Troncanit la franare la mersul inapoi, Banuiesc ceva la puntea spate
![]() ![]() ![]() |
Troncanit la franare la mersul inapoi, Banuiesc ceva la puntea spate
dacia_slk |
![]()
|
||
![]() If I'm not back in five minutes... wait longer! Group: Members Posts: 544 Joined: 13 November 09 From: Milky Way ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLK
55 AMG That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis." |
|||
aalinte |
![]()
|
![]() membru pasionat de daciute vechi Group: Members Posts: 102 Joined: 2 January 07 ![]() |
Nu este necesar sa demontezi puntea pentru a schimba tendoanele. E bine sa le schimi pentru ca e boala la dacii. Nu sunt scumpe, in jur de 20 de ron. La montaj trebuie sa faci urmatoarele:
-suspenzi masina pe o capra sau un butuc; -dai roata jos; -dai tamburul jos; -scoti cablul de la frana de mana; -bagi un butuc sau un cric sub punte; -demontezi bratul; -cricul o sa-l folosesti pt a salta puntea si pt a centra mai usor surubul in gaura. NU trebuie sa demontezi puntea. Operatiune dureaza cam 1h la prima roata . La urmatoarea o sa fie mai usor ca deja ai experienta:D SPOR! |
--------------------
dacia,opel
1304,astra G
1998 izoterma,2004 1,7CDTI
- il-03-tzt; il-03-mhr papucar
|
|
dacia_slk |
![]()
|
![]() If I'm not back in five minutes... wait longer! Group: Members Posts: 544 Joined: 13 November 09 From: Milky Way ![]() |
QUOTE(aalinte @ 11 Jun 2010, 13:14) [...] -bagi un butuc sau un cric sub punte; -demontezi bratul; -cricul o sa-l folosesti pt a salta puntea si pt a centra mai usor surubul in gaura. E vorba de surubul ce prinde tendonul de punte, nu? Deci nu desfac nici o piulita din capul telescoapelor... La break sunt la fel tendoanele cu cele de la berlina? Ca vanzatorii de la magazinele din zona sunt cam aerieni... Multumesc. |
--------------------
Dacia
SLK
55 AMG That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis." |
|
ciufulitul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 5 January 10 ![]() |
verifica daca nu cumva e arcul rupt
|
--------------------
dacia
1310
1999 berlina
- hd-07-tkn
|
|
dacia_slk |
![]()
|
Nu sunt rupte.
|
--------------------
Dacia
SLK
"Consilio et animis." |
|
dacia_slk |
![]()
|
In sfarsit, pana azi mi-am strans toate cele necesare - in primul rand tendoane -
24,5RON/buc, apoi tubulare de 17 si 13 si nu in ultimul rand dispozitie si curaj. Am lucrat ca melcu, pe canicula, e drept ca la umbra unui mar, in curte, si mi-a luat 5 ore, cu pauze ca pe caldura asta mi se face rau daca trag tare. ![]() Am suspendat masina pe doi butuci, am desfacut oalele (si sabotii ca fac si o revizie la frane), am scos cablul de la frana de mana, am pus 2 cricuri sub puntea spate in dreptul telescoapelor numai atat cat sa o sprijine putin... Probleme am avut cu suruburile care prindeau tendoanele pe caroserie, din cauza ruginii, era sa stric un hexagon de piulita cu o inelara, dar am dat fuga la un vecin dupa o tubulara zdravana de 17 cu 6 fete si a mers... Alte probleme cu rugina in (habar n-am cum se numeste) zona in care se prinde tendonul pe caroserie - le-am rezolvat cu peria de sarma si un strat de grund... Maine urmeaza franale daca nu ploua... ![]() Multumesc aalinte. ![]() Happy tuning! |
--------------------
Dacia
SLK
"Consilio et animis." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:30 |