probleme cu frana, prinde frana la 3 amorsari de pedala.
![]() ![]() ![]() |
probleme cu frana, prinde frana la 3 amorsari de pedala.
comi16108 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 28 September 09 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
1310 BERLINA
1998
|
|||
fullhouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 13 June 07 From: Satu Mare ![]() |
Mecanismul servo nu are nici o legatura cu functionarea propriu zisa a pompei de frana, el doar usureaza efortul depus la apasarea pedalei de frana. Si servo-ul meu fasaie, dar functioneaza inca, n-are rost sa-ti bati capul cu el doar cand vei ramane cu pedala tare. In legatura cu frana care slabeste dupa cateva saptamani, daca nu ai absolut nici o scapre de lichid pe la roti, problema e insasi pompa de frana, scapa presiune pe langa garniturile pistonaselor, daca problema nu se remediaza odata cu schimbarea lor, eventual tot kitul de reparatie, poti sa faci rost de alta pompa, nu se poate face nimic cu ea din pacate.
Ar mai fi varianta unui lichid de proasta calitate, aer in instalatia de franare. This post has been edited by fullhouse: 6 Sep 2010, 09:00 |
--------------------
dacia
1310 Li
2000
|
|
comi16108 |
![]()
|
abia am schimbat pompa.e noua de dacia.200 de lei am dat pe ea...
|
--------------------
DACIA
1310 BERLINA
1998
|
|
mykissfm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 11 May 09 From: Bucuresti ![]() |
pune un lichid de frina bun,daca folosesti celebrul lifrom ala e apa chioara.
recomand 2+2 sau valvoline dot 3/4 . sa faci o aerisire corecta,cu pedala la fund. |
--------------------
Nissan
Dacia
Qashqai /Sandero
|
|
comi16108 |
![]()
|
ideea este ca atunci cand am facut aerisirea la service...a fost f buna...cu acelasi lichid de frana...acum chiar l-am inlocuit...ma gandesc daca poate fi de la pedala...ceva..
|
--------------------
DACIA
1310 BERLINA
1998
|
|
fullhouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 13 June 07 From: Satu Mare ![]() |
Ar trebui sa schimbi si garniturile cilindrilor receptori, chiar daca nu e o scurgere vizibila de lichid tot poate sa-ti traga pe acolo aer in instalatie. La fel la etrieri.
|
--------------------
dacia
1310 Li
2000
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
daca nu ai scurgeri de lichid si pompa functioneaza bine (dai cateva pedale si cand sta sus tii apasat tare, daca simti ca pedala coboara sunt garniturile din pompa) aeriseste repetat sistemul, pana la urma o sa prinda, asa am patit si eu cand am schimbat aproape tot sistemul de franare. Posibil ca mazgaaia aia care era in pompa sa nu rugineasca sa fi intrat in reactie cu lichidul de frana si sa faca gaz, necesitatnd aerisiri repetate.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
comi16108 |
![]()
|
daca apas prima data se duce pana la fund insa tine un pic...apoi o amortizez putin vreo 2 pedale...si apoi este tare si prinde bine.
|
--------------------
DACIA
1310 BERLINA
1998
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
mai aeriseste de cateva ori
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
comi16108 |
![]()
|
poate fi si de la reglaj tija si pedala de frana?doar de la aerisire?
|
--------------------
DACIA
1310 BERLINA
1998
|
|
cbitzy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 22 May 08 ![]() |
daca ai schimbat toate garniturile aeriseste pe rand rotile pana se intareste pedala.
nu doar rotile incepe cu pompa de frana. daca nici dupa asta nu se rezolva ... poate ai pus ceva gresit inapoi, poate ai piscat vreo garnitura sau poate garniturile alea noi la pompa de frana nu sunt bune. da cred ca e de la aerisire daca nu de la garnituri rupte la montare This post has been edited by cbitzy: 6 Sep 2010, 15:28 |
--------------------
dacia
1310
1986
|
|
comi16108 |
![]()
|
la pompa nu am cum sa umblu la garnituri...ca am luat-o asa..cu totul asamblata decat am fixt-o si legat cele 4 circuite..
|
--------------------
DACIA
1310 BERLINA
1998
|
|
cbitzy |
![]()
|
ai aerisito dupa ce ai montato?
banuiesc ca stii cum se face aerisirea nu? trebuie sa insisti un pic nu dai drumu odata la aer si gata |
--------------------
dacia
1310
1986
|
|
comi16108 |
![]()
|
la pompa...am aeristit-o de 7 8 ori...ce e drept....cand eliberam nu iesea asa cu presiune....iesea incet...nu ca la roti....si la rotile pe fata a iesit si spuma alba.
|
--------------------
DACIA
1310 BERLINA
1998
|
|
cbitzy |
![]()
|
cred ca presiunea aia depinde de cat de mult ai desfacut aerisitorul
la roti aerisesti pana iese doar lichid fara spuma sau bule de aer. vezi sa nu ramai fara lichid in rezervor ca trebuie sa o iei de la capat This post has been edited by cbitzy: 6 Sep 2010, 15:55 |
--------------------
dacia
1310
1986
|
|
comi16108 |
![]()
|
da...
|
--------------------
DACIA
1310 BERLINA
1998
|
|
CyPrY80 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 6 September 10 ![]() |
salut, si eu calc frana pedala e sus dar nu bruscheaza masina , de ce ?
|
--------------------
Dacia 1310 LI
Dacia 1310 LI
2002 LI
- BT 04 JRK
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Da nici nu trebuie sa bruscheze imiediat .Eu nu am reusit niciodata sa fac o aerisire buna din prima prin metoda cu facut pedale . De obicei mai fac o aerisire cam dupa o saptamana si mai iese ceva aer chiar daca prima data nu iesea , probabil mai ramana pe conducte .
|
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 11:25 |