DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Leasing terminat, am actele, NU am novatia

razvi
post 3 Dec 2010, 11:15
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare. Am terminat in sfarsit leasingul. Masina era pe numele altcuiva, si a fost trecuta pe numele meu exact in ultima luna pentru a simplifica lucrurile.

Cei de la leasing se misca foarte incet cu contractul de novatie, si am mai putin de o saptamana pana expira cele 30 de zile de la semnarea sa.

Partea interesanta este ca cei de la departamentul de logistica mi-au dat actele masinii: cartea de identitate, cheia 2, am stampila pe talon cu "instrainat catre".

Doua intrebari:
1. Am voie sa circul cu masina, nu? Instrainarea s-a facut pe 17.11.
2. Pot sa merg mai departe si sa inregistrez masina pe numele meu FARA contractul ala de novatie? Daca stau dupa ei sigur imi expira timpul. Ce pot sa fac sa-i grabesc?
3. In cel mai rau caz imi expira timpul. Mai pot sa circul sau... ce se intampla?

Multumesc

This post has been edited by razvi: 3 Dec 2010, 11:17

--------------------
Renault Symbol Fidji dCi 80CP 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorin1983
post 3 Dec 2010, 11:39
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

teoretic poti sa circuli 30 zile timp in care trebuie sa faci actele. stiu ca poti sa circuli si mai mult dar poti primi amenda. du-te la politie si intreaba ca ei stiu exact. intre timp pregateste actele...

This post has been edited by sorin1983: 3 Dec 2010, 11:40

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
b76bgaarh
post 3 Dec 2010, 13:52
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

fara contract de novatie trebuie sa prezinti un contract de vanzare cumparare. daca astepti contractu de novatie nu mai faci identificarea rar (in bucuresti) si depui mai putine acte.

bafta.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
razvi
post 10 Dec 2010, 21:28
Post #4

Membru incepator

Sa fie! Pana la urma am mai asteptat si mi-au dat novatia. Acuma am alta problema: data din novatie e 12 noiembrie, data de pe talon (de instrainare) e 19 noiembrie.

Pana cand mai pot sa circul cu ea de fapt? 12 + 30 de zile, 19 + 30 de zile sau altceva?

This post has been edited by razvi: 10 Dec 2010, 21:28

--------------------
Renault Symbol Fidji dCi 80CP 2005
+
AMZ
post 14 Dec 2010, 09:53
Post #5

Oldschool Member

From: Bucuresti

nu ai mentionat daca ai primit sau nu si actele de radiere fiscala de la firma de leasing?

Aici ma refer la Fisa de inmatriculare vizata in partea de jos de catre Directia de taxe si impozite locale si Certificatul fiscal in original sau copie legalizata, atentie..este valabil 30 zile, in acest termen ai obligatia sa te inregistrezi cu ea pe rol la impozite locale pe raza unde ai domiciliul in CI, cu masina poti circula pana la sf.Asteapta atata timp cat sunt numere din acelea definitive..de ex.B 00 MPO, si in talonu nu apare vreo data de expirare, daca depasesti acel termen de 30 de zile risti o amenda de 120 ron.

bafta

--------------------
Renault Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP. 2011 - B.XXX.AMZ
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 11:49
Forum Renault