DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Softul de diagnosticare injectie

post 4 Sep 2003, 10:16
Post #1

Group:

Warn: (0%) -----

Ne-ar fi chiar imposibil sa gasim softul de diagnosticare a injectiei ? Nu-l putem si noi copia de undeva , de pe la un service ? Sau poate cineva are vre-un prieten prin uzina sa ne dea si noua kit-ul de instalare ? Sau poate ati dat careva de el pe net ? Cei care ati fost cu masina la diagnosticare in service ati vazut cum se lucreaza : vine marele mester cu un chistoc in coltul gurii ( URASC chestia asta ! ) sau maninca seminte si scuipa cojile in torpedou cind baga mufa aia de conectare la calculator si apare pe ecranul laptop-ului : INJECTOR nr.3 DEFECT sau comanda calculator injector nr. 3 defect.( am dat un exemplu ). Toti cred avem calculatoare pe acasa, unii chiar si laptop-uri si putem face chestia asta si singuri, cu conditia sa avem softul si legaturile in cablu ( astea le dibuim noi la o adica ). Propun sa ne unim fortele si in directia asta supernovisti si solentzisti - ca si la Solenza e la fel, numai ca au mutat mufa sa nu mai scuipe ala semintele in torpedou ...

--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 4 Sep 2003, 11:09
Post #2

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

pai ca sa te aduc in prezent smile.gif ...

1.Exista softul de diagnosticare Dacia dar nu avem intefata care e pe USB si nu stie nimeni ce are aia inauntru ...
2. Stefan a creat el singur un soft de diagnosticare si are si interfata (diferita de a celor de la Dacia) ... si chiar merge ..... smile.gif

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
+
post 4 Sep 2003, 11:43
Post #3

Group:

Bun, Liviu, inseamna ca sintem pe drumul cel bun. Spune-mi cum pot sa fac si eu rost de softurile astea, si cel original ( unde il gasesc ) si cel al lui Stefan - daca ni-l da si noua ? Ma gindesc ca un cablu USB original se poate ' invirti ' de pe la un service de catre un mecanic ' uns ' bine cu ceva malai si tarie ...

--------------------
User is offlinePM
+
Liviu
post 4 Sep 2003, 11:49
Post #4

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Softul de la dacia ti-l pot da eu de exemplu (e o versiune mai veche .. evident ... dar merge) cat despre restul ... hmmm .. va trebui sa vorbesti personal cu Stefan caci nu cred ca o sa iti dea softul pe mana doar asa ... ca chestie (a muncit ceva pentru a-l aduce in stadiul de functionare).

Asa ca daca ne vedem diseara putem sta de vorba ... (dar sa stii ca nu am kitu' la mine) sad.gif ...

Bafta

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
ligrivis
post 19 Sep 2003, 14:22
Post #5

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Din cite am auzit softul nu este big deal se poate face rost dar interfata este greu,chiar imposibil de reprodus deoarece face transformarea impulsurilor electrice de la diferiti senzori ai DSN in semnal digital. O astfel de interfata pentru mine la nova GTI costa 5000 $,deci la Renault e mult mai scumpa. Cel ce mi-a dat informatia este tipul care mi-a verificat injectia si mi-a spus ca daca ar fi fost asa simplu era primul care se isi facea un tester injectie,dar investitia este prea masiva.

--------------------
Megane 3 Duster 3 1.6 DCI 2012 2024
+
Andu
post 19 Sep 2003, 14:58
Post #6

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Nu e chiar asa de grav. Semnalele de la senzori sunt deja digitale acolo unde citeste aparatul. Priza de diagnosticare are semnal serial si interfateaza cu calculatorul, nu cu senzorii direct. Asta cel putin din cate am vazut. Am mai vazut si ca nu este imposibil de construit interfata, piesa cel mai dificil de obtinut fiind chiar conectorul.
Softul in schimb chiar este destul de important, dat fiind ca Renault nu respecta standardele.

--------------------
Opel Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS.... 2006 - fost GGA
+
post 22 Sep 2003, 10:26
Post #7

Group:

Din cite am vazut eu in service se foloseste un laptop cuplat pe USB cu un cablu cu trei fire la priza aia din torpedou. Cele trei fire sint linia K linia L ( notatia lor ) si masa, liniile K si L vin direct din calculator, laptop-ul nu are nici o treaba cu senzorii. El doar comunica cu calculatorul de injectie, soft-ul e f. important, si interfata USB asemenea.

--------------------
User is offlinePM
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 20:03
Forum Renault