Curatare/ameliorare interior
![]() ![]() ![]() |
Curatare/ameliorare interior
AG09KLU |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 13 February 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2006 - Ambition
- AG-09-KLU !!! I've been LOGANIZED !!!
|
|||
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
1. Nu are nimic daca intra putina vopsea pe gaurile prezoanelor, doar o sa intre mai greu putin prezoanele la loc. Pentru a evita acest lucru, fa niste cornete din hartie si baga-le acolo pentru izolare. Vezi ca pentru vopsirea tamburilor si etrierilor exista vopsea rezistenta la temperatura.
2. Mocheta este prinsa doar in braduti. 3. Orice ceara are pe cutia ei instrucutiuni de aplicare. De obicei aplici ceara cu o carpa moale... o lasi sa se usuce, se formeaza o pelicula albicioasa, apoi stergi cu alta carpa moale pana apare luciul. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
1. Vezi ce vopsea aplici pe tamburii aia. Eu am incercat in vreo doi ani succesiv cu vopsea tip spray, respectiv cu vopsea la pensula. Aia lucioasa, pulverizata, desi arata cel mai bine (lucios) a sarit cel mai repede.
Tamburii se incalzesc, si daca nu dai cu o vopsea anume, rezistenta, dai de pomana, peste un an arata din nou groaznic. Poti sa folosesti perie de sarma rotativa prinsa in bormasina, cu ochelari de protectie, ca daca dai cu peria de mana, nu cureti suficient de bine. Daca da cineva exemplu de vreo vopsea rezistenta, ma apuc si eu sa-i refac pe-ai mei ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
AG09KLU |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 13 February 09 From: Bucuresti ![]() |
peria de pus la flex sau la bormasin a fost primul lucru de care am facut rost
![]() vopsea am inteles de la un amic ca ar fi in auchan .. speciala pentru etrieri si tamburi...joi o sa ma duc sa umblu prin magazine ... |
--------------------
Dacia
Logan
2006 - Ambition
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.051 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa nu vopsesti si filetele prezoanelor poti sa dai cu vaselina in gauri. Dupa ce termini cu vopsitul bagi o carpa in gauri si le cureti. Important, pentru durabilitate, este curatitul perfect al ruginei si grundul de contact pe care-l aplici sub vopsea. Ia unul auto bun, sa specifice pe el ca se da pe metalul gol.
Anti-rugina poti folosi si ceva de genul "feruginol" (rust eater, etc.). Este o substanta care modifica chimic rugina in ceva inert peste care se poate vopsi. Sa pui poze dupa. 2. Nu prea se recomanda scoaterea mochetei si spalarea ei afara. De ce? Pentru ca datorita udarii se poate destinde si nu mai pastreaza forma. 3. Ceara se da cu carpa sau cu burete, se lasa sa se usuce si apoi se sterge cu o carpa uscata. Sa nu fie masina in soare si nici cu tabla calda, ca altfel ramane patata. Daca iei solida (crema, la cutie de tabla) vei munci mai mult, daca iei lichida (la bidon) se intinde mai facil. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Eu am curatat bine rugina cu peria de sarma+smirghel,apoi am aplicat un strat de grund,iar dupa uscare vopsea spray in culoarea dorita.De vreo 4 ani nu au ruginit.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.967 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca nu tine pe tamburi, pe etriere da, am cumparat si eu spray din ala de rezista la temp ridicate dar dupa cca un an a inceput sa sara, sa se exfolieze.
|
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
2007/2010/2014/2012/2019
- B 112 ... "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
tamburii se incalzesc mai putin ca etrierele.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Si pe mine ma intereseaza aspectul. Mi-am cumparat tamburi noi si nu-s vopsiti deloc. Ma gandesca sa dau cu un grund obisnuit si apoi un strat de vopsea. Aici (Rucar), nu am de unde cumpara vopseluri speciale asa ca o sa incerc cu ce am. O sa pun si poze...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Da ce vina au avut aia de pe masina de ii dai jos?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
N-am zis, ca nu-i sectiunea potrivita.
![]() ![]() This post has been edited by BZN: 18 May 2010, 13:19 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.051 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca sare vopseaua nu e vina ei ci a substratului respectiv grund-ul. De asemenea vopseaua aia neagra de pe ei nu prea se pupa chimic cu vopseaua auto pe baza de solvent. E o vopsea mai speciala, de protectie organe masini.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
AG09KLU |
![]()
|
Done!
Dupa un weekend in care ploaia m`a lasat sa fac cateva chestii printre picaturi....revin cu pozele promise. In primul rand am dezmembrat interiorul masinii ca in poza alaturata. Scaunele au fost spalate cu apa calda si cu ariel (un pic in exces detergent ca sa faca spuma). Nu am scos mocheta de pe podea, am spalat-o cu apa cu ariel si am aspirat-o de 2 ori - a iesit impecabila. Am demontat rotile spate intai, si dupa ce m`am asigurat ca am curatat bine de tot capacele tamburilor (curatarea s-a facut cu o perie de alama pusa la flex) am dat cu diluant ca sa inlatur praful si ce mai era pe acolo. Am dat o mana de grund cauciucat, se foloseste la vapoare - mi`a facut socrul meu rost ![]() Sfat practic: sa nu va apucati daca nu aveti bere, chef si timp frumos! ![]() This post has been edited by AG09KLU: 25 May 2010, 16:20 Attached thumbnail(s) DSCN0111.JPG ( Size: 320.33k ) Number of downloads: 914 DSCN0096.JPG ( Size: 320.01k ) Number of downloads: 989 DSCN0105.JPG ( Size: 316.18k ) Number of downloads: 949 DSCN0107.JPG ( Size: 321.07k ) Number of downloads: 967 DSCN0115.JPG ( Size: 321.33k ) Number of downloads: 947 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 - Ambition
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Eu cand vad ca da rugina in ea ca la vechiile dacii, numai de vopsit capace nu-mi arde.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
AG09KLU |
![]()
|
Multumesc lui` D-zeu dar la mine inca nu a aparut rugina
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006 - Ambition
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
nu ai cautat tu unde trebuie, dar mai bine lasa asa nu te uita atent, macar acum dormi linistit.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Alin_VAD |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 14 February 10 ![]() |
Am si eu tamburii si etrierii vopsiti de un an si nu s-a cojit deloc vopseaua. Am curatat bine rugina cu o perie de sarma aplicata la polidisc, am aplicat 2 straturi de grund, dupa aia 3 straturi de vopsea rosie la spray, iar la urma 2 straturi de lac tot spray. Mie imi place cum a iesit.
Attached thumbnail(s) DSC01685.JPG ( Size: 355.32k ) Number of downloads: 289 DSC01687.JPG ( Size: 355.08k ) Number of downloads: 233 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:23 |