condens, sub covorasul dreapta spate
![]() ![]() ![]() |
condens, sub covorasul dreapta spate
albaneagra74 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 24 August 10 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
2005,1.4MPI
- TM55CIP
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
S-a infundat scurgerea de la ac.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Daca este de la AC nu ar trebui sa fie si in dreapta fata ud?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
IRONICK |
![]()
|
Pentru ca daca apa nu a luat-o pe deasupra mochetei, ajunge la nivelul tablei si de acolo ajunge pana in spate.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
albaneagra74 |
![]()
|
Mersi!
Poate voi urmariti mai de demult acest forum. Deci un raspuns rapid poate obtin direct de la voi (cu scuzele de rigoare ca poate nu respect topicul): daca e scurgerea infundata, cum pot rapid sa remediez problema (fara programari la Dacia) ? |
--------------------
dacia
logan
2005,1.4MPI
- TM55CIP
|
|
gabylzr |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 598 Joined: 7 October 06 From: MANGALIA ![]() |
Desfunda scurgerea .
|
--------------------
Skoda Octavia 2,
ex logan laureate 1,5 dci/2006
1,6/2005
- CT------ Forza Steaua
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Da, dar intrebarea e, cum?
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Rampa, bagat sub masina DUPA CE SE RACESTE ESAPAMENTUL (30 min), desfundat scurgere.
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
O, daaa. Exact asa se rezolva...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
albaneagra74 |
![]()
|
mersi!
ma intreboare care ar fi motivul infundarii (praf,noroi,...) ?! |
--------------------
dacia
logan
2005,1.4MPI
- TM55CIP
|
|
iulian'71 |
![]()
|
![]() membru uneori batut in cap Group: Members Posts: 895 Joined: 18 April 10 ![]() |
Tot ce ai enumerat tu plus lipsa unui filtru de habitaclu. Se poate monta la service sau cauta topicul cu montajul pe forum.
|
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp
- GL-07-*** Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet. |
|
71doru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 12 September 09 ![]() |
Daca scurgerea condensului este infundata se poate verifica foarte simplu: dai drumul la AC si dupa un timp de functionare te uiti sub masina sa vezi daca pica.
S-ar putea sa fie insa ca la mine. Observasem cam la un an dupa ce am luat masina, ca dupa o ploaie de mai lunga durata aveam mocheta spate drepata uda. Dupa ce m-am benoclat ceva timp si nu mi-am dat seama pe unde intra apa, m-am dus cu ea la service. Mi-au pus furtunul cu apa pe masina si nimic, perfect uscat. Ce s-a gandit un inteligent, sa-mi modifice pozitia usilor in balamale astfel incat jos sa preseze mai mult pe chedere. Rezultatul a fost ca mi-a stricat linia masinii si m-am chinuit acasa destul ca sa le pun la loc. Dupa urmatoarea ploaie mai serioasa am gasit iar mocheta uda asa ca la urmatoarea am stat in masina ca sa dezleg misterul. Ei bine la interval de cateva zeci de secunde se prelingea cate o picatura pe cheder si apoi pe mocheta. Evident ca eu cand ma duceam la cateva ore dupa ploaie, gaseam chederul uscat. Apa curgea printre usa(tabla) si panoul de plastic. Am desfacut panoul de plastic si am constat urmatoarele: apa se prelingea de pe geam pe un cablu electric (eu am geamuri electrice si pe spate) si apoi pe partea interioara a panoului de plastic ajungand pe cheder. Se intampla asta din doua motive: pozitionarea gresita a cablului electric si aplicarea insuficienta a unui mastic special care ar trebui sa lipeasca perfect panoul de plastic de tabla. Usa are jos doua fante prin care apa patrunsa intre panou si tabla sa se poata scurge in usa si apoi prin alte doua fante afara. Daca acel mastic ar fi fost bine aplicat, nu aparea problema. Eu am lipit o folie pe decupatura din tabla pe unde apa cadea pe partea interioara a panoului. Mastic nu am avut, asa ca panoul a ramas si mai putin lipit decat era din fabrica dar nu mai intra apa. |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 16V Prestige
2007
|
|
albaneagra74 |
![]()
|
Mersi mult pt explicatii!
La mine insa sunt 2 chestii total diferite de problema ta: 1) nu ploua deloc 2) nu am geamuri electrice pe spate. Si totusi, ceea ce e cel mai straniu , e ca apa apare numai in spate. Sa inteleg ca la geamul din fata chederul e ok, nu exista fante sau sunt mai bine izolate ? Daca scurgerea e infundata, apa poate ajunge doar prin prag in spate tinind cont de faptul ca intre cele e scaune (fata / spate) presupunem ca nu poate trece apa. Oare unde gresesc? |
--------------------
dacia
logan
2005,1.4MPI
- TM55CIP
|
|
71doru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 12 September 09 ![]() |
Daca te referi la scurgerea condensului, cum spuneam, ar trebuii sa-ti dai seama uitandu-te sub masina in primul rand. Apoi sigur s-ar uda mocheta in fata, ar mirosii urat, ai simtii aerul cu nivel inalt de umiditate in aeratoare, ai auzii apa plescaind etc.
Eu nu am vazut o caroserie de Logan goala, dar am vazut la alte modele si in principiu, apa poate ajunge pe podea din fata in spate deoarece chiar si prin traversele sudate pt. rigidizarea caroseriei sunt multe decupaje. Deci odata apa patrunsa in interior, aceasta cam are cale libera sa ajunga in multe locuri. Pragurile au si ele gauri spre habitaclu si gauri de scurgere spre exterior, trei la numar din cate imi amintesc, vizibile pe lungimea sudurii inferioare. In usi apa este normal sa patrunda si la fel de normal sa curga in afara habitaclului prin cele doua fante vizibile in partea inferioara a usii. Deschizi usile si te uiti sub ele. Vei vedea la fiecare cate doua fante care ar trebuii sa permita scurgerea apei. De la praful amestecat cu ceara de pe interiorul usii, se poate intampla sa se infunde, la fel si la praguri. Este suficient sa bagi un chibrit sau o scobitoare prin ele pentru a le desfunda. Din ce spui tu, sunt mai tentat sa cred ca apa patrunde de afara in masina. Sunt mai multe posibilitati. Una ar fi cea pe care ti-am relatat-o eu. Repet, pica foarte rar si de exemplu dupa o spalare chiar daca aceasta se face sub presiune nu intra apa deloc. La mine cantitatea de apa patrunsa in masina depindea de timpul cat ploua nu de cat de torentiala era ploaia. Oricum la mine doar se uda putin mocheta nu se facea balta. Este la fel de posibil chiar daca nu ai geamuri electrice. O alta posibilitate, desi eu nu le-am gasit la Logan, ar fi sa exite pe undeva un dop dezlipit. La vechea Dacie, pe podea, in locul unde stau picioarele (care era si pozitia cea mai joasa) erau niste dopuri lipite tot cu un fel de mastic. Rolul acestor gauri tine de procesul de fabricatie, stiut fiind faptul ca inainte de vopsire, caroseriile sunt scufundate in bai electrolitice pentru tratarea tablei si prin urmare trebuie sa existe orificii de scurgere. Oricum ar fi, te sfatuiesc sa rezolvi rapid problema daca nu vrei sa ajungi ca Fred si Barney. Ai urmarit ce se intampla dupa o ploaie sau spalare ? Dar daca nu ai mai folosit AC ? |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 16V Prestige
2007
|
|
adycougar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 18 October 06 ![]() |
Am avut aceeasi problema si pana la urma s-a rezolvat prin repozitionarea grupului GMV deasupra orificiului de evacuare condens (la mine erau ca cercurile olimpice! se ducea condensul si afara si inauntru!). Asta implica demontare tot bordul!
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 LAUREATE
|
|
BBD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 31 August 10 From: Timisoara ![]() |
Si la mine la logan de 2 ori am gasit apa pe covorasul dreapta spate.Apa patrunde n usa pe langa chederu exterior al geamului (cred) , din usa se prelinge pe jos intre fata int si usa pe chederul de jos si apoi pe covoras.Am patito , doar cand parchez pe trotuar cu partea dreapata sus.Alta data la o frana nu prea mare mi a curs apa dintre plafon si imbracamintea acestuia chiar in dreptu oglinzii retroviz.Mi a fost demontata antena nu a fost stransa suficient si intra apa.Astea toate de cand a fost in service pt o revopsire totala dupa o ploaie cu grindina.Dar le am rezolvat.
This post has been edited by BBD: 31 Aug 2010, 13:49 |
--------------------
Dacia
1310
1981
- TM 04 JSU
|
|
IRONICK |
![]()
|
Din cauza cordonului de mastic dintre fata de usa si usa. A fost probabil data jos.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Sau mai bine zis din cauza lucrarilor de mantuiala care se fac in majoritatea service-urilor dacia...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:47 |