DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> avertizor benzina pe drojdie, ce bec sa pun ?

incubus
post 1 Jun 2005, 18:44
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Medgidia-Constanta

Am pus la 1300 a mea o sonda de benzina cu contact de avertizare pentru rezervor "pe drojdie"... Vreau sa trag un fir la un bec in bord, dar nu stiu sigur ce putere trebuie sa aiba el...Problema e serioasa, caci daca pun unul de putere exagerata, ma gandesc ca atunci cand scade benzina si face contact, o sa dea scanteie prea mare la sonda si...BUUUM ! blink.gif
Acuma pe bune, stie cineva ce putere trebuie sa aiba beculetul acela care zice cand esti pe rosu cu benzina ?
Din cate am vazut, acest sistem apare la daciile relativ mai noi...Este becul legat cumva direct la sonda, respectiv la "+"? Sau e legat printr-un montaj electronic, ceva...?

--------------------
Dacia Logan 1,4 mpi - CT-07-NYO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diaconuliviu
post 2 Jun 2005, 09:16
Post #2

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Bec de bord..deci 2W.
acel bec se alimenteaza de la + prin contact; al doilea fir se conecteaza la firul dedicat al sondei. Cind nivelul atinge minimul reglat, sonda "pune masa" si inchide circuitul
Nu stiu daca la tine ai vreun bec nelegat in circuit pe bordul 1300 ; o sa ma uit pe o schema daca e vreunul cu alta destinatie nefolosit si legat la + contact.
Daca nu, pui o lampa de bord rectangulara, ca "Brake" legata cum am spus.
A, va trebui sa schimbi si mufa de pe instalatie cu una cu 2 fire, vezi la dezmembrari.

This post has been edited by diaconuliviu: 2 Jun 2005, 09:17

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
incubus
post 2 Jun 2005, 20:05
Post #3

Membru incepator

From: Medgidia-Constanta

Merci, Liviu ! Deci zici ca becul ala tre' sa fie de 2 W. Eu deja am pus ochii pe locul din tabloul de bord unde poate fi montat: e vorba de unul din cele trei locase pentru becuri din partea inferioara a cadranului vitezometrului, care sunt nefolosite (oare frantujii ce puneau acolo la R 12 ale lor ?).
Acolo se potriveste la fix, bagat putin presat, un soclu de bec de iluminat cadranul indicatoarelor suplimentare de apa si ulei, care sunt pe toate drumurile.

--------------------
Dacia Logan 1,4 mpi - CT-07-NYO
+
diaconuliviu
post 3 Jun 2005, 06:39
Post #4

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(incubus @ 2 Jun 2005, 20:05)
[...]
Acolo se potriveste la fix, bagat putin presat, un soclu de bec de iluminat cadranul indicatoarelor suplimentare de apa si ulei, care sunt pe toate drumurile.
*

Pai alea-s de 2W.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th July 2025 - 01:06
Forum Renault