Jenti opel pe nova?
![]() ![]() ![]() |
Jenti opel pe nova?
chiorusu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 29 March 10 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Nova GTI
2000
- B-21-WXG
|
|||
x.fun |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 26 October 10 ![]() |
sunt 4x100?ET-ul cat e?
|
--------------------
Fiat
Stilo SW
2006 , 1.9 MJT
- VN - ?? - ???
|
|
chiorusu |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Nova GTI
2000
- B-21-WXG
|
|
SERGIULICA04FUX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.357 Joined: 9 November 08 From: Satu Mare/Cluj Napoca ![]() |
poti sa le pui linistit dar o sa-ti trebuiasca inele de centrare altfel o sa-ti bata jantele la viteza mare peste 100-110
|
--------------------
Skoda
Fabia
2005/Confort Pentru toti cei care ma irita am o vorba sa va spun inca: GURA MICA!!!
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am de aliaj Opel. sunt 6J, 4x100, gaura de centrare 56,7 mm, ET49.
Probabil asa sunt si cele de tabla. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
freeman30 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 31 May 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(chiorusu @ 18 Nov 2010, 13:10) sunt mandrul posesor al unei dacii nova gti, intrebarea mea este daca pot pune jenti de opel astra dimensiunea r 15 , jentile le am cu tot cu cauciucuri noi si gandeam sa le pun ca pentru ca am nevoie de cauciucuri si nu dispun de fonduri acum ![]() cred ca o sa am nevoie de distantiere sau ceva de genu Si RAR ce zicea?? Sau un politist de la rutiera care trebuie sa-si faca planul de taloane luate?Sau si mai bine o echipa mixta de RAR si rutiera?Te risti?Sau daca vrei sa fie legal trece-le in carte la RAR. |
--------------------
Daewoo
Tico
SX 2000
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
s-o vad si pe asta
scuza-mi stilu, dar nu mai pot cu RAR-ul This post has been edited by danciusergiu84: 18 Nov 2010, 21:34 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
chiorusu |
![]()
|
QUOTE(freeman30 @ 18 Nov 2010, 21:14) Si RAR ce zicea?? Sau un politist de la rutiera care trebuie sa-si faca planul de taloane luate?Sau si mai bine o echipa mixta de RAR si rutiera?Te risti?Sau daca vrei sa fie legal trece-le in carte la RAR. sincer , rarul e ultima chestie de care imi e frica ... ![]() ![]() ![]() ps: de centrat se centreaza ... |
--------------------
Dacia
Nova GTI
2000
- B-21-WXG
|
|
freeman30 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 31 May 04 From: Bucuresti ![]() |
citisem ca pentru alte roti cu alte dimensiuni fata de ce e trecut in carte iti poate lua talonul.
|
--------------------
Daewoo
Tico
SX 2000
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(chiorusu @ 18 Nov 2010, 12:18) Chiar daca prinderea s-ar potrivi, rotile sunt mult prea mari pentru Nova. Gandeste-te ca rotile astea sunt chiar putin mai mari (si mai late si mai mari in diametru) decat cele standard de pe Logan. M-as mira daca ar intra si nu ar atinge pe nicaieri. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
chiorusu |
![]()
|
QUOTE(freeman30 @ 19 Nov 2010, 10:35) sincer ... nu stiu daca iti iau talonul ... dar la cate masini cu jenti mai mari sunt pe strazi ... parca nu imi vine a crede ca toti le au trecute in talon , oricum vreau sa le pun pentru ca acum nu dispun de bani necesari pentru cauciucuri , si parca da si un aer mai interesant cu jentile mai mari pe spate ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Nova GTI
2000
- B-21-WXG
|
|
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
Mai bine ai vinde rotiele si de bani ai cumpara gume pe 13, cum trebuie pe nova. Rotile astea cred ca pe spate iti ating, e prea mare talonul cauciucului.Cu distantiere de 10 mm se rezolva problema.
|
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
chiorusu |
![]()
|
QUOTE(anndi @ 19 Nov 2010, 13:54) Mai bine ai vinde rotiele si de bani ai cumpara gume pe 13, cum trebuie pe nova. Rotile astea cred ca pe spate iti ating, e prea mare talonul cauciucului.Cu distantiere de 10 mm se rezolva problema. Pai cred ca da dar ramane problema cu gasitul distantierelor ... nu prea am idee de unde sa iau ... la vulcanizari nu au , am intrebat la vreo 10 si de gasit gasisem la uni dar cereau 50 de euro pe ele , daca aveti idee va rog sa imi ziceti si mie . |
--------------------
Dacia
Nova GTI
2000
- B-21-WXG
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Ce sa mai zicem, nu e vorba de niciun distantier aici, daca tu vrei sa montezi roti cu jante pe 15 si cauciucuri de 195/65/15 in locul unor roti pe 13 cu cauciucuri de 165/70/13. Diferentele de dimensiune sunt mult prea mari, nu iti incap rotile noi pe masina ta. Nu poti sa ti le montezi fara sa atinga. De ce nu te duci la masina, o ridici pe cric si incerci sa pui una din rotile noi, ca sa iti formezi o idee. Apoi poti sa faci si o poza sa postezi aici sa vedem si noi minunea.
Edit: Tire Size Comparison Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference 165/70-13 116mm 281mm 561mm 1763mm 567 0.0% 195/65-15 127mm 317mm 634mm 1993mm 502 13.1% Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 22 Nov 2010, 16:04 |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu daca gasesti exact pe suruburi, gauri de centrare etc. Se pot face la ateliere de prelucrari mecanice, dar cred ca tot pe la 50 de euro s-ar invarti.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
chiorusu |
![]()
|
QUOTE(Andy_ACS @ 22 Nov 2010, 16:02) Ce sa mai zicem, nu e vorba de niciun distantier aici, daca tu vrei sa montezi roti cu jante pe 15 si cauciucuri de 195/65/15 in locul unor roti pe 13 cu cauciucuri de 165/70/13. Diferentele de dimensiune sunt mult prea mari, nu iti incap rotile noi pe masina ta. Nu poti sa ti le montezi fara sa atinga. De ce nu te duci la masina, o ridici pe cric si incerci sa pui una din rotile noi, ca sa iti formezi o idee. Apoi poti sa faci si o poza sa postezi aici sa vedem si noi minunea. Edit: Tire Size Comparison Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference 165/70-13 116mm 281mm 561mm 1763mm 567 0.0% 195/65-15 127mm 317mm 634mm 1993mm 502 13.1% Bafta! Pai asta e problema... merg ... dar imi ating de amortizor ... am incercat , neavand distantiere sa simulez un distantier din mai multe saibe , rezultatul a fost ok , nu ating nici aripa nici amortizorul cu masina jos si cu 2 persoane in spate , de mers cu ea asa nu am mers , sincer mia fost frica sa nu imi iasa roata din cauza saibelor , cred ca un distantier o sa rezolve problema, sper sa gasesc ceva la un pret acceptabil . Multumesc mult de pareri si la cat mai putine reparatii |
--------------------
Dacia
Nova GTI
2000
- B-21-WXG
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Și cu distanțiere, tot fără talon rămâi.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
LE dai tu jos cadn vezi cat iti consuma maisna cu ele.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
De ce nu cumperi o bucata de alu, sau fier(sa fie ieftin) de 10 mm, iei 10 burghie o bormasina si te pui pe dat gauri? Sau te duci la nenea strungarul si ii spui ce vrei sa faci si te va rezolva, da' si ala vrea bani.Vo 15 lei sigur vrea pe bucata+ mai vo 20 pe material.Deci 50 de euro pe 4 distantiere e un pret cinstit. Cu 10 lei nu vei gasi distantiere. Detalii de genul talon sau consum nu cred ca te intereseaza, atata timp cat tu pui rotile astea sa nu schimbi cauciucurile. E posibil sa gresesc, dar jante de opel /15 inch in 4 prezoane eu nu stiu...numai de reno. Spor(t) la treaba.
This post has been edited by anndi: 24 Nov 2010, 15:59 |
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
Sau si mai simplu... mergi la dezmambrari, iei 2 discuri de frana cat mai ieftine posibil, treci pe la un strung si le tai. Taierea aia trebuie facuta musai la strung si centrajul sa fie perfect.
|
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
madmario |
![]()
|
magic blue Group: Members Posts: 73 Joined: 10 January 07 ![]() |
Suuper...
dar ia spune... ce faci cu diferenta de diametru ? - Fiind mai mari, la o turatie la motor vei parcurge mai multi metri, vitezometrul nu va mai arata corect viteza, - cuplul se modifica (creaste bratul fortei la roata, deci o invarte mai greu, - isi pierde sprinteneala, demarajul... - posibil sa frece pe alocuri la curbe stranse sau la treceri peste obstacole (din care aveeem din plin! si apare inevitabil un consum mai mare, uzura mai mare la discurile de frana... Si nu in ultimul rand - probleme cu RAR si politia... O multime de probleme, doar ca sa ai tu roti mai mari... ce spui, crezi ca merita ? This post has been edited by madmario: 25 Nov 2010, 13:10 |
--------------------
Nova GT 1600 cmc
Dacia Nova -
1997
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
chiorusu |
![]()
|
QUOTE(madmario @ 25 Nov 2010, 13:08) Suuper... dar ia spune... ce faci cu diferenta de diametru ? - Fiind mai mari, la o turatie la motor vei parcurge mai multi metri, vitezometrul nu va mai arata corect viteza, - cuplul se modifica (creaste bratul fortei la roata, deci o invarte mai greu, - isi pierde sprinteneala, demarajul... - posibil sa frece pe alocuri la curbe stranse sau la treceri peste obstacole (din care aveeem din plin! si apare inevitabil un consum mai mare, uzura mai mare la discurile de frana... Si nu in ultimul rand - probleme cu RAR si politia... O multime de probleme, doar ca sa ai tu roti mai mari... ce spui, crezi ca merita ? Am specificat ca vreau sa le pun doar pe spate , deci erorile nu vor aparea. Ideea e ca le folosesc o perioada si apoi trec la rotile standard sau ceva din aliaj. |
--------------------
Dacia
Nova GTI
2000
- B-21-WXG
|
|
anndi |
![]()
|
Ai rezolvat problema? Ai pus sus rotile?
|
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
chiorusu |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Nova GTI
2000
- B-21-WXG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 14:19 |