Distanta Electrozi Buji - DSN
![]() ![]() ![]() |
Distanta Electrozi Buji - DSN
Woody |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 4 September 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA SUPERNOVA
CLIMA
- B
|
|||
madalin_it |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 27 August 03 From: Bucuresti ![]() |
Neata'
Mie tocmai mi le-a verificat un mecanic si le-a facut de 0.7 ca aveam distante neregulate intre ele si mi-a spus o intreaga poveste despre ce se intampla in motor intre 2 aprinderi daca nu sunt reglate bine, poveste pe care din pacate nu am retinut-o :oops: DAR STIU CA TREBUIESC REGLATE . ![]() Bafta. |
-------------------- 'you can do it'
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Atat in manualul de service de DSN (pag. 17-02) cat si in cel de Solenza (pag. 17-3) scrie ca distanta intre electrozi este de 0,9 mm.
Doar ca in manualul de DSN scrie ca trebuie bujii Eyquem RFN 58 LZ sau Champion RC 10 PYC (la motor E7J-A-2/60), pe cand in cel de Solenza scrie de bujii SAGEM RFC 52 LZ (la motor E7J - 262). Vorba pe aici pe forum este ca cele cu 58 LZ sunt mai bune, dar e mai greu demonstrabil. De ex., un prieten de-al meu si-a pus bujii Bosch cu 4 electrozi iar diferenta nu a fost sesizabila. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Woody |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 4 September 03 From: Bucuresti ![]() |
DSN fabricate in decembrie 2000 ce tip de motor au?
Este corect ca cei de la service au montat buji de tipul Eyquem RFC 52 LS pe aceste motoare de DSN? |
--------------------
DACIA SUPERNOVA
CLIMA
- B
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Cei de la magazinul CNCD mi-au zis ca Dacia nu mai recomanda bujiile 58, ci cele 52 la SRN si SLZ. Oricum aveau doar 52, asa ca d'alea am luat. Daca ma intrebati de diferente... as zice ZERO. Am un consum ceva mai crescut insa nu trebuie sa ajung la revizie (deci probabil filtru aer imbacsit). In plus am si calcat-o cam tare in ultima vreme (mers pana in 4 numai cu pedala in ultima treime, asa ca s-ar explica cumva...
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
Nicu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 10 July 03 From: Bucuresti ![]() |
baieti eu am pus pe dsn-ul meu rfc52lz si le-am verificat pe toate, aveau 0.9 fix. caut insa sa ma uit sa vad la producator care-s diferentele intre bujiile recomandate in manual pt dsn si cele care se gasesc de cumparat.
din cite imi aduc io aminte parca distante mai mari (gen 0.9) fac aprinderea mai uniforma. pt cine e interesat sa vada cum tre sa arate sau nu tre sa arate bujiile dupa folosire vedeti http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=4244 |
-------------------- :) Cool messing the settings!:)
|
|
Nicu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 10 July 03 From: Bucuresti ![]() |
nu gasii nici o pagina pt Eyquem dar gasii un catalog cu bujii de citroen in care toate RF* 5* au distanta intre electrozi de 0.9mm
|
-------------------- :) Cool messing the settings!:)
|
|
BORN4XXX |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 17 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Bujiile de SN trebuie sa aiba 0.9 , asa au si cele straine .
Daca micsorezi distanta o sa creasca consumul si o sa apara fum negru la accelerare . 0.9 este la majoritatea motoarelor 1.4 , 1.6 Chiar si la DACIA NOVA GTI se lasa 0.9 distanta , chiar daca meseriasii ziceau 0.55 SAU 0.6 . INJECTIA SA CERE (????????) Daca nu merge sunt bujiile proaste, sunt intrerupte in interior sau ceramica fisurata ! Editat de moderator! Te rog ca pe viitor sa NU MAI SCRII NUMAI CU MAJUSCULE ca nu o sa mai stau sa iti editez mesajul .. am sa il sterg pur si simplu! |
-------------------- CAM ATAT !
|
|
Doru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 27 May 03 ![]() |
Posibil sa fie putin off-topic
![]() |
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
- B-05-TIE Keep It Real!!
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
QUOTE Chiar si la DACIA NOVA GTI se lasa 0.9 distanta , La Nova GTi distanta e de 0.7mm (asa scrie in cartea tehnica) !!!! |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Mecos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 25 October 04 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(BORN4XXX @ 17 Mar 2004, 16:56) Bujiile de SN trebuie sa aiba 0.9 , asa au si cele straine . Daca micsorezi distanta o sa creasca consumul si o sa apara fum negru la accelerare . 0.9 este la majoritatea motoarelor 1.4 , 1.6 Chiar si la DACIA NOVA GTI se lasa 0.9 distanta , chiar daca meseriasii ziceau 0.55 SAU 0.6 . INJECTIA SA CERE (????????) Daca nu merge sunt bujiile proaste, sunt intrerupte in interior sau ceramica fisurata ! Editat de moderator! Te rog ca pe viitor sa NU MAI SCRII NUMAI CU MAJUSCULE ca nu o sa mai stau sa iti editez mesajul .. am sa il sterg pur si simplu! Dar daca distanta este de 1, ce se intampla? Un mecanic mi-a zis ca e mai bine ca distanta sa fie 1, deoarece calitatea carburantilor de la noi nu prea e buna. |
--------------------
Renault
Megane II
2007 Expression 1,5 dci 105 CP
- b
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
Am o nelamurire. Cum se masoara distanta dintre electrozi? cea intre partea de sus si piatra? ca am luat unele noi Equiem si acea distanta era intre 2 si 3 mm. Numai la una din ele partea de sus era mai incovoiata si era intradevar acea distanta cam de 1mm. Am pus o poza cu modul in care am masurat distanta intre electrozi.
Attached thumbnail(s) Bujie_plug_normal_distanta.jpg ( Size: 38.38k ) Number of downloads: 4095 |
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
cata_28 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 27 October 06 From: bucuresti ![]() |
distanta se masoara cu o lera !!! adica...sunt niste bucatele de tabla de diferite grosimi (grosimea este scrisa pe bucata de tabla)
![]() |
--------------------
dacia
supernova
2001
|
|
razvan_78 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 10 November 12 ![]() |
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine ca citind pe aici m-ai rau m-am bulversat: deci distanta la bujiile de supernova trebuie reglata la 0.9 m m? Daca nu am lera cu ce le pot regla? Va multumesc!
|
--------------------
dacia
supernova
2003
- db100von
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Daca nu ai lera, cumperi una. Nu ai alternativa. Nu costa o avere.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Pai lera este printre altele si pentru asa ceva. Eu nu am reglat niciodata bujiile. Cumpar bujii recomandate, le tin 10-20 mii si apoi altele.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
razvan_78 |
![]()
|
la ce magazine sa caut ca la mine nu am gasit pe aici
|
--------------------
dacia
supernova
2003
- db100von
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Lera sau bujii? Sincer nu stiu ce magazine ai tu pe unde stai dar un magazin mai mare ar trebui sa aiba lera, de bujii nu mai zic.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
razvan_78 |
![]()
|
am gasit lera la un vecin va rog sa-mi spuneti la ce distanta sa le reglez?ms
|
--------------------
dacia
supernova
2003
- db100von
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
0,9 mm. Lera sa nu joace intre electrozi dar nici sa intre greu.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
razvan_78 |
![]()
|
Inca ceva? Se curata bujiile cu jmirghel sau peria de sarma? Va multumesc pentru sfaturi
|
--------------------
dacia
supernova
2003
- db100von
|
|
Maskatu |
![]()
|
Tu cand te speli pe cap te freci cu buretele de sarma? Raspunsul este nu, in nici un caz. Bujiile se curata singure in tinpul mersului. Asta daca motorul si restul sub-ansamblelor, lucreaza corect.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
razvan_78 |
![]()
|
numai tu puteai face o comparatie de idiot
|
--------------------
dacia
supernova
2003
- db100von
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:51 |