Mi se aprinde becul de la racire motor, de la service nu am inteles nimic... !!!
![]() ![]() ![]() |
Mi se aprinde becul de la racire motor, de la service nu am inteles nimic... !!!
Stavreschi |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 13 February 05 From: GALATI ![]() |
|
||
--------------------
dacia Logan 1,6 l
GTI
- Gl xx xxx
|
|||
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
schimba sonda de bec ca e aproape sigur dusa.
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
axel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 603 Joined: 20 November 04 ![]() |
|
--------------------
renault clio
1.4
2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca treaba este ... mai subtila
Aprindere martorului pe bord (lucru imbucurator prin prisma faptului ca exista, ca la mine nu exista montat becul...) este comandata de UCE injectie, in functie de informatia data de sonda te temperatura. La DSN exist 2 sonde de temperatura, asa cum bine mi-a atras atentia Andu, una furnizeaza informatie pentru calculator, si una furnizeaza informatie pentru indicatorul de pe bord (la una informatia este in impulsuri, la cealalta informatia este transmisa analog (modificare de rezistenta la masa). Deci: sonda care da semnal pentru UCE injectie este defecta (probabilitate foarte mare). Din cate am vazut eu la DSN (si din ce mai tin minte), cele doua sonde sunt in aceeasi carcasa (nu bag mana in foc, dar nu am gasit cea de-a doua sonda). Parerea mea sincera este ca trebuie schimbata sonda ce da informatii uce injectie. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
la berlina (nova) pe injectie exista 3 (trei) sonde de temperatura ! Una pt bec, una pentru indicator si una pt calculator
![]() Toate 3 sunt in capatul dinspre cutie al chiulasei. Primele 2 sunt ordinare (ca la orice berlina) si a 3-a, aia pt calculator e mai micuta cu alt fel de mufa. |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:16 |