undeva un tutorial macar de demontare a usii? Daca ar fi si pentru demontarea broastei ar fi super.

--------------------
+
poe
post 28 Apr 2010, 09:42
Post #6

Membru autentic

Am rezolvat prin schimbarea broastei, se pare ca broasca veche avea un plastic crapat care crea probleme. Dupa lungi cautari in Autovit am gasit-o la 136 ron (majoritatea cereau 150-200 ron) si manopera am facut-o eu gratis smile.gif, cam intr-o ora am rezolvat-o. Oricum spre surpinderea mea acel cui de la stalpul usii nu se poate regla ca la alte masini, de exemplu la un coleg de-al meu ii joaca usile din fata, adica cu ea inchisa poti presa destul de usor pe ea din exterior si joaca, adica practic s-a inmuiat chederul sau ce? Am vrut sa mai "strang" un pic usa si nu ai cum sad.gif.

--------------------
+
mariuscond
post 28 Apr 2010, 10:40
Post #7

Membru incomod

From: Bucuresti

QUOTE(poe @ 28 Apr 2010, 09:42)
...spre surpinderea mea acel cui de la stalpul usii nu se poate regla ca la alte masini...
*
Spre surprinderea ta, acel cui se regleaza foarte usor. Cei din service il regleaza cu ciocanul, lovindu-l "la greu".
Cum se regleaza:
= desfaci cuiul citeva ture de filet, dupa care il lovesti usor (merge si doar apasat/impins cu mina) spre directia dorita. Conditia obligatorie este sa-l desurubezi citeva ture de filet - personalul calificat din service nu o face si de aia ei il lovesc cu barosu'.

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
poe
post 28 Apr 2010, 10:53
Post #8

Membru autentic

Ai facut tu asta? Eu l-am desurubat de tot si l-am scos si se vede clar ca nu ai unde sa-l bati, nu se misca nimic pe acolo, filetul de acolo e fix nu se misca in stalp.

--------------------
+
mariuscond
post 28 Apr 2010, 12:10
Post #9

Membru incomod

Se vede clar pe draq. L-am reglat eu ca mi se urca usa pe cui. Deci:
Desurubezi numai citeva ture de filet pina cind vezi ca s-a slabit si apoi lovesti usor cuiul incotro vrei sa se deplaseza. Daca numai te uiti la el n-o sa se deplaseze... Studiaza si tu mai atent piulita aia ca e prinsa de o tabla care gliseaza pe tabla stilpului pe interio.

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
klaus
post 28 Apr 2010, 12:43
Post #10

步步

Group: Moderatori

Nu gliseaza nici o tabla, e sudata pe stalp, Insa cuiul e pe o decupatura a tablei, aia se mai misca un pic (cam 1 mm).
Daca desfaceti ornamentul stalpului si va uitati in stalp o sa intelegeti ce spun

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
mariuscond
post 28 Apr 2010, 13:26
Post #11

Membru incomod

Mai oameni buni... va spun eu ca se misca... Eu cind l-am miscat, din greseala l-am miscat ca 5mm (prea mult) in jos (deh... am crezut ca trebuie forta, da' el se misca relativ usor). Uite ca n-am facut poze. Dupa ce a glisat tabla cu piulita, au ramas zgirieturi fine pe acea tabla de care e sudata piulita si care ete in spatele tablei stilpului. Mi-am dat seama de faptul ca se regleaza dupa ce m-am uitat prin interiorul stilpului cind "i-am insonorizat". Cuiul se poate misca atit cit ii permite decupatura din tabla stilpului.
Ce am uitat sa spun... inainte de operatiune desfileteaza de tot cuiul si da cu niste ulei pe tablele alea, dupa care il infiletezi la loc si incepi "operatiunea".
@poe, mai bine incerci si ai sa te convingi decit sa ma contrazici.

This post has been edited by mariuscond: 28 Apr 2010, 20:03

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
klaus
post 28 Apr 2010, 19:41
Post #12

步步

Group: Moderatori

Oi avea tu un logan cu alt sistem de prindere a cuiului, dar te asigur cu siguranta ca la alea din 2004 nu se regleaza cuiul ala, ce dracu, ca m-am urcat pe el cu totul de imi intrase ciocanu-n burta de se freca de mate si abia am reusit sa-l misc in jos 1 mm, iar in sus aceeasi treaba.
Or fi schimbat sistemul de prindere si l-au pus pe ala de pe Supernova, dar cu siguranta alea de la inceput de pe logan nu se puteau regla decat ff putin.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
bobo77
post 28 Apr 2010, 21:05
Post #13

...........................

From: Mangalia

Eu am avut probleme cu usa fata sofer venise slabit din fabrica cuiul si pot confirma ce spune mariuscond, asa este si la mine.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
LuluMOB
post 29 Apr 2010, 08:01
Post #14

Membru cu pedale.

From: Iași

Poate piulita are un locas care nu-i da voie sa se roteasca, dar in care se poate misca vreo cativa milimetri pe ambele axe, pentru reglaj, iar suplimentar i se aplica si un punct mic de sudura care cedeaza la prima solicitare mai mare; sau poate ca ramane lipita in vopsea.
E posibil si sa fi schimbat pe parcurs sistemul.
La mine -din 2007- am dat jos cuiele sa bag vaselina si sa intorc garniturile chiar zilele astea si nu se misca nimic pe acolo, dar nici nu am incercat, nefiind nevoie de reglaje.

--------------------
Dacia Logan ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 19:07
Forum Renault