Ce inseamna a pune motorul la punct?, Reglaj motor
![]() ![]() ![]() |
Ce inseamna a pune motorul la punct?, Reglaj motor
danyirimie |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 22 February 10 From: Rahau- Alba ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1998
- AB-04-VUT
|
|||
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
![]() La aprindere se verifica : bujiile, platina, delcoul, fisele, bobina de inductie, jocul culbutorilor si ce mai tine de circuitul de aprindere La alimentarea se verifica: pompa de benzina, membrane, furtune, filtre, nivelul in cnc....etc. Tu stii ceva dar nu stii bine. Avansul static se regleaza dupa un anumit semn care se afla pe volanta...cauta si vei gasi foarte multe informatii despre asta. This post has been edited by Neagu Ionut: 4 Jun 2010, 20:41 |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
se trage motorul la punct= se aduce pistonul in PUNCTUL MORT SUPERIOR
pe volanta exista un semn, care atunci cand este aliniat cu cel de pe carcasa ambreiajului, un piston se afla in punctul mort superior, si se poate regla avansul static(la 0 grade RAC) e o taietura pe volanta si un semn pe carcasa ambreiajului unde e fereastra prin care se vede volanta poate la asta te referi |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
gabimilo1 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 6 June 10 From: Sibiu ![]() |
Este bine ca platina sa fie reglata intr-un service sau de catre cineva care stie ce face si are in dotare un Dwell-metru. Este un aparat cu care se masoara unghiul Dwell,care la daciile cu motor clasic (fara injectie), din cite imi aduc aminte, trebuie sa fie de 57 grade +/- 3 grade.Apoi se scoate furtnasul de la avansul pneumatic si cu ajutorul unui tester care are inclus in dotare o lampa stroboscopica si un aparat care masoara turatia se pune la punct motorul, in principiu asa cum ti-au descris colegii mai sus. Prin 1997-1998 am lucrat ca electrician auto la un service si cam asa faceam (daca nu m-a lasat memoria de tot).
Daca motorul nu este pus la punct ca lumea consumul de obicei se mareste, platina se uzeaza mai repede... Am intilnit pe acea vreme destui priceputi care reglau dupa ureche motorul, lucru pe care eu nu il agreez. Asa se face numai in caz de necesitate(schimb de platina - de exemplu- in drum) apoi cu prima ocazie trebuie mers la electrician, la tester. |
--------------------
dacia
SANDERO
2018, 0.9 TCE
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
daca ai sta pt fiecare chestie deasta cu dwellmetru si cu lampa stroboscopica cu defazaj pentru masurat si reglat avansul....ramanem fara bani destul de des (platini de calitate indoielnica se strica repede si iar refacem avansul..etc)...
ideea ta e buna, dar pt cei care chiar au bani si timp de aruncat...plus ca daca are joc la distributie poti tu sa pui si 10 stroboscoape si sa reglezi ca la carte ca motorul va merge tot prost.... |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
gabimilo1 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 6 June 10 From: Sibiu ![]() |
Bineinteles ca sint foarte putini care fac lucrul acesta ; am scris cele de mai sus doar ca sa stie initiatorul postului cam ce implica punerea motorului la punct...
Si eu tot dupa ureche fac acum reglajele la dacie,( cu care acum circula sotia, si destul de rar).Si din aceleasi ratiuni.Testerul nu era al meu asa ca... |
--------------------
dacia
SANDERO
2018, 0.9 TCE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 08:43 |