Electronice, Carti, piese, montaje ...
![]() ![]() ![]() |
Electronice, Carti, piese, montaje ...
bogdan_iuly |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 13 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
- It's nice to be important, but
It's more important to be nice! ------------------------- Scooter |
|||
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Normal ca se mai gasesc piese din vremea aia. Cat timp nu de apuci de montaje cu lampi sau circuite integrate mai exotice, totul e ok.
Vezi si urmatoarele link-uri: www.conexelectronic.ro www.vitacom.ro www.comet.srl.ro |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 13 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Normal ca nu ma voi apuca de montaje cu tuburi, lampi ...
Va multumesc pt linkuri. Am avut o problema: Am vrut sa fac un numarator de impulsuri (inchideri ale unui circuit) si aveam nevoie de un MMC. Cei de la Conex Electronic mi-au dat un CDB (parca), spunand ca este identic cu MMC-ul romanesc care nu se mai fabrica. E! Eu am avut probleme cu el. In loc sa numere si sa se aprinda ledurile pe rand, el era sensibil la atingerea cu degetul, dar fara sa numere. Macar facea ceva, nu ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Iti mai recomand si http://www.datasheetcatalog.com. Aici gasesti foile de catalog pentru aproape toate componentele uzuale. Cauta dupa CDB-ul pe care l-ai cumparat si vezi ce este. Ca regula de baza: NU TE INCREDE IN VANZATORII ROMANI DE PIESE. Habar nu au pe ce lume traiesc. Fa-ti temele de acasa (adica cauti pe net cu google) si cumpara la obiect piesele. Si vezi daca cumperi mai multe piese, verifica intotdeauna sa-ti dea exact ce comanzi si sa nu lipseasca nimic din pachet. Au un dar in a-ti da alte piese, ceva de speriat (ca sa nu mai zic cand ajungi acasa si pe bon sunt insa din punga lipsesc). Eu de exemplu am fost sa-mi cumpar vreo 10 tranzistori 2N3904 (NPN de uz general) si cand am ajuns acasa aveam in punga vreo 6 bucati 2N3906 care sunt PNP ca de, ce diferenta poate fi in ochii unui vanzator intre 3904 si 3906?
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Poate nu era montat bine!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.735 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
CDB-ul 'este' TTL, MMC-ul 'este' CMOS. "Diferenta" este ca TTL-ul merge la 5V (si numai la 5V), iar CMOS-ul accepta intre 3V si 18V. Ai putea substitui TTL-ul cu CMOS-ul fara nici o adaptare (daca functia este identica si pinii coincid) intr-un montaj in care apare un TTL, invers apar probleme daca difera tensiunea de alimentare, care trebuie coborata la valoarea de 5V.
M-am ocupat si eu de electronica printr-a VII-a, a VIII-a si prin liceu, dupa care am ajuns la concluzia ca nu se mai prea merita timpul pierdut, pentru ca gasesti cam orice vrei sa realizezi; am 'alunecat' spre programare si s-a 'topit' si pasiunea pentru electronica. Nu vreau sa te descurajez, sa stii ca e un hobby care iti ofera multe satisfactii, dar cere timp si bani. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
abram_burel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 24 September 04 ![]() |
Eu zic ca ti-au dat un CD nu un CDB. Si poate fi compatibil daca are si codul numeric identic cu al MMC-ului pe care l-ai cerut tu (Ex. MMC4096=CD4096)
In ceea ce priveste atingerea cu degetul, e mai bine sa nu pentru circuite CMOS. Ma gandesc, din ce-ai scris tu, ca poate ai vrut sa faci vreo "lumina dinamica"cu numarator Johnson. Anyway, verifica toate intrarile "nefolosite". Toate, dar toate, trebuie legate la Vss sau Vdd, dupa cum e cazul. This post has been edited by abram_burel: 28 May 2005, 13:14 |
--------------------
Dacia
Nova GTi
1999 Parerea mea... stiti cum e... maxima!
|
|
bogdan_iuly |
![]()
|
QUOTE(Illusi0n @ 28 May 2005, 13:13) am ajuns la concluzia ca nu se mai prea merita timpul pierdut, pentru ca gasesti cam orice vrei sa realizezi; Asta mi-a zis si tata, dar cand vezi o sursa la Conex Electronic la preturi de cateva milioane (0-30V, 2A), mai bine nu ... ![]() QUOTE(abram_burel @ 28 May 2005, 14:11) Asa e (am zis "parca" ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
Ciumonk |
![]()
|
![]() EPURUL UCIGAS Group: Members Posts: 429 Joined: 10 April 04 From: Oradea ![]() |
Pune te rog o poza cu montajul sau schema
|
--------------------
Fiat 500,Fiat 600
`64 Fiat 600 VTM,
`65 VW 1200
- BH-xx-xxx;BH-xx-xxx
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.743 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Illusi0n @ 28 May 2005, 13:13) CDB-ul 'este' TTL, MMC-ul 'este' CMOS. "Diferenta" este ca TTL-ul merge la 5V (si numai la 5V), iar CMOS-ul accepta intre 3V si 18V. Ai putea substitui TTL-ul cu CMOS-ul fara nici o adaptare (daca functia este identica si pinii coincid) intr-un montaj in care apare un TTL, invers apar probleme daca difera tensiunea de alimentare, care trebuie coborata la valoarea de 5V. Mai este o diferenta. Consumul de curent este mai mare la CDB-uri. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 01:55 |