DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Un releu sau ceva de genu, foarte enervant

mumulacke
post 19 May 2005, 20:53
Post #1

Membru

Group: Members
From: Sibiu

Am reusit de am mai descoperit o problema la dacia mea....cateodata cand ia o groapa sau o de nivelare (dar nu totdeauna) se aude un tacanit ceva in genul unui releu dar nu stiu de unde ar putea fi...am incercat sa ma uit sa vad daca gasesc un fir dezizolat sau ceva dar nu am gasit....So please help me again!!! mellow.gif

--------------------
Dacia 1310L 1997 - SB-25-CIP
Mitac Mio A701
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
johnsws
post 20 May 2005, 08:53
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

daca e fara calculator trebuie sa aiba doar 3 relee, cred eu, hai 4 daca ai si dezaburire pe geamul din spate. fazele de la lumini, semnalizare si eventual proiectoare. le verifici pe astea.
eu dupa ce mi-am schimbat releul de faza mare (aveam din acela de tabla) cu unul nou de plastic, dupa ce inchideam capota mi se aprindea faza mare ohmy.gif
rezolvarea a fost slabirea surubului de fixare (dacia, ce sa-i faci) . acum s-a rupt urechea aia de fixare si chiar nu mai are nici o problema.

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
cg_ivan
post 20 May 2005, 11:56
Post #3

Membru incepator

Nu fii atat de sigur ca este vorba de un releu. Un releu daca ajunge sa clantane la hopuri aproape sigur nu mai functioneaza, ceea ce genereaza efecte vizibile.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-00-XXX
Repar pompe de benzina de Trabant la preturi fara concurenta.
Bonus: reglarea litrometrului.
+
mumulacke
post 20 May 2005, 12:46
Post #4

Membru

QUOTE(cg_ivan @ 20 May 2005, 12:56)
Nu fii atat de sigur ca este vorba de un releu. Un releu daca ajunge sa clantane la hopuri aproape sigur nu mai functioneaza, ceea ce genereaza efecte vizibile.
*

efecte vizibile nu am observat....dar tacanitul acela l-am auzit....

--------------------
Mitac Mio A701
+
alinmadbikers
post 21 May 2005, 01:29
Post #5

Membru incepator

Sal , eu am un breack pe care , eu i-am montat alarma ... faza e ca la alarma din fabrica avea niste butonase pt usi ... (nu chiar bune ...)si la hopuri sau cand e spalata masina cupleaza de nebune... si ii da alarmei comanda de usa deschisa ...
asta are mai multe repercursiuni printre care si aprinderea luminilor de pe alarma (semnalizari) care sunt comandate dintr-un releu din alarma ... daca ai alarma , verifica

--------------------
DACIA 1310 BREAK CL - BC 03 LCO
+
mumulacke
post 21 May 2005, 09:37
Post #6

Membru

QUOTE(alinmadbikers @ 21 May 2005, 02:29)
Sal , eu am un breack pe care , eu i-am montat  alarma ... faza e ca la alarma din fabrica avea niste butonase pt usi ... (nu chiar bune ...)si la hopuri sau cand e spalata masina cupleaza de nebune... si ii da alarmei comanda de usa deschisa ...
asta are mai multe repercursiuni printre care si aprinderea luminilor de pe alarma (semnalizari) care sunt comandate dintr-un releu din alarma ... daca ai alarma , verifica
*

am alarma o sa incerc sa verific intrerupatorul acela de la capota...ca la mai facea figuri...
off topic:tu cum ai montat alarma????....trebe sa stea tot timpu luminile de la plafoniera aprinse un pic si cand deschizi o usa sa se aprinda mai tare???ce alarma ai???eu am un scorpion

--------------------
Mitac Mio A701
+
dizzy
post 21 May 2005, 09:52
Post #7

Work smart not hard!

Verifica te rog tirantii fata si amortizoarele. La vechea me berlina facea asa de la amortizoare. Nu aveau nimic, erau doar putin prea subtiri.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
mumulacke
post 21 May 2005, 09:58
Post #8

Membru

QUOTE(dizzy @ 21 May 2005, 10:52)
Verifica te rog tirantii fata si amortizoarele. La vechea me berlina facea asa de la amortizoare. Nu aveau nimic, erau doar putin prea subtiri.
*

nu prea cred sa fie de la amortizoare sau tiranti pentru ca acum vreo saptamana sa uitat peste tot la ea....si in plus nu face tot timpu cand iau o denivelare sau o groapa...ieri de exemplu am facut vreo 20km cu ea si nu s-a auzit deloc tacanitul....parca face numai cand ii cald afara...(asa mi se pare....pentru ca zilele astea ploioase nu a facut)
Si cum am mai zis face numai cand vrea ia

--------------------
Mitac Mio A701
+
cg_ivan
post 23 May 2005, 13:22
Post #9

Membru incepator

Nu mi-o lua in nume de rau, dar ti-as sugera sa arunci un ochi si pe la lucrurile din torpedo, respectiv buzunarele laterale.
Eu am avut odata o problema similara. Dupa multe investigatii am descoperit ca era de fapt vorba de o combinatie nefericita intre obiectele din buzunar.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-00-XXX
Repar pompe de benzina de Trabant la preturi fara concurenta.
Bonus: reglarea litrometrului.
+
mumulacke
post 25 May 2005, 19:10
Post #10

Membru

QUOTE(cg_ivan @ 23 May 2005, 14:22)
Nu mi-o lua in nume de rau, dar ti-as sugera sa arunci un ochi si pe la lucrurile din torpedo, respectiv buzunarele laterale.
Eu am avut odata o problema similara. Dupa multe investigatii am descoperit ca era de fapt vorba de o combinatie nefericita intre obiectele din buzunar.
*

o sa vad si varinata asta....m-as bucura sa fi asta problema sa nu mai trebuiasca ceva inlocuit la ea....

--------------------
Mitac Mio A701
+
productie
post 25 May 2005, 20:02
Post #11

Membru incepator

From: medias, sibiu

cum imi montez bricheta?. Lumina aceia verde este aprinsa dar sun 2 picioruse care ,,iasa" din bricheta si nu au fire.Scuze sunt incepator

--------------------
dacia 1310 1986 - SB 05 HWC
las-o-asa ca merge bine
+
diaconuliviu
post 26 May 2005, 08:44
Post #12

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(productie @ 25 May 2005, 20:02)
cum imi montez bricheta?. Lumina aceia verde este aprinsa dar sun 2 picioruse care ,,iasa" din bricheta si nu au fire.Scuze sunt incepator
*

Pai alea doua picioruse (ca un U) is +. Pe carcasa ei o sa ai inca un piciorus care e masa.

Becul se leaga la un fir de la iluminarea bordului, iar pe acel U un fir cu + (prin contact sau permanent, depinde cum vrei sa folosesti bricheta).

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
alinmadbikers
post 31 May 2005, 20:27
Post #13

Membru incepator

si eu am tot scorpion , verifica daca pot ,i daca ti se aprind luminile care le ai legate pe alarma , daca ti se aprind sigur asta e cauza ... succes

--------------------
+
alinmadbikers
post 13 Jun 2005, 23:47
Post #14

Membru incepator

Normal, la Dacie , luminile de la plfoniera au trei pozitii , on ,off si contact pe usa .
Daca sunt comutate pe contact de la usa normal ar fi ca atunci cand ai toate usile,capota si porbagajul inchise becurile de la plafoniere trebuie sa fie inchise de tot si daca una din usi/capota/porbagaj e deschis(a) trebuie sa fie aprinse.
il poti verifica astfel : dai plafoniera pe pozitia contactului de la usa si apoi inchizi toate usile , in acest moment plafoniera este stinsa (daca totul e ok) daca plafoniera este aprinsa atunci unul din butoane este inchis(inchide circuitul) ...poate fi vorba doar de o chestie de reglaj a butonului ( inaltimea lui din tabla in care este prins daca este prea jos capota nu ajunge sa-l apese si el ramane neapasat.
daca plafoniera este stinsa iei fiecare usa in parte / capota si pe unde mai ai ... ca poti pune si la capacul de la rezervor... si atunci cand le deschizi cate una individual plafoniera ar trebui sa se aprinda , daca nu se aprinde la deschiderea usi /capotei ... atunci butonul poate fi : prost reglat , dereglat , oxidat , cu cablul intrerupt sau stricat.

--------------------
+
iulianv
post 14 Jun 2005, 06:55
Post #15

Membru

From: Pascani - Iasi

mumulacke a scris: "tu cum ai montat alarma????....trebe sa stea tot timpu luminile de la plafoniera aprinse un pic si cand deschizi o usa sa se aprinda mai tare???ce alarma ai???eu am un scorpion"

Acelasi lucru am patit si eu cu o alarma EagleMaster AS-100, cand plafoniera era pusa sa se aprinda odata cu deschiderea usilor si conectasem comutatorul de la lumina din portbagaj la alarma. Motivul este urmatorul: se inchide curentul electric pe urmatorul traseu: +12V - plafoniera - lampa portbagaj - pozitii. In acest caz plafoniera si lampa portbagaj se aprind slab. La mine lumina portbagaj se aprinde numai daca am comutatorul de lumini actionat, de ex. pe pozitii.
Rezolvare: s-a inseriat o dioda intre lampa portbagaj si comutatorul de la portbagaj, cu dunga (catodul) spre comutator. Astfel se poate folosi comutatorul de portbagaj atat pentru a aprinde lumina in portbagaj si pentru alarma, fara a se mai aprinde plafoniera slab.

--------------------
Dacia 1310Li - IS 04 XYH
+
alinmadbikers
post 14 Jun 2005, 22:57
Post #16

Membru incepator

La break normal nu ai lampa in spate... deci nu stiu exact cum sunt legate firele pe acolo ... eu mi-am pus eu o plafoniera de la sh nu stiu de pe ce masina ... opel cred in orice caz e super seara cand am de cautat ceva in spatele masinii , si e legata la butonul haionului deci se aprinde o data cu deschiderea haionului.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd May 2025 - 00:05
Forum Renault