Diferente componente Logan diesel sau benzinar, Diferente componente Logan diesel sau benzinar
![]() ![]() ![]() |
Diferente componente Logan diesel sau benzinar, Diferente componente Logan diesel sau benzinar
sltraian |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 11 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 / 1.5 dCi Ambiance
- TM 012345
|
|||
mikey_gtx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 23 April 09 ![]() |
e logic sa difere tot ansamblul motopropulsor (motor + cutie). difera si planetarele.
ambreiajul hidraulic a aparut doar la ph2, daca nu ma insel. nu stiu ce actionare au motoarele benzina 16v la acceleratie, dar la 8v sunt pe cablu, iar la diesel sunt electronice. pompa de servo e montata in locul compresorului de AC pe variantele de echipare fara AC (ambiance si preference). cu alte cuvinte, e electrica doar la variantele cu AC. la sistemul de incalzire ai dreptate. variantele superioare de echipare au discuri ventilate. mi se pare ca pe evacuare e montat alt batator acustic. cutia JR5 parca are actionare pe cabluri. mai difera dimensiunile radiatorului si ale GMV-ului, in functie de motorizare si nivel de echipare. intre dci70 si dci85 difera presiunea in rampa comuna si presiunea data de turbina, ambele superioare la dci85. s-ar putea ca pistonii de dci85 sa fie dintr-un material mai dur. versiunile superioare de echipare au claxon bitonal, cele inferioare au monotonal. indiferent de motorizare, cu consumabile de calitate si tratament decent, motorul rezista mult si bine. ajungi sa schimbi restul masinii inainte sa schimbi motorul. prin tratament decent vreau sa spun: fara turatii maxime tot timpul, fara subturare, combustibil de calitate si nu de la nea gigi tiristu, si mai ales fara turatii mari cand e motorul rece. merge forjata dar nu excesiv. daca am gresit undeva, va rog sa ma corectati. |
--------------------
.
.
.
|
|
sltraian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 11 December 07 ![]() |
mikey_gtx, multumesc pentru info: de ex, nu stiam ca servo e electrica doar la modelele cu AC. Eu am Ambiance asa ca nu am nici servo, nici AC
![]() In schimb, am ambreiaj hidraulic (cel putin asa cred), deci nu a aparut odata cu Ph2. Ar mai fi de mentionat, bara stabilizatoare care s-a pastrat mai mult timp pe modelele diesel Ph2, in timp ce pe 1.4 a disparut de la inceput. This post has been edited by sltraian: 28 Nov 2010, 14:09 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / 1.5 dCi Ambiance
- TM 012345
|
|
mikey_gtx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 23 April 09 ![]() |
asa am si eu, tot ambiance, si zilnic invart strasnic de covrig la parcari si manevre.
am 1.4 si cred ca am bara stabilizatoare. nu am fost atent la asta cand mi'am facut revizia. mai am de adaugat ca planetarele de 1.6 ar fi mai durabile ca cele de 1.4. asa am auzit. |
--------------------
.
.
.
|
|
gabylzr |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 598 Joined: 7 October 06 From: MANGALIA ![]() |
Cred ca nu ai bara stabilizatoare , mai bine te uiti ca sa fii sigur .
|
--------------------
Skoda Octavia 2,
ex logan laureate 1,5 dci/2006
1,6/2005
- CT------ Forza Steaua
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:13 |