Huruit roata dreapta fata, Huruit roata dreapta fata
![]() ![]() ![]() |
Huruit roata dreapta fata, Huruit roata dreapta fata
oldsellerros |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 30 July 10 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
pune-le cum erau daca nu se aude nimic, eventual trebuia sa pastrezi partea, nu in x, uneori daca le inversezi sensul de rotatie apar zgomote.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
oldsellerros |
![]()
|
Merci argon pt raspuns!
E posibil ce zici tu... deja am discutat cu un mecanic si mi-a spus ca "tocitura" de la cauciuc s-ar putea sa nu corespunda si calca altfel pe asfalt, provocand sunetu' cu pricina! mi-a mai spus sa fac presiunea la roti. maine o sa ma ocup de treburile astea si va dau de stire. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
exact! niciodata nu se inverseaza rotile in x , ca in felul asta cauciucul ruleaza exact invers decat a facut-o pana acum , crestele au uzura spre un sens iar acum actioneaza ca dintii de fierastrau asupra asfaltului de aici si zgomotul , inverseaza-le intre ele pe cele de fata sau daca ti-e mai simplu intoarce cauciucul pe geanta
![]() |
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Si in manualul masinii zice ca nu ai voie sa faci permutari de nici un fel...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
oldsellerros |
![]()
|
era rulmentu' baieti! mi-au spus cei de la service ca s-a uzat si l-am schimbat pe garantie, deci 0 lei m-a costat. Oricum e ciudat ca o piesa originala sa pice dupa 50 000km de mers FRUMOS, deci n-am alergat-o, am evitat gropi, n-am bagat-o in noroaie, am mers foarte frumos cu ea... asta e, fiare
2 Aug 2010, 18:44: Si apropo, rotile se schimba in X ! Mi-au confirmat baietii de la service autorizat dacia ca asa se procedeaza. This post has been edited by oldsellerros: 2 Aug 2010, 18:44 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
skorpionking |
![]()
|
![]() live free,die well Group: Members Posts: 57 Joined: 16 July 10 From: BRASOV ![]() |
pe la 60 si ceva de mii mi-a picat si mie un rulment si dupa 1 luna al doilea asa ca nu te mira,astea sunt piesele pe la noi,sunt curios sa vad cat tin astea noi
This post has been edited by skorpionking: 2 Aug 2010, 20:03 |
--------------------
DACIA
LOGAN
11.2005,Ambition
- BV-80-YSA live free,die well
|
|
mariusciprian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 497 Joined: 2 August 08 ![]() |
am 97 000km in 3 ani cu mcv si n-am schimbat nici un rulment.cred ca am bafta
![]() |
--------------------
ARO
ARO
1999 L25
- B224ARO
|
|
G.R |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 27 January 07 ![]() |
Am schimbat la VW Polo 1,4 TDI (masina de serviciu) rulment fata dreapta la 18000 km, asa ca nu va alarmati, se intampla si la case mai mari de astea. Si la VW se schimba cu butuc cu tot!
|
--------------------
Dacia Logan
Preference
2005
- CV 03 XXJ
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Auzi, da' la 50000km n-ai schimbat cauciucurile? Si astea pot constitui o sursa de zgomot!
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Se pot dar nu se recomanda, scrie clar in manual...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
Asa e, in manual la Logan nu se recomanda permutarea, dar la alte marci, de ex VW Golf 6, se recomanda permutarea, dar nu pe diagonala, ci se schimba intre fata-spate montandu-se pe acceasi parte.
|
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
am avut si eu un huruit pe fata, dar la mine a disparut dupa ce am schimbat un cap de bara ce avea joc cam mare
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Eu auzisem faptul ca cauciucurile , bidirectionale binenteles, nu le place schimbarea sensului de rotatie dupa o buna perioada de mers intr-un sens, pentru ca structura lor se 'invata' cu sensul de rotatie si vor suferi o marire a uzurii la schimbarea sensului...acu' nustiu daca e mit.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Eu nu ma refeream daca e bine sau nu sa le schimbi, ci ca teoria cu schimbatul in x e o aberatie, si nu tine cont de tipul de cauciuc.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
mariannn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 17 December 09 ![]() |
pe mine m-a lasat rulmentul l-a 147.000km chiar sunt baftos, si pot sa recunosc k, chiar mi-am batut joc de masina si nu a picat nimik pana acum logan 1.4mpi din ungaria luat
|
--------------------
Dacia
logan
2006 1.4 mpi
- if-88-man
|
|
Sc0rpi0N |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 20 October 08 From: Oradea ![]() |
la mine s'o dus rulmentu fata dreapta pe la 35000km
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate 1.5DCI
|
|
dodo03 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 30 December 07 ![]() |
Ca sa nu mai fac alt topic va expun problema mea la roata dreapta fata aici:
-se aude o bataie(sunet metalic) ,frecventa ei creste odata cu viteza,tinde sa dispara cand invart de volan chiar si cu cateva grade.Daca se mai incalzeste putin dau roata jos sa vad ce se intampla pe-acolo.Ceva pareri ca sa stiu la ce sa ma astept? Va multumesc pentru raspunsuri! |
--------------------
dacia
berlina
85' 1310
|
|
EUGEN2008 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.889 Joined: 19 August 08 From: Brasov ![]() |
vreo bavura crescuta pe dicurile de frana , placute consumate , ceva prins la senzorul de abs (daca are) , daca crezi ca e rulmentul de vina ar fi cazul sa nu mai amani !
|
--------------------
LOGAN
LAUREATE
2006 La omu sarac nici boii nu trag !
|
|
dodo03 |
![]()
|
Senzor de abs are,rulmentul nu stiu ce zgomot poate sa scoata dar ma gandesc ca se aude ca un huruit.La mine este o bataie mai mult.Placute consumate s-ar putea,nu le-am mai verificat de vreo 45 000 de km.
S-ar putea sa bata pistonul de la etrier in disc daca placutele sunt prea tocite si iese afara prea mult? Am mai auzit si varianta asta.Precizez ca zgootul nu are legatura cu denivelarile. |
--------------------
dacia
berlina
85' 1310
|
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
Iaca ignoranta: nu se verifica nimic pana nu haraie! Dute la o vulcanizare de cartier si macar fa-ti o idee despre fenomen. In trei roti si una in porbagaj nu mergi in siguranta! Siguranta celorlalti!
![]() |
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
dodo03 |
![]()
|
Probleme la frana nu am si de cand am sesizat problema nu am mai mers cu masina decat f putin.O sa dau roata jos curand,am si placutele pregatite pentru schimbat.Primele le-am schimbat la 60 000 de km si ma asteptam ca si acestea sa ma tina cam la fel.Sper sa nu fie vre-o planetara sau....
|
--------------------
dacia
berlina
85' 1310
|
|
SorinXp |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 30 June 05 ![]() |
Eu am schimbat in X prima data pe la ~20.000km, apoi pe la ~39.000 le-am schimbat fata dreapta in spate dreapta si la fel si pe stanga (Adica pe aceeasi parte). Apoi la ~42000 m-am hotarat sa cumpar anvelope de iarna -> dunlop winter sport 3D... (Se anunta iarna grea)
Anvelopele au avut uzura normala, pe toata suprafata de rulare avea aceeasi adancime. Nu am intampinat nici un fel de probleme, zgomote, uzura aiurea ... nici inainte de schimbare si nici dupa. Doar ca cele de pe fata erau mai uzate cu ~1mm sa zic fata de cele din spate (pe masurate). Anvelopele de care vorbesc sunt Barum Brilliants, pe care le voi monta in viitorul apropiat (~20.03.2011) la ~50.000 si le voi tine pana in toamna si gata, alt set. Acum mai au cam 4 mm de material, pana in toamna cred ca ma voi apropia de semnele de pe el. In carte am observat ca nu e recomandata schimbarea, dar nu am inteles de ce. Doar anvelopele pe care le am nu au sens de rotatie... Eu doresc sa le schimb pe toate 4 in acelasi timp, daca nu le schimb in x si apoi in fata -> spate ... (mai este si cazul cu rezerva ... dar eu am jenti de aliaj si rezerva de tabla) o sa am unele uzate pana la semn si unele o sa aibe 4mm de material. Bine ca si aici as vedea o logica, anvelopele de pe spate avand mai mult material, nu ar fugi de spate aiurea (acvaplanare de exemplu) This post has been edited by SorinXp: 9 Mar 2011, 20:48 |
--------------------
DACIA
LOGAN
Prestige 1.6 16v Dec2008
- B97GCT
|
|
dodo03 |
![]()
|
Hei Sorine esti total off topic!
|
--------------------
dacia
berlina
85' 1310
|
|
SorinXp |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 30 June 05 ![]() |
Nu chiar total, 90% sa zic. Unii colegi zic ca de la rotire pot aparea zgomote... Eu nu cred asta.
This post has been edited by SorinXp: 9 Mar 2011, 22:53 |
--------------------
DACIA
LOGAN
Prestige 1.6 16v Dec2008
- B97GCT
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
daca e din grup/cutie viteze....zic si eu asa....nu dati cu paru !
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
dodo03 |
![]()
|
Cum se manifesta simptomul asta?
|
--------------------
dacia
berlina
85' 1310
|
|
gigel_escu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 12 February 08 ![]() |
QUOTE(dodo03 @ 9 Mar 2011, 11:02) ........frecventa ei creste odata cu viteza,tinde sa dispara cand invart de volan chiar si cu cateva grade................... Pai nu prea are legatura cu franele, daca sunt placutele tocite se aude cand franezi ca un uruit, auzi frecarea anormala, dupa aia o sa scartaie ca e metal. Sa nu fie vreun capat de bara. Daca ai prins ceva intre placuta si disc, teoretic se aude la franare. This post has been edited by gigel_escu: 14 Mar 2011, 23:23 |
--------------------
Renaul
Megane 3
2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 22:42 |