DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cabinet oftalmologic-practica anticoncurentiala?, sfat

Bobo
post 13 May 2005, 09:57
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

sa va povestesc ce-am patit ieri;
ma duc cu fi-mi la oftalmolog; el are astigmatism ca si mine, si de 2 ani de cand am descoperit ma duc odata la 6 luni; doctorita cica e super specializata pe copii;
a fost bine ca i-am descoperit asta devreme ca am recuperat ceva la ochiul bolnav, respectiv vederea binoculara; poarta cateva ore pe zi un plasture pe ochiul bun ca sa forteze ochiul prost sa vada;
in fine..

cabinetul e legat ombilical de un cabinet optic, unde iti poti comanda rame, lentile, etc.

de obicei cand am venit la control ori a trebuit sa ii facem ochelarii si atucni comandam direct, ori nu a fost nevoie si atunci n-a fost nici o problema;

ieri insa ne-am gandit noi sa ii punem lentile heliomate, ca tot isi doreste ochelari de soare ca o vede pe sor'sa si alta solutie nu prea ar fi;
numai ca nu vroiam sa luam rame de la el, ca asta de titan erau superscumpe...
am gasit in pasajul victoria rame, un fel de titan, rezistente si mult mai ieftine;
in fine...
si dau sa iau reteta; tipul de la cabinetul optic, nu ca ramane la noi si o gasiti cand comandati;
io incurcat, nevasta-mea la fel.. pai zic, stati ca nu stiu and venim.. nu ca o gasiti aici;
si incepe o discutie si io m-am aprins;
zic, cum adica io sunt obligat sa fac ochelarii la dvs; el zice ca da, ca era si afis; ce-i drept era, dar nu vazusem la intrarea in cabinet;

pai ii spun ca asta e practica neconcurentiala, ce treaba are una cu alta; e ca si pe timpul comunismului, luai o carte buna si zece albume cu ceausescu;
da, ca aveti dreptate, asta e, asta e situatia..adica nu m-a contrazis cu nimic, da asta e..

spuneti-mi daca vi se pare normal; ma gandesc sa reclam asta la opc, dar alt undeva unde as mai putea sa o fac?
ca banuiesc ca consiuliul concurentei nu isi pierde timpu cu flecusteturi..

dupa aia nevasta-mea m-a boscorodit, ca e fi-miu la mijloc si daca merita sa il reclam?

voi astia priceputi in legi, luminati-ma va rog..

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bobo
post 13 May 2005, 10:03
Post #2

Membru autentic

da nu va zic ce m-am enervat ieri; deja eram stresat ca tipa e asa de renumita ca stai si astepti cam o ora dupa ora programarii; programarile le faci cu 1-2 luni inainte...

bon fiscal nu-ti da.. doar daca ceri; ca ieri nervos, i-am zis aluia, ca n-am primit deloc pana acum.. aa, ca nu se poate, probabul mi-a scapat;..

aceasta atitudine o intalnesc des la noi, cand esti renumit, si curge banul, te doare-n pix..

--------------------
+
romulus
post 13 May 2005, 10:05
Post #3

membru fost posesor de Dacie

From: Targu Mures

Daca reclami, nu-ti va mai veni sa te duci la acel cabinet. Sau chiar daca te vei duce, vei fi tratat aiurea. In mod normal, fiind vorba de banii tai, cred ca ai dreptul sa cumperi de unde doresti, deci ar trebui reclamat. Ingrata situatie. Imposibil sa nu existe si alti medici buni. Eventual mai intereseaza-te, si daca gasesti pe altcineva, fa o reclamatie. Altfel, cred ca mai bine e sa taci si sa inghiti, avand in vedere ca e vederea copilului in joc.

--------------------
Daewoo Cielo 1997 - MS 06 BCL
pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
+
Charlton
post 13 May 2005, 10:17
Post #4

ان سيارتي ك

From: Gugulania

Eu m-am dus la Timisoara cu nevasta , si dupa consult a-m iesit din cabinet si asistenta a facut greseala sa ne dea retetele in mana , ne-a spus sa ne alegem rame , dar cand i-am spus ca le facem in Caransebes i-a picat fata , a incercat sa ne convinga sa facem ochelarii la ei dar prea tarziu , retetele erau la mine in mana . biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan Preferance 2005 / - CS-05-FUB
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
+
Ake
post 13 May 2005, 12:27
Post #5

Morderator

Group: Moderatori

Mai, din cate stiu eu, activitatea principala a acestor firme e vanzarea de ochelari, nicidecum consultatiile. Din ochelari ies banii, iar partea de consultatii e intrucatva sponsorizata/sustinuta financiar de activitatea comerciala. Altfel consultatiile oftalmologice ar fi mult prea scumpe.
Un cabinet medical cu specific de oftalmologie, independent de o retea comerciala nu ar putea supravietui pe piata.
In cazul tau, probabil singura vina a cabinetului respectiv e ca nu aveau afisate preturi diferentiate pentru consult. Adica pret A - pentru ochelari facuti la ei, pret B (de cateva ori mai mare) pentru ochelari facuti in alta parte. Altfel, e perfect legal sa conditioneze serviciile si produsele pe pachete. Gandeste-te ca si supermarketurile fac acelasi lucru.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
costi
post 13 May 2005, 12:47
Post #6

Membru autentic

Eu pina acum am vazut exact pe dos: si la Optinova exista aceasta simbioza dar platesti consultul si pleci cu reteta daca nu vrei de acolo
Idem doctorul unde mergem noi are la intrare un stand de facut ochelari dar se intimpla acelasi lucru: platesti consultatia si capeti reteta ; vrei ochelari de acolo bine, nu-nu;
Concluzia: intrebati inainte care-i treaba !

--------------------
DSN/SLZ
+
Bobo
post 13 May 2005, 14:57
Post #7

Membru autentic

ce-i drept era scris, dar m-am enervat ca faza.. oricum la el faceam ochelarii, si i-am si zis, dar m-a enervat ideea, limitarea...el mi-a zis, da aveti dreptate, asta e... asta m-a scos din sarite;

acum, dpdv legal, e corect? adica imi legi niste servicii ombilical si gata?fara argument? ca vezi doamen se duc unii si fac ochelari la chiosc si dupa aia ca reteta e proasta.. macane..

pai daca te duci la cinema gloria sa vezi razboiul stelelor parte 3 si iti ice ca tre sa vii obligatoriu tot la ei sa vezi si partea 4?
e aberant..

si ma mai enerveaza o treaba.. frica asta romaneasca de care sunt atins si io, ca nu rezolv nimic, ba ii mai si face ochelariii prost, etc, etc.. e clar ca suntem natie de 3 lei.. si daca imi mai vine vreo idee revolutionara (rara si aia) imi sar toti in cap din jur..

--------------------
+
Codrin
post 13 May 2005, 14:59
Post #8

Membru autentic

QUOTE(Bobo @ 13 May 2005, 10:57)
ca era si afis; ce-i drept era, dar nu vazusem la intrarea in cabinet;
*

se mai intampla. din moment ce era, faptul ca nu l-ai vazut nu te scuza

This post has been edited by KarM'ac: 13 May 2005, 15:00

--------------------
Mazda . .
+
Ake
post 13 May 2005, 15:13
Post #9

Morderator

Group: Moderatori

Bobo, marea tampenie din Romania e ca oamenii astia nu stiu sa fie politicosi, si toti angajatii, ba uneori si patronii, au senzatia ca ei fac un serviciu clientului, si nu invers.
Daca te-ar fi luat o tanti de-acolo si ti-ar fi explicat frumos cum e treaba cu costurile, cu afisul cu pretirile, ma rog, orice abureala, sunt convins ca nu te-ai mai fi suparat.
La noi, cum te ratoiesti un pic la o tanti din asta, vanzatoare sau mai stiu eu ce, (ca e dreptul tau sa te ratoiesti pe banii tai) in loc sa te pupe-n fund si sa te copleseasca cu amabilitati, isi iau cate o privire ovina sau bovin-defensiva si incep ca nu se poate..., ca seful a zis ca... , ca politica firmei...(asta mai nou). Si daca vad ca nu le tine faza, incearca sa faca ele scandal mai mare.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
Valentine
post 13 May 2005, 21:04
Post #10

Old Timer

From: California

Bobo si eu am fost in exact aceeasi situatie. Solutia: mi-am reparat singur ochelarii curenti, si am cumparat niste perechi de lentile smile.gif

O sa mai astept pana gasesc un loc bun de facut lentile, dar cam asa sunt toti in tara asta de cacao ... si mai comentam noi de Congo ... macar aia n-au pretentii de Europa mad.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
madalina
post 14 May 2005, 09:20
Post #11

Membru autentic

La orice cabinet particular am fost mi-au dat reteta, imi recomandau sa fac ochelarii la ei sau la firma cu care colaborau ei, nu vroiam, nici-o problema, reteta imi apartine.

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
Bobo
post 14 May 2005, 15:14
Post #12

Membru autentic

kar'mac nu e problema ca sa ma scuz, e vorba daca e normala situatia prezentata de mine;
imi aduce aminte de ceausescu, cand luai o carte buna dar si 3 omagii;

ake, omul a fost calm, relativ politicos, n-am ce sa zic; pe mine m-a enervat situatia, care mi se pare anticoncurentiala?
adica io sunt smecher, sunt cunoscut, si atunci imi pot permite si asta, si aia;
gandeste-te ca te duci la stomatolog si ala iti zice ca tre sa iei pasta de dinti numai de la el?!?!

valentine, evident ca asta e solutia, numai ca oftalmologi specializati pe copii sunt mai greu de gasit; si avand in vedere ca e si vorba de fi-miu sunt si mai incurcat;

acum, io o sa incep sa sap sa mai aflu si de altii.. dar merita sa-l reclam?
e normala aceasta situatie sau e aberanta?

--------------------
+
madalina
post 15 May 2005, 10:48
Post #13

Membru autentic

E aberanta, dar nu il reclama pana nu gasesti un alt oftalmolog cel putin la fel de bun pentru copil.

--------------------
+
litza
post 16 May 2005, 09:03
Post #14

Membru autentic

From: Bavaria, DE

E o prostie parerea mea. La chestii importante gen ochelari tot timpul merg macar la 2 doftori si daca pusca cat de cat retetele abia atunci fac ochelari.
Ca daca era dupa meseriasii astia trebuia sa port ochelari de la 20 de ani si eu aveam doar o usoara infectie la ochi. Si tata si-a facut o pereche de ochelari tot la un meserias si nu poate sa-i poarte ca nu ii sunt buni. Ii tine in dulap ca ii e mila sa-i arunce, ca au costat mult.

Apropo, consultatia nu se plateste la sfarsit? Ca daca nu primesc reteta, nu primesc nici ei bani de consultatie!

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
Lexy
post 16 May 2005, 09:03
Post #15

Just ME

ACEST LUCRU ESTE UN ABUZ !!!!
Chiar daca are afis pus este un abuz, nu are dreptul sa te conditioneze...
Si uite asa isi bate joc de toti clientii si-si face buzunarul mare printr-un abuz si nu prin munca si cinste!

Fa o reclamatie la Garda financiara! Ca nu ti-a dat bon !!!Si sigur n-o sa-i convina!!!
Si fa si o sesizare la OPC in legatutra cu aceasta conditionare si insista ca [/B]Este sub orice critica ce ai patit!!!

Ia masuri!N-o sa-ti para rau o sa vezi!!!

This post has been edited by Lexy: 16 May 2005, 09:04

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
Bobo
post 16 May 2005, 09:07
Post #16

Membru autentic

consultatia se plateste la sfarsit e drep; banii i dau doctoritei, dupa aia iesi din cabinetul ei si e o camera unde e tipul asta care se ocupa de rame, lentile si e si casier; si tre sa-i ceri lui bon fiscal;

dar doctorita dupa ce scrie reteta nu ti-o da, iese din cabinet si i-o da direct tipului;

--------------------
+
Lexy
post 16 May 2005, 09:35
Post #17

Just ME

Pai atunci ce mai vrei nene?Sa-ti zica in fata:
Da stimate domn acesta este un abuz si va fraierm si jecmanim uite asa pe fata!!!Si n-aveti ce face sac sac sac!!!!!

Ia atitudine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

--------------------
+
madalina
post 16 May 2005, 09:41
Post #18

Membru autentic

Lexy, daca nu gaseste un alt oftalmolog bun pentru copil si face reclamatie, va fi tratat groaznic.

--------------------
+
Lexy
post 16 May 2005, 09:47
Post #19

Just ME

Deci mie mi se face greata de conditionarile astea...nu exista doar un doctor bun in orice domeniu!!!Trebuie sa incercam sa facem ceva nu sa-si bata toti joc de noi!!!Inteleg ca e greu am fost si eu in situatii de genul asta!!!!
Mai bine un pic de deranj si cautari decat chestii de genul asta...(fa-i ochelari acolo ACUM daca asta te doare ia-ti fisa de la ei si du-te la alt doctor si fa-i si reclamatie)
Asta e parerea mea..atata timp cat toti o sa mergem in continuare la acelasi doctor care face magarii sa nu ne miram ca n-o sa schimbe nimic!!!
Nimic nu e usor!!! exceptand rautatea !!!

--------------------
+
Bobo
post 16 May 2005, 21:36
Post #20

Membru autentic

pai ma gandeam sa ii reclam dar vroiam o confirmare ca acest tip de practica nue tocmai ortodox;
in afara de opc unde s-ar mai putea?

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 06:36
Forum Renault