DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Inspectie de risc, Ceruta de broker

Como
post 4 May 2010, 16:13
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Am primit o scrisoare prin care se solicita imediat efectuarea unei inspectii de risc la masina. Daca nu, cica e posibil sa nu ma mai despagubeasca casco. N-am nici un dosar de casco deschis si mai sunt 2 luni pana expira polita casco. Ce vor astia de la mine?

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 4 May 2010, 16:26
Post #2

步步

Group: Moderatori

probabil sa reduca valoarea asigurata a masinii, ca acu' masinile sunt mai ieftine decat erau 3 ani in urma la aceeasi vechime

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
adi_ar
post 4 May 2010, 16:58
Post #3

Membru autentic si conservator

From: Arad

As dori o precizare: solicitarea inspectiei de risc vine de la broker sau de la societatea de asigurari?

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
BZN
post 4 May 2010, 17:00
Post #4

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Inspectia de risc se cere atunci cand polita a expirat sau n-ai platit ratele la timp dar doresti sa continui sau sa inchei alta.
In ultimul timp asiguratorii cer inspectie de risc din cauza faptului ca tot mai multi amana( pe final de valabilitate a politei) diverse reparatii minore pentru a putea beneficia de reducerea acordata la incheierea noii asigurari in cazul in care a trecut un an fara daune. Ma rog, asa am aflat si eu de la cei ce lucreaza in bransa...

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
Como
post 4 May 2010, 17:03
Post #5

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 4 May 2010, 17:58)
As dori o precizare: solicitarea inspectiei de risc vine de la broker sau de la societatea de asigurari?
*

De la broker. Posibil sa fie ce zice BZN (eu am platit polita pe un 1 an la incheierea ei si mai sunt 2 luni pana expira).

Si daca nu ma duc cu masina in dinti in max. 48h care-i baiu'? Ca eu tin masina intr-un garaj si o scot din an in paste, motiv pentru care se cam aduna praful pe ea.

This post has been edited by Como: 4 May 2010, 17:06

--------------------
+
PaulT
post 4 May 2010, 17:31
Post #6

Membru autentic

Atata timp cat ai polita platita pentru 1 an nu vad cum ar putea refuza o reparatie in urmatoarele 2 luni de valabilitate..... Dar nu au trecut un nr de tel de contact pe solicitare? Suna-i si vezi ce vor, e cea mai buna solutie sa afli ce scop are inspectia de risc .

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
prody
post 5 May 2010, 00:00
Post #7

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Eu zic ca au pierdut inspectia initiala...

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
Avani
post 5 May 2010, 14:14
Post #8

Membru autentic

From: Capitala gri

Am un coleg la serviciu care-mi spune ca a primit si el recent o astfel de invitatie la o inspectie de risc.

Sa fie un trend ?!

--------------------
. . .
Think forward !
+
namidee
post 5 May 2010, 16:29
Post #9

Membru autentic

From: Frankfurt

Intreb si eu: exista vreo clauza in contract care sa prevada ca atunci cand ei iti cer sa te prezinti cu masina (de ex. pentru "inspectie de risc") e obligatoriu sa te conformezi? Nu vad de ce m-as deranja sa-mi iau liber de la job, sa pierd timp si bani pentru a le face "pohta ce-au poftit".

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
PaulT
post 5 May 2010, 17:25
Post #10

Membru autentic

Eu o sa ma uit de curiozitate la al meu.

This post has been edited by PaulT: 5 May 2010, 17:26

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
Como
post 5 May 2010, 17:29
Post #11

Membru autentic

Eu m-am uitat pe al meu si n-am gasit unde scrie ca trebuie sa te prezinti pentru inspectii surpriza, ca altfel nu iti mai platesc reparatiile.

--------------------
+
PaulT
post 5 May 2010, 18:13
Post #12

Membru autentic

Deci... Poti sa-ti vezi de treaba linistit. Chestia cu posibilitatea refuzarii unei despagubiri au bagat-o ca sa te grabeasca.

--------------------
+
BZN
post 5 May 2010, 20:57
Post #13

Itan convins

In schimb, pot sa refuze continuarea asigurarii. Si daca te muti la altii tot vei trece prin asta. Conteaza mult seriozitatea asiguratorului si "profilul asiguratului".

--------------------
+
namidee
post 6 May 2010, 20:25
Post #14

Membru autentic

Adica sa refuze sa-ti ia banii? Da-mi voie sa ma indoiesc. Atunci cand prelungesc polita CASCO ma prezint cu masina si n-au decat s-o inspecteze cat vor, dar mi se pare ciudat sa ma prezint cand se plictiseste unul si are chef sa vada cum mai arata masina mea.

This post has been edited by namidee: 6 May 2010, 20:26

--------------------
+
Como
post 6 May 2010, 21:06
Post #15

Membru autentic

Am vorbit cu broker-ul, cica e initiativa lor pentru ca multa lume a avut probleme cu asigurarile (tentative de frauda, refuzul despagubirii etc.). Eu am o crapatura in parbriz, sunt curios ce o sa faca: o sa ma dea in gat si o sa excluda parbrizul din asigurarea casco?
(Am crapatura pentru ca asta iarna deszapezirea la nord de Focsani s-a facut cu nisip si sare inghetata, si n-am reparat-o pentru ca exista risc mare sa se intample din nou. Cat timp la ITP mi-au zis ca e ok, si nu s-a marit crapatura, am zis ca o mai las asa.)

Oricum, daca brokerul face manarii pentru bunastarea firmei de asigurari, nu o sa mai lucrez cu broker. Si o sa tin minte data viitoare sa ma duc rapid sa deschid dosar pentru orice zgarietura.

--------------------
+
BZN
post 6 May 2010, 21:17
Post #16

Itan convins

QUOTE(Como @ 6 May 2010, 22:06)
... Si o sa tin minte data viitoare sa ma duc rapid sa deschid dosar pentru orice zgarietura.
*

Se adevereste ce am zis eu, eram "precis".

--------------------
+
adi_ar
post 7 May 2010, 07:43
Post #17

Membru autentic si conservator

From: Arad

La faptul ca brokerul respectiv ar putea avea probleme de credibilitate a inspectiilor efectuate la incheierea politelor, in relatia cu asiguratorul, nu v-ati gandit!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
namidee
post 7 May 2010, 11:02
Post #18

Membru autentic

adi_ar, ai dreptate in principiu, s-ar putea ca brokerul respectiv chiar sa aiba probleme de credibilitate (probabil prea multe daune raportat la nr de polite - fie sa fi facut ceva manarii sau sa fi avut pur si simplu ghinion). Dar sunt totusi de remarcat doua aspecte in mesajul initiatorului care nu-s deloc in ordine:

- sa permita inspectia "imediat"; cu alte cuvinte, sa ma pun urgent la dispozitia lui ca are el chef sa-mi vada masina. E posibil sa fiu totusi un om ocupat, sa nu fiu disponibil deloc in programul lui de lucru. Daca nu e trecut nimic in sensul asta in contract, nu vad de ce-as face-o. Putea pur si simplu sa dea un telefon si amiabil sa ma roage daca nu pot sa-i fac o vizita cu masina, sau eventual unde e parcata pentru ca asiguratorul ii cere sa se uite la ea. Sunt moduri si moduri de a obtine un lucru.

- amenintarea cu neonorarea obligatiilor CASCO. Desi mi se pare doar o amenintare formala, mi se pare ca totusi se intra oarecum periculos de mult pe terenul fraudelor. Practic esti amenintat ca nu ti se va onora un serviciu pe care l-ai platit!

--------------------
+
prody
post 7 May 2010, 17:20
Post #19

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Mda,e cam stupid, sa vina sa ti-o pozeze,chiar nu ai nicio obligatie sa te prezinti tu cu ea oricand are el chef. De altfel,asa e si normal,doar el ca broker traieste din comisioanele celor carora le incheie asigurarile.
Eu zic sa te duci sa iti deschizi dosar pentru parbriz,pana la urma tot o sa o faci,si,oricum ai doi ani la dispozitie sa faci reparatia ulterior,si,totodata scapi si de intalnirea cu broker-ul,pozele de la dosarul de dauna pot inlocui pe cele care dorea sa le faca broker-ul.

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
PaulT
post 7 May 2010, 20:50
Post #20

Membru autentic

@namidee - Modul asta de "lucru" se inscrie in lipsa de respect aproape generala in RO. Intr-adevar, cel mai civilizat mod de a cere o astfel de inspectie(mai ales in conditiile in care nu este obligatia ta contractuala..) era sa contacteze asiguratul telefonic, si sa il roage sa le faca o vizita in functie de disponibilitatea lui sau sa trimita pe cineva la el sa vada/fotografieze masina. Chestia cu posibilitatea refuzului la plata a unei posibile daune au bagat-o la intimidare, pentru a speria si sa genereze o prezentare rapida.Brokerul prin care mi-am facut asigurarea imi trimite curier oriunde doresc in B cu chitantier, polita etc la orice termen de plata. Oriunde sunt la un anumit moment al zilei in care eu sunt disponibil sa ma intalnesc cu el.

@Como - Prody are dreptate cu geamul. Ar trebui sa te duci sa deschizi dosarul.

This post has been edited by PaulT: 7 May 2010, 20:54

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 14:54
Forum Renault