Frana de mana!
![]() ![]() ![]() |
Frana de mana!
eugeniu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 28 April 05 ![]() |
|
||
--------------------
DSN
Confort
- BR02CNC
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Verifica contactorul de la frana de mana (in partea din spate, in habitaclu )
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
nu imi aduc aminte sa existe senzori la saboti deci....uitate si la lichidul de frana...
|
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
eugeniu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 28 April 05 ![]() |
lichidul de frana e ok... butonul ala nu il gasesc... problema este mai complexa: adica atunci cand plec dimineatza cu masina scartzaie pe spate cand franez vreo 5 minute dupa care dispare... imi poate explica si mie cineva cum pot sa "desfac" sa vad ce se intampla sau mai bine ma duc la un service sa las juma de salar?
|
--------------------
DSN
Confort
- BR02CNC
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
decat sa-ti explicam, mai bine te duci in service, ca e mai complicat daca vrei sa si reglezi ceva pe acolo...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
vad ca e din 2005 dar am o problema..grava. nu am frana de mana
1.Sabotii au o grosime de 7 mm cu tot cu plagbanda si 5 fara .nu stiu ce dimensiune trebuie sa aibe ..probabil imi sunt uzati. 2.Am reglat frana de mana ..acolo la dintii aia .am facut de 11 ori click.am pus farfuria sus am invartit de roata merea usor.am pus frana de mana .prindea bine "nu in totalitate" si pe cand o eliberam frana .roata ramanea infranata..sabotii nu mai reveneau la pozitia initiala.. acuma ma gandesc ori sunt prea uzati sabotii.. si sunt reglati la maxim de au cursa mica..de nu isi mai revine la normal ..ori raman blocati ..din alta cauza..? care ar fi aia.?? daca ar avea sau daca ar sti careva ce dimensiune trebuie sa aibe sabotii..mi-ar fi de mare ajutor. si am uitat sa mentionez un lucru...acele arculete ..de tin sabotii ..la sabotul din dreapta joaca foarte tare..da nu e rupt..doar joaca. si joaca si sabotul..nu sta fix . ce l din stnga sta mai fix.da si ala are un joc. This post has been edited by pician90: 11 Sep 2009, 15:32 |
--------------------
ex : dacia
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
deci...chiar nimeni nu are nici o idee ce as putea sa fac? ( fara service ca imi macelaresc buzunarul)
|
--------------------
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
24DYG |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 4 September 09 ![]() |
cam e problema generala asta ...si la mine imi ramane o roata infranata si frana de mana am doar daca maneta e sus de tot...si asta cu saboti noi si cablu de frana nou.nu prea ai ce sa`i faci...asta e dacia;)
|
--------------------
dacia
supernova
2001 confort
- ct24dyg
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
La mine tine foarte bien frana de mana si cred ca este cea originala. Sau poate ca a schimbat ex-ul propietar cablul inainte de vreun itp. Oricum tine bine. O mai folosesc ce o mai folosesc pana vine iarna ca apoi mi-e frica sa o trag, sa nu raman cu ea trasa...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
pician90 |
![]()
|
da de cate ori face click..pana ce prinde frana de mana? la mine face de 9 ori si tot nu prinde..si sabotii sunt buni
|
--------------------
super nova
|
|
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
Eu anul trecut pe timp de iarna am avut surpriza sa imi ramana rotile blocate, din cauza la frana de mana.
|
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
AdrianSavu |
![]()
|
![]() Supernovist Group: Members Posts: 353 Joined: 28 August 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(pician90 @ 17 Sep 2009, 19:24) da de cate ori face click..pana ce prinde frana de mana? la mine face de 9 ori si tot nu prinde..si sabotii sunt buni Parca de 11 ori trebuie sa faca click... Problema ta este la saboti , nu sunt reglati bine ![]() ![]() This post has been edited by AdrianSavu: 17 Sep 2009, 20:04 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 - Clima Conduc o Dacia si asta imi ocupa tot timpul
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Daca sabotii raman blocati in principiu de vina e cilidrul si trebuie schimbat.
Referitor la frana de mana iarna, eu o trag mereu(vara, iarna) si nu am avut pb pana acum...In general risti sa ramana blocata frana de mana daca nu e folosita mult timp si apoi o folosesti...Oricum, pb cu blocatul era in special la Daciile 1310.. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
24DYG |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 4 September 09 ![]() |
eu unu iarna nu trag frana de mana...mi`e frica sa nu ramana blocata.de tinut imi tine si mie frana de mana,dar sus de tot .Cu blocatul rotilor poate sa fie de la cilindrul ala...eu i`am schimbat doar garniturile alea si si`a mai revenit putin,dar problema e ca nu prea gasesti garnituri care sa se potriveasca,chiar daca cumperi de care trebuie(am schimbat 3 seturi de garnituri pana am gasit un set bun...pierdeam lichid de frana)...produse romanesti ce sa zic
|
--------------------
dacia
supernova
2001 confort
- ct24dyg
|
|
andrew14_maverick |
![]()
|
![]() Membru resemnat cu DSN... Group: Members Posts: 255 Joined: 14 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu folosesc frana de mana mereu, fie vara, fie iarna, niciodata nu s-a blocat si tine foarte bine de 2 ani de cand am masina. Sabotii nu i-am schimbat deloc pana acum. Mi-a schimbat de curand tatal meu un rulment pe spate, pe stanga, si a zis ca sabotii pe partea aia erau ok. Maneta o trag mereu la maxim, daca nu fac asta, nu tine bine. N-am numarat sa vad de cate ori face click. Cred ca e problema de reglaj.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima Rosie
- VL 09 DDD Ignorance is bliss.
|
|
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
La mine tine destul de jos, cred ca sunt 7 dinti maxim.
|
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
kmykze |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 18 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Daca ramane blocata roata de la frana de mana uitati-va la mecanismu ala de la roata sa nu fie ruginit sau ceva, dati cu spray degripand sau cum se numeste si vedeti dupaia, atentie sa nu dati cu spray pe saboti sau pe alceva sa va treziti ca nu mai tine deloc
![]() Si inca ceva, supernova (unele) au senzori la placutele de frana, eu de exemplu am, insa nu stiu daca e martor special in bord pentru asta sau se aprinde martorul de la frana de mana. Cel mai bine este doar sa intrebati la un service Dacia autorizat care martor se aprinde, la placutele de frana cu senzor au un firicel cu o mufa, majoritatea mecanicilor din spatele blocului taie firicelul zicand ca nu e nevoie de el. |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Clima New owner of OPEL ASTRA G 2L, 16V, Turbo Diesel, 101 CP.
|
|
pician90 |
![]()
|
bun deci eu am rezolvat frana ...am schimbat cablu de la frana de pe partea dreapta..si merge.. stas nu mai ramane blocata..deabea astept sa vina iarna sa ma intorc pe zapadaa!!
![]() |
--------------------
super nova
|
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
am si eu o problema cu frana de mana. intr-o zi m-am urcat in masina sa plec. am vrut sa las frana jos moment in care am observat ca i-a cazut butonul. in jos nu am lasat-o decat cu forta, iar de ridicat nu mai poate fi vorba. ce s-a intamplat? ce trebuie schimbat?
multumesc |
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
s-a mai intamplat la multi asa, cauta aici pe forum
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
|
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
QUOTE(kmykze @ 18 Sep 2009, 11:18) Daca ramane blocata roata de la frana de mana uitati-va la mecanismu ala de la roata sa nu fie ruginit sau ceva, dati cu spray degripand sau cum se numeste si vedeti dupaia, atentie sa nu dati cu spray pe saboti sau pe alceva sa va treziti ca nu mai tine deloc ![]() Si inca ceva, supernova (unele) au senzori la placutele de frana, eu de exemplu am, insa nu stiu daca e martor special in bord pentru asta sau se aprinde martorul de la frana de mana. Cel mai bine este doar sa intrebati la un service Dacia autorizat care martor se aprinde, la placutele de frana cu senzor au un firicel cu o mufa, majoritatea mecanicilor din spatele blocului taie firicelul zicand ca nu e nevoie de el. Este in bord un martor de culoare portocalie care se aprinde cand se tocesc placutele astfel incat se realizeaza un contact. |
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
quick: mersi mult. il gasisem intre timp. tre sa imi fac curaj sa o desfac ca sunt cam afon in din astea:))
|
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 14:03 |