probleme frine, trage usor in dreapta
![]() ![]() ![]() |
probleme frine, trage usor in dreapta
bitu72 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 3 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia BERLINA
1300 L
99
- -
|
|||
Tudor Badescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 17 December 09 ![]() |
Daca masina trage dreapta la franare,problema cam e la roata stanga.Acolo franeaza insuficient.
|
--------------------
dacia
1310,
1991/standard ; Mercedes Sprinter 311 CDI, 2004.
|
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
|
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
bitu72 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 3 July 06 ![]() |
Am fost la service sa fac ITP-ul. Bineinteles am fost respint.
- repartitor blocat, frinare ineficienta. - noxele au iesit nasol - cica probleme cu etanseitatea la evacuare - ... si instinctor si trusa medicala expirata Intrebari: Repartitorul poate fi deblocat sau trebuie schimbat? Faptul ca masina trage usor dreapa la frinare poate fi pus pe seama repartitorului blocat? This post has been edited by bitu72: 28 Sep 2010, 20:36 |
--------------------
Dacia BERLINA
1300 L
99
- -
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.933 Joined: 26 January 07 From: SUCEAVA ![]() |
Nu trage dreapta din cauza repartitorului . Este putin blocat etrierul sau pistonasul de frana de aceea iti da dezechilibru la franare . Daca vrei sa dezafectezi repartitorul este simplu de tot . Mergi la un mester si il pune pe direct si ai rezolvat problema , cele din comert sunt de 2 lei . Bafta .
![]() |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
moustache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 12 July 04 From: Brasov ![]() |
Ar trebui sa mergi cu ea pe un banc de verificat franele. Acolo vei vedea exact daca franele sunt dezechilibrate, si unde este dezechilibrul (stanga/dreapta, fata/spate). E posibil ca franele sa nu fie dezechilibrate foarte tare, dar sa ai probleme cu directia/suspensia (jocuri sau unghiuri necorespunzatoare)
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- BV-36-MAT
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Am o problema grava si destul de urgenta cu franele si am ramas si in pana de idei.
Treaba sta in felul urmator: am demontat tamburul dreapta sa verific sabotii si daca pistonasele lucreaza. Unul dintre ei a mers o idee mai greu la inceput, dar si-a revenit. Ma pune necuratu' sa desfac niplul de aerisire ca sa curga putin lichid. Curge bine-merci, strang la loc si ma duc sa apas cu mana pe pedala. Surprize-surprize: pedala fleasca, s-a dus pana jos. Pana atunci aveam frane bune, poate putin elastica pedala din cauza acelui pistonas care mergea mai greu, in rest, nu-mi era teama, chiar am facut si niste probe inainte sa ma apuc de treaba si tinea bine. Am sunat un prieten mecanic, imi zice ca a patit si el o chestie asemanatoare si pana la urma a schimbat pompa. Am desfacut iar niplul, a curs putin lichid si s-a oprit. Imi zice sa desfac racordul flexibil, ca poate e infundat. Il scot din abele parti, nu avea nimic, dar nici lichid nu mai vine deloc la puntea spate. Am scos capacul la borcan, lichidul curat, orificiul acela nu era infundat. De la ce sa fie? Pompa este simpla, cu trei conducte. Am impresia ca nici nu se mai gasesc de cumparat pompe simple cu filet mic. Asta mi-a dat-o un mecanic, era noua, de uzina, de pe vremuri. Acum nici nu pot sa plec nicaieri cu ea ca nu am frane deloc, doar sa o iau usor si sa o tin din frana de mana. Nu curge lichid pe nicaieri, racordurile flexibile sunt bune. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
kituri de reparat se gasesesc doar de asam si de armcomp.
pompe noi doar asam am vazut prin magazine. da un telefon la autonova si la comefin poate mai au ceva uitat prin depozit. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(cristio_79 @ 30 Sep 2010, 16:24) [...] Pompa este simpla, cu trei conducte. [...] Adica cu un singur pistonas? Cu rezervor "single"? La alea aerisirea se face prin pedala, nu prin cadere. Daca e tandem, cu 3 conducte (are rezervor "dublu"), se poate aerisi si prin cadere. This post has been edited by diaconuliviu: 1 Oct 2010, 12:58 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Da, pompa simpla de 1300 cu rezervor cilindric.
Am cumparat azi un kit de reparatie de Asam, ca doar astia sunt singurii care mai fac piese pentru Dacie, in rest nu gasesti nimic. Am cumparat si toate seturile de garnituri, inclusiv pentru pompa, am zis sa vad care sunt mai bune si pe alea le pun. Pe unele garnituri scrie Armcomp, pe altele Armcar, tot un drac, panarame la fel ca Asam, mare lucru daca n-or fi aceeasi firma. Mecanicul a zis sa punem kit-ul de reparatie, a facut aerisire la pedala. Nu-mi place deloc cum tine, eu aveam frane beton, chiar daca masina nu are servo. Am ajuns acasa si am incercat sa fac si prin cadere la o roata din spate. Cand vine o gramada de lichid fara aer, cand vin numai bule. Am stat o ora cu furtunasul bagat acolo si degeaba. Parca s-a mai intarit o idee, dar tot jos tine. Pana la urma cred ca o dau la fiare vechi sau o dezmembrez ca nu mai merita sa tii masina veche la noi. Asa-zisele piese de schimb sunt sub orice critica. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
intreb si eu caci la mine am probleme cu tamburul de pe stanga este mai ros ca si celalalt.Care este uzura maxima a tamburilor?sau sa vad poate pot sa il strunjesc dar sa nu fie prea mult ,am ajuns la aceasta concluzie ca atunci cand trag 3 dinti frana de mana am frane de ies prin geam cum las de ea jos se mai slabesc putin dar am frane
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
besche |
![]()
|
![]() Besche Group: Members Posts: 227 Joined: 14 March 10 From: Constanta ![]() |
Nu sunt foarte sigur,dar parca imi aduc aminte ca merge pompa de Tico pe Dacie si invers
|
--------------------
Renault
Clio
2005 Authentique
- CT - 31-AIS Tunez tunuri
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
arcomp sunt facute la maracineni in arges si arcarm la baia mare.
intr-adevar sunt slabe calitativ. ai sunat la autonova si la comefin? |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
la mine raspunde careva?mss
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
cristio_79 |
![]()
|
@besche - o merge ea, dar la ITP imi da un sut in fund daca n-am pompa originala.
@ydaniel - nem, m-a apucat iar febra cautarilor de masini. De asta trebuie sa scap, chiar daca am investit mult suflet si pasiune in ea, de bani nu mai vorbesc. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Revin cu problema pompei de frana. S-a dezamorsat stand in parcare. Am aerisit-o si degeaba. Tine doar putin mai bine, dar mi-e teama sa nu cedeze in mers.
Ma intereseaza cu ce pompa de la alta marca as putea sa inlocuiesc pompa de 1300 cu circuit simplu fara servo si cu filet de dimensiuni mici. De Dacie nu se gasesc decat panarame de asam si au filet majorat. Deci trebuie sa ma complic cu reductii si nu stiu cat ma va duce. Ma mai gandesc sa adaptez o pompa cu dublu circuit cu 3 conducte, dar nu stiu daca se potriveste fara reductii. This post has been edited by cristio_79: 24 Dec 2010, 13:40 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
psanyiro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 16 July 10 ![]() |
cea mai reusita pompa era pompa de 1300 cu circuit simplu ,cu pompa asta zilnic nu erau probleme
![]() |
--------------------
Dacia
1310 LI
2003
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Problema s-a rezolvat prin montarea unei pompe de frana LPR pentru R12. Detalii despre ea aici.
This post has been edited by cristio_79: 13 Jan 2011, 20:37 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 00:47 |