bobina Sf. Gheorghe, cum se leaga
![]() ![]() ![]() |
bobina Sf. Gheorghe, cum se leaga
dorinromeo |
![]()
|
||
![]() inca incepator Group: Members Posts: 160 Joined: 5 February 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1998 Romania merge pe drumul cel bun. Doar noi calcam pe alaturi.
|
|||
pavel_daniel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 16 January 08 ![]() |
La borna 1 se leaga alimentarea iar la 15 firul care duce la delco.Bobina nu are fir de masa separat
Practic borna 15 ,prin intermediul platinei duce la masa.Succes |
--------------------
trabant
601
1970
- sj-02 jan
|
|
psanyiro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 16 July 10 ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 LI
2003
|
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 17 December 09 ![]() |
Dorinromeo,la orice bobina cu rezistenta aditionala,+ de la cheie se leaga prin rezistenta.In cazul de fata la capatul de jos,prins de surubul care strange cele doua semicarcase.Borna 1 se leaga la delco,la platine.E bobina 3110 de ARO.Are 1,8 ohm+variator(rezistenta aditionala)de 0,6...0,7 ohm la rece.Inductanta:8mH.Eu prefer sa scot doua spire din variator pentru a compensa caderea cam mare de tensiune de la baterie la bobina care apare la Dacia clasica.
Vezi ca in aceeasi carcasa exista si bobina 3130 de 3,8...4 ohm fara rezistenta aditionala.La cea cu rezistenta insa unul din suruburile ce strang semicarcasele e mai lung ca sa se poata prinde acolo capatul de jos al rezistentei aditionale. This post has been edited by Tudor Badescu: 4 Jan 2011, 20:51 |
--------------------
dacia
1310,
1991/standard ; Mercedes Sprinter 311 CDI, 2004.
|
|
dorinromeo |
![]()
|
![]() inca incepator Group: Members Posts: 160 Joined: 5 February 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
multumesc Tudor Badescu, acum am inteles exact cum trebuie sa o leg. eu am legat-o pe bornele 1 si 15, ca si la celelalte modele de bobina, nu am folosit si rezistenta. voi incerca sa o alimentez prin rezistenta sa vad care e diferenta. 2 spire le pot scoate doar daca desfac rezistenta, dar cred ca nu e nici o problema.
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Romania merge pe drumul cel bun. Doar noi calcam pe alaturi.
|
|
Tudor Badescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 17 December 09 ![]() |
Diferenta e ca fara rezistenta face praf platinele,le poate duce chiar la albastru.
|
--------------------
dacia
1310,
1991/standard ; Mercedes Sprinter 311 CDI, 2004.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 19:22 |