DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Audio Logan

sbogdan82
post 20 May 2010, 08:42
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Constanta

Salut,

Am si eu o intrebare, cred ca e stupida, dar caut variante si poate ma puteti ajuta smile.gif).
Mi-am cumparat un Logan Ambiance 2009 fara audio. Ideea e ca am garantie 4 ani, dealer-ul "ma obliga" sa cumpar de la ei sistemul altfel pierd garantia...si e putin exagerat pretul la ei tinand cont ca de banii aia se pot lua scule mai bune. Se poate monta un sistem audio "extern" de circuitul lor sa nu existe probleme? Ceva idei? Poate cu un invertor de tensiune si alimentare bricheta...MP3 player ceva. Exista asa ceva? E o varianta buna? Daca nu...o sa iau de la ei asta e smile.gif.

Multumesc,
Bogdan

--------------------
Dacia Logan 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
PaulT
post 20 May 2010, 09:29
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Daca montezi tu sistemul, pierzi garantia la ce??? Nu ai ce sa pui cu invertor. Trebuie sa iti pui un mp3 player auto cu boxele aferente. Daca masina are macar pre-echipare nu trebuie sa intervii asupra a nimic. Masina ar trebui sa aiba conector standard ISO pe care doar il cuplezi la player si atat. Nu te lua dupa dealer. Nu ai la ce sa pierzi garantia.

L.E. Eu am schimbat dupa nici o luna de la achizitionare tot sistemul audio de pe al meu si nu m-a intrebat nimeni de nimic la nici o revizie

This post has been edited by PaulT: 20 May 2010, 09:31

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
Lostboy
post 20 May 2010, 09:32
Post #3

Finding my way!

Nu ai cum să pierzi garanția deoarece nu se intervine asupra instalației electrice. Astea sunt mituri.

--------------------
. . .
+
PaulT
post 20 May 2010, 09:34
Post #4

Membru autentic

Incearca si dealerul sa-si vanda marfa ... Daca le tine...le tine.

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
Lostboy
post 20 May 2010, 09:40
Post #5

Finding my way!

Sau pune-i să-ți arate unde scrie așa ceva. Să te liniștești tu și să-i mai ”domolești” și pe ei.

--------------------
. . .
+
sbogdan82
post 20 May 2010, 09:52
Post #6

Membru incepator

Stiu ca nu se intervine la partea electrica da au zis ca trebuie neaparat sa cumpar de la ei sistemul audio (mp3 + difuzoare) ca sa nu pierd garantia ceea ce mi se pare aberant si pretul lor e mai mare. O sa ma cert cu ei smile.gif) ca asa se rezolva problemele pe la noi.

Mersi pt sfauri

--------------------
Dacia Logan 2009
+
PaulT
post 20 May 2010, 13:12
Post #7

Membru autentic

Dar nu inteleg de ce trebuie sa te certi cu ei... Iti cumperi ce player doresti, iti cumperi ce difuzoare doresti(recomand sistem pe 13 pentru fata si coaxiale pe spate de 16,5), le montezi si gata. Ce treaba ai cu dealerul??

--------------------
+
sbogdan82
post 20 May 2010, 13:29
Post #8

Membru incepator

Dealer-ul este si service-ul autorizat din Constanta, de unde am luat. Ei au zis ca daca nu cumpar de la ei pierd garantia la partea electrica. Am primit si un raspuns de la vocea clientului care zice asa:

======================================================

Va multumim pentru increderea pe care ne-ati acordat-o apeland la serviciile noastre.

Referitor la solicitarea dumneavoastra va comunicam faptul ca montarea unui radio cd care nu este recomandat de Dacia pe autoturismul dumneavoastra conduce la pierderea garantiei acelor elemente/componente care pot fi afectate ca urmare a montajului, respectiv utilizarii acestuia, dar nu implica pierderea garantiei intregului autoturism.

Instalarea unui alt tip de radio cd, decat cele recomandate si testate, intervine in instalatia electrica a unui vehicul si de aceea producatorul si unitatea service DACIA nu isi poate asuma nici o raspundere asupra a ceea ce se poate intampla in cazul montarii altui tip de radio cd.

Pentru orice interventie la autoturismul dumneavoastra aflat in garantie va rugam sa va adresati unei unitati service agreata Dacia.
=====================================================

LOL daca iau acelasi radio cd din alta parte si nu de la ei duce la modificarea instalatiei electrice. Ciudat...cred ca am 2 variante: iau de la ei sau renunt la garantia pe electric.

--------------------
Dacia Logan 2009
+
misu78
post 20 May 2010, 15:03
Post #9

Membru autentic

From: voluntari

N-ai inteles nimic..... wacko.gif

--------------------
Ford Focus 2015 - IF-44-VOI
Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal!
+
djasu82
post 20 May 2010, 15:21
Post #10

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

sunt mana in mana astia peste tot in acesta tara , pare aiurea cu montarea unui casetofon cu pierdutul garantiei...

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
PaulT
post 20 May 2010, 16:24
Post #11

Membru autentic

Ce dracu sa testeze la un player radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif ?? Repet... De ce te duci la dealer/service sa iti montezi sistemul audio? Este vorba de o mufa iso care se cupleaza la player. Il montezi singur in 2 minute. Nu se intervine asupra sistemului electric al masinii... Ai precablajul facut. Iar difuzoarele le montezi la o firma specializata daca nu te descurci singur. La service Dacia te duci la reviziile normale sau daca ai probleme cu masina... Nu te va intreba nimeni unde ti-ai montat sau schimbat sistemul audio..

--------------------
+
Lostboy
post 20 May 2010, 17:42
Post #12

Finding my way!

QUOTE(sbogdan82 @ 20 May 2010, 14:29)

.... producatorul  si unitatea service DACIA nu isi poate asuma nici o raspundere asupra a ceea ce se poate intampla in cazul montarii altui tip de radio cd.

Pentru orice interventie la autoturismul dumneavoastra aflat in garantie va rugam sa va adresati unei unitati service agreata Dacia.

*

Asta nu înseamnă că pierzi garanția.

--------------------
. . .
+
adiya
post 20 May 2010, 20:50
Post #13

Membru autentic

In traducere libera: Daca nu tai fire nu pierzi garantia. Daca tai fire pierzi garantia la partea electrica.

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS PLUS dci - B-00-XXX
+
bobo77
post 20 May 2010, 21:23
Post #14

...........................

From: Mangalia

Monteaza sistemul audio dorit de tine ca este destul de greu sa te scoata din garantie, a explicat PaulT destul de clar.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
sbogdan82
post 21 May 2010, 07:46
Post #15

Membru incepator

Pana la urma aveti dreptate, nu intervin asupra instalatiei existente, incercau si ei sa ma sperie sa cumpar de la ei smile.gif. O sa pun pana la urma nu stau fara. Sa vad ce modele exista ca la Dacia veche nu am avut si nu stiu cu care sa incep. Ceva recomandari de marca? Nu am nevoie de cine stie ce sonorizare, momentan o sa pun doar pe fata. Thanks.

--------------------
Dacia Logan 2009
+
Ady69
post 24 May 2010, 13:07
Post #16

Membru incepator

Eu te sfatuiesc sa-ti montezi Cd-player si in cazul unei eventuale probleme, daca vrei sa fii sigur k nu se leaga de tine si nu ramai fara garantie demontezi totu jos biggrin.gif Atat timp cat nu faci modificari la fire nu o sa stie nimeni dak ai avut ceva montat sau nu. Sau daca nu vrei sa investesti prea mult cumpara un CD-player de Logan si nici un mecanic nu sa stea sa se gandeasca dak varianta ta de echipare avea sistem audio sau nu smile.gif Cat de recomandari eu te sfatuiesc sa alegi intre JVC, PIONEER si ALPINE in functie de pret si eventual design. Marcile astea zic eu k merita cumparate. Cat de boxe...eu am avut pe Berlina boxe pe 2 cai legate la un Blaupunkt si sunau chiar jenant asa k le-am schimbat cu 2 difuri marca Blue Tech de 20 cm (pe spate ma refer) si aveam un bas de ma intrebau smecherii cu BMW ce subwoofer am. Marca Blue Tech o gasesti in magazinele Kon electronics (www.telecomenzi.ro). Daca esti din B nu stiu unde au ei magazine, da dak esti din CJ te pot ajuta inclusiv cu montatu. Bafta!

--------------------
Dacia 1310 L Berlina 1995, motor 1.4 l - CJ 07 SNF
+
PaulT
post 24 May 2010, 14:04
Post #17

Membru autentic

Ce-i atat de greu de priceput ca NU are cum si de ce sa ramana fara garantie? Indiferent ca se ia cineva de el sau nu.... La player as spune Alpine,Pioneer,Clarion, apoi eventual JVC si Kenwood. In nici un caz nu pocnitoarea stock de Logan. Boxe se gasesc la preturi mai mult decat rezonabile si componente si coaxiale.... E plin forumul de recomandari. NU lua Sony in nici un caz(boxe).

Ady69 - Aveai bass pentru ca erau difuzoare de 20cm, nu pentru ca erau Blue Tech..

--------------------
+
djasu82
post 24 May 2010, 15:58
Post #18

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

dar ce priza pentru mufele alea de la casu de logan nu se pot gasi ? Daca nu tragi tu fir de la baterie plus si minus sau dupa contact firul de plus iar difuzoarele la fel desfaci usile plasticile si ti le tragi singur.
Eu iti recomand alpin se aude foarte bine daca e reglat iar difuzoare de la alpin sau ma rog suntdestule marci.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
PaulT
post 24 May 2010, 17:18
Post #19

Membru autentic

Loganul are cablajul tras, inclusiv mufa iso pentru player. Nu trebuie sa faca nimic...

--------------------
+
EUGEN2008
post 24 May 2010, 22:42
Post #20

Membru autentic

From: Brasov

esti sigur? Daca si-a luat dintr-ala nivel echipare "zero" care nu mai are preechiparea audio facuta? si atunci va trebui sa traga ceva fire pe acolo....si daca ceva nu merge pe electric binenteles ca de "acolo e" . Se vor lega de orice detaliu sa-i refuze dreptul la garantie pe electrica in momentul cand vor aparea probleme reale

--------------------
LOGAN LAUREATE 2006
La omu sarac nici boii nu trag !
+
PaulT
post 25 May 2010, 11:17
Post #21

Membru autentic

Are cablaj.... In primul post, initiatorul a scris ca si-a achizitionat un Logan Ambiance, deci stiu ca nu si-a luat un Logan cu nivel de echipare Logan... Daca citeai, vedeai. Conform configuratorului de la Dacia nivelul de echipare Ambiance are pre-echipare audio, adica antena + precablaj . Iar intre a te lega de orice detaliu(in cazul descris de tine, ca aici nu se aplica) si a putea proba e cale lunga.

L.E. M-am uitat pe dacia.ro si are si nivelul de echipare Logan pregatire audio.

This post has been edited by PaulT: 25 May 2010, 11:41

--------------------
+
sbogdan82
post 25 May 2010, 11:52
Post #22

Membru incepator

OK am inteles pana aici. O sa cumpar un mp3 o sa verific preturile in raport cu calitatea, ar trebui sa trag afara sertarul ala fals din locul player-ului ca sa gasesc mufa iso corect, sa nu fac vreo prostie smile.gif O sa verific si manualul pe care l-am primit. Am vazut ca are 2 cleme acolo in locul ala, o sa trag putin de ele sa vad daca iese usor sertarul ala.

--------------------
Dacia Logan 2009
+
sbogdan82
post 27 May 2010, 18:29
Post #23

Membru incepator

Gata am reusit, am montat un mp3 player...mai trebuie sa iau maine adaptor pt antena sa mearga si radio si gata.

Thanks all pt ajutor.

--------------------
Dacia Logan 2009
+
PaulT
post 27 May 2010, 18:53
Post #24

Membru autentic

Ce ai luat? Si ce boxe, mai ales...

--------------------
+
sbogdan82
post 27 May 2010, 21:07
Post #25

Membru incepator

Pentru inceput, avand buget redus de criza, mi-am luat un mp3 player AKAI (4x25w) fara cd doar cu card sd/mmc si usb si difuzoare mi-am luat de la Dina unele Peiying (marca poloneza made in china, max 100w, membrana de cauciuc). Stiu ca sunt marci mai ciudate, dar se aude ok m-am mirat. O sa investesc pe viitor in ceva mai serios, da momentan...decat deloc...oricum sunt multumit de ele.

This post has been edited by sbogdan82: 27 May 2010, 21:17

--------------------
Dacia Logan 2009
+
slider2
post 27 May 2010, 21:52
Post #26

doar membru si atat

mai bine le luai de pe bursa...

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
PaulT
post 28 May 2010, 10:08
Post #27

Membru autentic

HU Akai?? N-am vazut de mult asa ceva... Ce model? De curiozitate, cat ai dat pe boxe? Dupa nume sunt 100% chinezesti, nu cred sa aiba vreo treaba polonezii...

--------------------
+
sbogdan82
post 28 May 2010, 20:56
Post #28

Membru incepator

AKAI ACA-271UR fara cd doar radio + usb +sd/mmc card. Difuzoarele sunt chiar poloneze (fabricate in china ce e drept) au fost 40 ron smile.gif uite aici:

http://www.peiying.pl/

E ok pt inceput nu am investit mult, oricum sunt pasionat de ciudatenii de genul asta cum e mp3-ul fara cd doar cu card smile.gif. O sa investesc mai mult pe viitor dar acum am alte prioritati.

This post has been edited by sbogdan82: 28 May 2010, 20:57

--------------------
Dacia Logan 2009
+
SM05LPM
post 28 May 2010, 21:02
Post #29

Membru incepator

desi suna ciudat peying e o firma poloneza.Eu am toata linia audio de la ei.si se aude OK

--------------------
renault latitude 2.0 175cp cva 2012 initiale paris
+
sbogdan82
post 28 May 2010, 21:04
Post #30

Membru incepator

Da asta am observat si eu dupa ce le-am montat ca se aud ok, si am vazut pe site ca fac lucruri interesante acolo pt auto

--------------------
Dacia Logan 2009
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 04:46
Forum Renault