Ce aprobari imi trebuie pentru un garaj?
![]() ![]() ![]() |
Ce aprobari imi trebuie pentru un garaj?
Vlad Georgescu |
![]()
|
||
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- -
|
|||
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca aveti, cumva, vreo cunostiinta care ma poate ajuta, sau ceva de genul asta, va rog scrieti-mi.
Am mare nevoie sa fac garajul! Multumesc. |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- -
|
|
ilas |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 3 June 03 From: Bucuresti ![]() |
Incearca la primaria de sector. La ei vei plati apoi si impozitul.
|
-------------------- |
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Deci? Ce aprobari ti-au trebuit?
|
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.514 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
cred ca nu mai exista de mult garajul ala, topicul e din 2003
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Da dar ideea transcede timpului !
Zii Vlade ! Zii ! |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Daca ai terenul pt garaj, iti trebuie in prima faza Certificat de urbanism, pe care-l obtii de la primarie in baza unei cereri tip, la care se anexeaza actul care dovedeste dreptul de proprietate asupra terenului, un plan de incadrare in zona si un plan de situatie. Daca totul este OK, primaria iti elibereaza Certificatul de urbanism, in care sunt trecute toate avizele de care ai nevoie. In etapa urmatoare, te duci inapoi la proiectantul care ti-a facut planul de incadrare in zona si planul de situatie, sa-ti faca si restul proiectului pentru faza PAC, memoriul tehnic, si sa-ti pregateasca documentatiile necesare obtinerii avizelor solicitate prin Certificatul de urbanism.
Dupa ce ai proiectul in faza PAC, Memoriul tehnic si toate avizele obtinute, mai completezi un formular tip catre primarie prin care soliciti eliberarea autorizatiei de constructie. Serviciul de specialitate din primarie, in baza documentatie depuse, iti elibereaza Acordul unic, si apoi, in baza Acrodului Autorizatia de constructie. This post has been edited by radian: 1 Jan 2009, 21:39 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Radian, multumesc frumos pentru raspuns!
Proiectantul trebuie sa aiba ceva pregatire sau totul e ok atata timp cat proiectul trece o anumita verificare? Nu de alta, dar inca nu cunosc pe nimeni care sa fi angajat pe cineva sa ii proiecteze doar un garaj. ? ![]() This post has been edited by eXtenSion: 1 Jan 2009, 21:57 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
loganfan2008 |
![]()
|
![]() Volvo Group: Members Posts: 392 Joined: 6 May 08 ![]() |
|
--------------------
Volvo
S40
1996 Swedish car
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Teoretic ar trebui, practic, nimeni nu verifica ce pregatire are proiectantul, insa trebuie ca proiectul sa aiba toate avizele cerute prin Certificatul de urbanism.
Cel mai bine ar fi, daca vrei sa te inhami la o astfel de lucrare, sa bati palma cu o firma de proiectare care prin contract se obliga sa-ti obtina toate avizele care ti se cer. Ca sa ai o idee, sper ca moderatorii sa nu considere reclama, oricum, nici un proiectant nu ar accepta o lucrare mica, gen cosntruire garaj intr-o localitate aflata la mai multe sute de km (tu esti din Arad eu din Petrosani), firma la care lucrez in prezent percepe un comision de 5 EURO / mp constructie desfasurata. Tariful include elaborarea proiectului faza PAC si obtinerea tuturor avizelor solcitate (elaborarea documentatiei, nu si taxele platite pentru avize). Pentru mai multe informatii despre lucrarile care necesita autorizatie de constructie (garajele 100% necesita, si toti cei care au garaje construite legal au obtinut in prealabil autorizatia de cosntructie) citeste Legea 50 / 1991, Art 11. O poti gasi si aici: http://www.oar.org.ro/content.php?page=1200 This post has been edited by radian: 1 Jan 2009, 22:50 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cu mentiunea ca legea 50/1991 din linkul ala nu a mai fost actualizata de vreo 4-5 ani
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
radian |
![]()
|
Articolul care specifica lucrarile ce se pot realiza fara autorizatie de cosntructie, nu cred ca a suferit prea multe modificari.
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Probabil, eu m-am oprit la art. 4, care descrie atributiile entitatilor care emit autorizatiile.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 17:25 |