senzorul de turatie mort?, nu pot sa il scot
![]() ![]() ![]() |
senzorul de turatie mort?, nu pot sa il scot
vad_sunete |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|||
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Asa se intampla cand se lucreaza cu chei decalibrate. Incearca cu o inelara de 10 mm cu cot noua. Daca nu merge e nasol, trebuie taiate capetele, dat senzorul afara si scoase cu patentul, dar trebuiesc demontate mai multe pe acolo si senzorul sigur il strici cand tai cu flexul, sau bagi niste piulite subtiri care sa intre peste suruburi si le sudezi cu un aparat cu argon sau dioxid de carbon.
Cred ca merge si cu un mox cu autostrangere mai mic, dat tot la fel trebuie sa demontezi mai multe, poate si furtune de apa. Vorbeste cu cineva care stie ce face sa nu strici mai multe pe acolo. |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
cheia a fost buna, numai ca au fost atat de intepenite ca a invartit cheia pe surub. probabil ca si din ca cauza ca nu e loc sa bagi cheia ca lumea. la demontatul furtunelor m-am gandit si eu....
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
ii dai cu un sprey penetrant de desfacut suruburi, de mai multe ori pe zi, vreo 2 zile.
Dupa care incerci cu un cleste papagal Poti incerca si sa pui parghii pe capul surubului (sa dai o gaura subtire pe laterala capului si sa bagi in stift si apoi o cheie cu cant care sa intre pe stift), dar operatiunea e complicata la fata locului. Poti incerca sa pilesti niste fatete pe capul surubului ca sa poti baga o cheie mai mica. D-astea |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vad_sunete |
![]()
|
cu spray le-am dat de le-am inecat. o sa incerc treaba cu pilitul. ma gandeam sa dau bateria jos si suportul ala de tabla ca sa am mai mult loc. poate pot sa bag si o bormasina si strang surubul cu mandrina si ii dau pe desfacere
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Daca nu ai reusit cu cheia, crezi ca merge cu bormasina?
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
vad_sunete |
![]()
|
nu comparam forta pe care o ai cu o cheie fixa cu forta unei masini de gaurit. ideea e sa am loc sa o bag acolo...
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
serviccom |
![]()
|
Nu compar pentru ca cu cheia ai forta mai mare decat cu bormasina.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
inainte sa desfaci un surub intepenit se bate usor cu ciocanul in capul surubului dupa aceea spary degripant si se scoate usor.
Acum fiecare face cum il taie capu. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
vad_sunete |
![]()
|
@djasu82: si daca tot nu vrea si nu vrea?!?!
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Incalzesti cu flacara locul ca sa se dilatediferit surubul fata de bloc.
Dar inainte te asiguri ca invarti in directia corecta. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
serviccom |
![]()
|
Mai poti incerca sa faci cu o daltita o crestatura intr-o parte si cu o surubelnita de metal si cu ciocanul, bati intr-o parte asa, acum sunt mai multe metode, trebuie aleasa cea mai buna.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
vad_sunete |
![]()
|
m-am gandit si la treaba asta dar nu stiu ce sanse am sa le mai scot rupte.. oricum miercuri sunt liber si tabar pe ea, numa sa nu ploua ca am garaju plin
![]() |
--------------------
dacia
supernova
|
|
serviccom |
![]()
|
NU, eu nu am zis sa le rupi, am zis sa bati cu o dalta mai mica intr-o parte sa ii faci o mica crestatura, apoi sa iei o surubelnita dreapta si sa o "proptesti" in crestatura aia, iar cu un ciocan sa bati in surubelnita intr-o parte. Nu sunt eu artist la desen, dar am facut o schita sa intelegi mai bine ce zic.
Attached thumbnail(s) untitled.jpg ( Size: 5.4k ) Number of downloads: 421 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
nu vrea singura solutie ori flacara sau arc de sudura sau cu bormasina data gaura prin surub si asa il socti in final.
Tu alegi dar de unde ai decis tu ca e senzorul de turatie ? L ai masurat cu un ohmetru aparat de masura ceva ? Rezistenta care ar trebui sa dea e in jur de 230-250 de ohmi , practic masori o bobina . De obicei rar se intrerupe cel mai repede apar probleme la mufa de cuplaj Fiindca sare apa si noroi . |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
vad_sunete |
![]()
|
serviccom esti un mic picasso
![]() nu am decis ca e senzorul, de aia vreau sa il pun pe alta masina ca alta posibilitate nu am sa vad daca el e de vina. ma gandesc ca el e problema pt ca am mai avut probleme cu el si de aia. mufa am tot curatat-o si nu a mai luat-o ca pana acum |
--------------------
dacia
supernova
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.094 Joined: 11 February 04 ![]() |
Incearca cu un extractor.
http://www.bricoshop.ro/Unelte-si-scule-raquo-Extractoare |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
p_alecsu |
![]()
|
![]() Alex Group: Members Posts: 355 Joined: 11 December 09 From: 25 km de Pitesti ![]() |
ca sa foloseasca un extractor trebuie sa gaureasca surubul. cel putin eu asa stiu. si la ce incurcatura e pe langa senzorul ala sigur nu are loc bormasina.
|
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|
vad_sunete |
![]()
|
alecsu maine am liber si imi fac eu loc cumva pt bormasina:)) dau bateria jos si suportu ala de metal si sper sa fie ceva loc
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
p_alecsu |
![]()
|
![]() Alex Group: Members Posts: 355 Joined: 11 December 09 From: 25 km de Pitesti ![]() |
o sa te incurce si niste furtune pe acolo.mare atentie cand dai gaura,trebuie sa fie pe centrul surubului. oricum eu iti urez succes de acum.
|
--------------------
Dacia
Supenova
2001 Rapsodie
- AG 10 WSM
|
|
serviccom |
![]()
|
Hai sa fim un pic realisti, ca vad ca ne-a luat valul, dar cat de tare credeti ca sunt stranse suruburile alea? A folosit cheie decalibrata, au mai fost si ele un pic stricate si a dat peste, problema e ca nu are priza buna sa le slabeasca, dar cred ca si cu mox cu autostrangere le desface, as paria pe asta.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
vad_sunete |
![]()
|
si eu m-am gandit la mox. aveam unu mic care ar fi perfect. am dat garaju cu fundu in sus cautandu-l, mama lui... cred ca facut picioare la baietii care mi-au zugravit casa. asa e cand chemi prieteni...
This post has been edited by vad_sunete: 19 Oct 2010, 18:50 |
--------------------
dacia
supernova
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Spatiul este extrem de stramt in zona senzorului de turatie... Nu prea vad cum ai putea introduce o bormasina acolo, fie ea chiar si foarte mica. Oricum spor la scos senzorul...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
vad_sunete |
![]()
|
salutare,
am revenit cu vesti... am dat jos senzorul de turatie si l-am us pe alta masina. a luat-o din prima, deci nu e el. ce poate fi altceva ca eu cred ca ii dau foc ![]() |
--------------------
dacia
supernova
|
|
serviccom |
![]()
|
Ai scanteie la toate bujiile? Scoatele si punele in fise si la masa, cineva da la cheie, sa elimini si problema de aprindere, apoi poti verifica pompa de benzina. Incearca sa apesi butonul de soc, e ala rosu prins pe oala de la telescop fata stanga, poate a sarit bila aia din locasul ei.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
vad_sunete |
![]()
|
mda..in continuare nu ii dau de cap. o sa incerc sa o trag pana la un service dacia sa o pun pe calculator. o sa revin
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th June 2025 - 07:44 |