Rugina
![]() ![]() ![]() |
Rugina
cristiV |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 26 November 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
Laguna III GT
2011
|
|||
mitzu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 10 January 05 ![]() |
Cum sa o lasi asa cum arata acum? Risti sa fii nevoit sa scazi din pretul tau initial (la sfanta negociere cu clientul), ceva banuti, asa ca mai bine baga acum 5-6k in ea si nu pierzi la final cateva milioane bune.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
- B
|
|
Doru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 27 May 03 ![]() |
QUOTE(cristiV @ 12 May 2005, 13:13) am o clima 2002, rugina a inceput sasi faca de cap ![]() ![]() Asa de repede rugina??Ma sperii...Ce culoare e?Poti sa pui niste poze?A fost cumva lovita/revopsita in zonele respective? |
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
- B-05-TIE Keep It Real!!
|
|
cristiV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 26 November 02 From: Bucuresti ![]() |
locurile atinse de rugina nau fost nici macar zgariate,masina e din iunie 2002 .
![]() ![]() This post has been edited by cristiV: 14 May 2005, 07:32 |
--------------------
RENAULT
Laguna III GT
2011
|
|
Doru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 27 May 03 ![]() |
Nasol..Vad ca are aceeasi culoare ca si a mea
![]() |
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
- B-05-TIE Keep It Real!!
|
|
alc |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 12 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristiV @ 14 May 2005, 08:30) Foarte nasol.Si a mea tot din 2002 e dar nu am asa ceva. Am avut ceva asemanator( la gaura din capota ma refer ) la o Nova GTI din '98 (de cate ori deschideam capota curgea apa din ea , am incercat sa etansez mai bine si sa desfund gaurile de scurgere dar am ajuns ca in poza de mai sus dupa 4 ani ) Cat despre vopsirea locurilor cu rugina , - parerea mea - daca poti sa le faci in asa fel sa nu se vada ca s-a " umblat " pe acolo , e o.k. , daca iese cu "geamuri gazate" si "chit crapat " mai bine las-o asa. Off topic : De curiozitate , care ar fi pretul de vanzare? ( poti sa-mi trimiti pe PM ) |
--------------------
Logan
Laureate 1,4
- B 67 ARL
|
|
dsn_dani |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 27 April 05 From: Sibiu ![]() |
ok, dar tot nu ati raspuns omului, si ma intereseaza si pe mine
![]() ce e de facut daca incepe sa atace rugina ? |
--------------------
dacia
supernova confort
- sb
|
|
alc |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 12 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Din pacate nu sunt prea multe optiuni :
1.Chit , vopsea si la ziar la maritat. 2. Terosonare ( cunoscuta si ca antifonare ) ,Ulei in praguri , si speranta ca nu ajunge la gaura. Oricum e prima SRN din 2002 - din cate am vazut eu - care are probleme cu tabla. |
--------------------
Logan
Laureate 1,4
- B 67 ARL
|
|
dsn_dani |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 27 April 05 From: Sibiu ![]() |
![]() nashpa a mea e din 2001, dar are probleme serioase deja. si n-as vrea sa o vand. nici nu prea am cashcavalca sa iau alta |
--------------------
dacia
supernova confort
- sb
|
|
cristiV |
![]()
|
azi mam uitat mai atent la hayon si am observat ca e atacat serios de rugina. Totusi nu inteleg de ce a mea din 2002 arata mult mai prost fata de cele din 2001, chiar asa de ghinionist am fost cu masina asta?
![]() |
--------------------
RENAULT
Laguna III GT
2011
|
|
alc |
![]()
|
cristiv:
Esti ghinionist ,sau a fost tinuta caroseria intr-un mediu care nu prea i-a priit , altfel nu pot sa-mi explic cum a ajuns rugina sa avanseze atat de repede la tine. Inainte de Supernova am avut o Dacie Nova GT , dupa 4 ani am dat-o cu un singur punct de rugina ( sarise vopseaua deasupra unui far ). Cu Supernova nu am avut nici cea mai mica problema cu tabla. Asta e ,da-o si ia-ti o Fabia , tabala galvanizata , 10 ani sigur fara probleme. |
--------------------
Logan
Laureate 1,4
- B 67 ARL
|
|
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am o DSN din apr2001, si am hayonul vraiste:
de vreo 2 ani, cand il deschideam, auzeam ceva zanganind in el. (bucati de rugina) Am bagat ceva vaselina penetranta, dar nu stiam unde a ruginit; acum am vazut ca toata zona orizontala a hayonului, in dreptul chederului portbagaj dreapta (deasupra si mai in spatele difuzorului audio spate dreapta) e ciuruita de rugina. Tabla e umflata si daca apas cu degetul, trosneste si cred ca trec cu degetul prin ea. Apoi am vazut ca si sub chederul de la luneta (tot in dreapta) e umflata vopseaua si se vede rugina. Sunt foarte suparat. Cred ca sa adunat apa acolo, si de 4 ani tot "lucreaza". In rest, nu am gasit inca pete de rugina. Probabil nu m-am uitat prea atent. |
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
kid88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Am SRN Comfort ALBA, ianuarie 2003, si a inceput si in a mea rugina, nuj ce drac sa-i fac, as vinde`o si mi-as lua ceva caravan, eu am rugina la: balamalele de la haion, usa stanga fatza, stalp stanga fatza(acolo unde se imbina cu plafonu`) in spate la streasine, si daca mai caut sigur mai gasesc
![]() |
--------------------
Bicicleta
Shimano
- No Nr Dacă unu e mai prost ca tine fă-te că nu-l vezi !!!
|
|
klausu25 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 24 May 05 From: BRAILA ![]() |
Da' unde le tineti fratilor? In vreo salina? A mea e din 2001 si nu am nici o problema!
|
--------------------
Dacia
Supernova
- BR-01-ELF
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Poate sta in Cta, sau pe litoral, unde aerul sarat isi spune cuvantul... Tabla la masinile din Cta/litoral, imbatranesc/ruginesc de 2 ori mai repede...
De ex. in Cta o vopsea nu mai e in regula deloc dupa aprox. 4 ani..se matuieste, apare rugina deranjant de mult, etc... De cand cu Buc. masina se prezinta mai bine, decat aia din Cta... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
kid88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt din Drobeta Turnu Severin, Jud MEHEDINTI si masina o tin in parcare, acolo unde a aparut rugina nu e lovita si nici macar zgaraiata...
|
--------------------
Bicicleta
Shimano
- No Nr Dacă unu e mai prost ca tine fă-te că nu-l vezi !!!
|
|
Raoul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 7 July 05 From: Curtea de Arges ![]() |
Cred ca problemele voastre privind rugina pot tine si de lotul de tabla care s-a folosit pentru fabricatia masinii. Am ca masina de serviciu o supernova clima din 2002 care este tinuta tot timpul sub acoperis, dar are foarte multa rugina, fara a fi fost lovita vreodata.
|
--------------------
DACIA
berlina
- AG-78-LIR
|
|
Antrax |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 8 January 05 ![]() |
Si eu am o SN confort tot din 2002 dar anul trecut am avut un mic accident cu ea si am zis ca daca tot o fac macar sa o fac calumea. Am antifonat-o am bagat silicoane pe unde trbuia etc. Culoarea era exact ca a lui cristiv si nu imi placea. Asa ca am vopsit-o toata dar in alt albastru, cel de la renault megan 2, o culoare care nu mai exista pe dacie ci doar pe renault. Asa ca nu m-ar fi mirat daca mi-ar fi aparut si mie pete de rugina, doar e dacie.
This post has been edited by Antrax: 7 Aug 2005, 17:55 |
--------------------
Dacia
Super Nova
- TN 08 UNB Dacia Super Nova 1,4 MPI. Membru RR
|
|
router |
![]()
|
![]() Recalcitrant Group: Members Posts: 790 Joined: 13 January 06 ![]() |
Rugina
![]() DSN-ul meu din decembrie 2000 a inceput sa aiba ceva probleme cu rugina. Masina o voi vinde in 3-4 luni si pana atunci vreau sa o repar singur (daca apelez la un service ma va duce mai mult decat mi-ar lua mie sa o repar singur). Rugina a aparut numai prin inflorirea vopselei in urmatoarele locuri: -pe capota mici puncte de max 0.5 cm care au inflorit -la usa din spate jos acolo unde se scurge apa -la haion in interior pe toata lungimea chederului (o portiune lunga pe apoape toata lungimea chederului) Toate punctele aceaste de rugina au aparut numai prin inflorire (defapt rugina nu a aparut ci a inflorit vopseaua) Acum as dori sa ma sfatuitri referitor la reparatie. M-am gandit sa cumpar urmatoarele: -spray de pentru culoarea mea (am intelez ca este un stand in Vitan care iti face vopsea pentru culoarea ta si ti-o pune si in spray) -spary grund gri -smingler de granulatie foarte mica. Iar ordinea operatiilor este inversa enumerarii mele de mai sus. Credeti ca fac bine? P.S: Albastru catifea de pe DSN are un cod de culoare ? |
--------------------
Fost Supernovist
Actualmente fan Gillette Mach 3
2007
- B-81-XXX Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
|
|
baldur |
![]()
|
Baldur Group: Members Posts: 49 Joined: 18 November 06 From: Iasi ![]() |
Sigur are cod de culoare dar nu il stiu.. Acum nu stiu daca faci bine ca aceeasi dilema o am si eu.. masina mea e din ianuarie 2001 si am pierduuuut batalia cu rugina. Asta e. Daca o vopsesti tu s-ar putea sa se cunoasca si sa fie mai rau.. si apoi reparatia s-ar putea sa nu tine pana o vinzi peste cateva luni. Iar pe suprafete largi iese sigur pata. Eu am carpit-o singur la praguri si in alte imbinari si a reaparut.. problema e tabla care e proasta, nu a fost tratata si probabil nici decapata prea bine si cateva succesiuni vara-iarna au impins rugina dinspre interior .. si oricat de bine am curatat a reiesit incat am renuntat. Fa-o inainte de a o vinde si numai acolo unde nu se va cunoaste reparatia.
|
--------------------
Renault/Dacia
Clio 3 1,2 16v 75 cp/Sandero 1,6 mpi 85 cp
Dinamique 2008/Laureate 2011
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Sa-mi spuneti si mie cum reusiti sa vopsiti suprafete mari cu spray-ul fara sa gazati.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
baldur |
![]()
|
Baldur Group: Members Posts: 49 Joined: 18 November 06 From: Iasi ![]() |
Pai asta spuneam si eu... ca nu se poate.
|
--------------------
Renault/Dacia
Clio 3 1,2 16v 75 cp/Sandero 1,6 mpi 85 cp
Dinamique 2008/Laureate 2011
|
|
router |
![]()
|
![]() Recalcitrant Group: Members Posts: 790 Joined: 13 January 06 ![]() |
un tub de vopsea facut la comanda pentru orice culoare in Vitan costa 250.000
|
--------------------
Fost Supernovist
Actualmente fan Gillette Mach 3
2007
- B-81-XXX Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
|
|
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
Parerea mea e ca pt puncte de rugina nu se merita vopsirea totala a suprafetei piesei...iar ceea ce face router e bine, numai ca momentul e cam prost (iarna...adica posibile probleme la aderenta si uscare din cauza umezelii si temperaturii).
@router Iti recomand sa iei 2 tipuri de smirghel, de granulatie fina si ultrafina...cu ultimul sa faci retusuri in cazul urmelor ramase in urma mascarii, cu ajutorul unei solutii de sapun cu apa ![]() Si apropos, la SRN mea am pierdut de mult batalia cu rugina, desi e din 2003, mai ales la haion, din cauza miscarilor laterale, dar avand in vedere ca e alb boreal, e mult mai usor de peticit. ![]() PS: sa nu uiti sa cureti portiunea ce doresti sa o vopsesti cu smirghelul, iar apoi dat si peste grund cu el, ca sa adere ca lumea vopseaua! This post has been edited by CristiRzR: 26 Nov 2006, 14:40 |
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
xxm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 2 December 06 From: Satu Mare ![]() |
grea problema cu rugina.....la dsn-ul meu din dec 2002 am doar un firicel de rugina da' am avut si o slz care avea vreo 2 gauri de rugina la doar 2ani
This post has been edited by xxm: 13 Dec 2006, 17:05 |
--------------------
Renault/Dacia
Clio/1300
2002/1978
- SM-11-JAC
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
credeti c-aveti probleme cu rugina ? inca n-ati vazut nimic .....draga mea SN are deja un prag mancat de ruginica ...mi-a intrat cricul in prag (locasul pt cric) asa de "bun" e pragu ala
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
cristi_supernova |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club! Group: Members Posts: 344 Joined: 5 August 08 From: Pitesti/ Brasov ![]() |
si masina mea are o gaura serioasa in aripa stanga fata si in curand o sa se mai gaureasca si in alte locuri.acum 2 ani am dus'o la serice dacia din pitesti unde am vopsito si'au batut joc de masina
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Drumuri bune!
|
|
vyalli |
![]()
|
![]() Pe zona Group: Members Posts: 809 Joined: 16 March 06 ![]() |
Si solutia care este? (inafara de dus la service la dacia sa te indoaie putin la buzunar).Nu si-a vopsit nimeni masina la vreun mester priceput si nu atat de scump?
Eu am probleme la praguri in spate mi-a aparut rugina de vreun an si ceva |
--------------------
logan negru
Laureat
2009
- B-xx-JPA Dacia Papuc 1.9D 2005 - B-xx-ABX
ex...Oltcit Club '86 - B-xx-ZNU,Dacia Supernova 2001 |
|
klausu25 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 24 May 05 From: BRAILA ![]() |
Solutia este sa urmariti cand a fost ultimul reply pe tema aceasta. Cred ca DSN-ul lui dani_nistor nu mai exista deja.
Unde va tineti masinile? A mea e din 2001 si nu are nici un puct de rugina. Vorba ceea: "cum o pastrezi, asa o ai!" |
--------------------
Dacia
Supernova
- BR-01-ELF
|
|
vyalli |
![]()
|
![]() Pe zona Group: Members Posts: 809 Joined: 16 March 06 ![]() |
Si a mea este tot din 2001 dar nu e vb de ,,cum o pastrezi asa o ai'' ca am avut grija de ea si nu cred ca e cineva aici pe site care sa nu aiba grija de masina lui. Mai tine si de noroc si sa fim seriosi inafara de motor si cutie restul sunt cam praf.
O zi usora. |
--------------------
logan negru
Laureat
2009
- B-xx-JPA Dacia Papuc 1.9D 2005 - B-xx-ABX
ex...Oltcit Club '86 - B-xx-ZNU,Dacia Supernova 2001 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 12:55 |