DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Statistici, Devalorizarea autoturismelor

besche
post 9 Jan 2011, 12:07
Post #1

Besche

Group: Members
From: Constanta

CITAT
Un studiu realizat recent de compania germană de cercetări de piață Bähr & Fess, împreună cu publicația Focus, pune în lumină mașinile noi care își păstrează cel mai bine valoarea după patru ani de utilizare.

Astfel, presupunând că tocmai ați achziționat o mașină nouă studiul arată cu câți bani o puteți revinde după cei patru ani luați în calcul de analiști. Conform studiului, deși mașinile cu prețuri reduse pierd cei mai puțini bani, în procente din prețul de achiziție situația este cu totul alta.

Pentru ca detaliile să fie cât mai clare, Bähr & Fess a luat în calcul o mașină cumpărată în octombrie 2010 care va fi revândută în octombrie 2014 contabilizând atât devalorizarea temporală cât și pe cea indusă de numărul mediu de kilometri parcurși (15.000 km/an), dar și de impactul apariției unei noi variante a respectivului model în intervalul 2010 – 2014.

De exemplu, în segmentul B al pieței, o Dacia Sandero cu motor de 1.4 litri, care are în Germania un preț de 6.990 de euro, pierde cei mai puțini bani prin comparație cu orice alt concurent până în octombrie 2014 (3.425 euro), putând fi comercializată în acel moment cu 3.565 euro.

Numai că, luând în calcul procentul de depreciere din prețul de achiziție se poate observa că, în timp ce Sandero pierde 49% din valoare, Volkswagen Polo Trendline (44kW) pierde doar 43%. Situații similare pot fi observate și în celelalte clase de vehicule analizate.

Sursa: Capital

This post has been edited by besche: 9 Jan 2011, 15:01

--------------------
Renault Clio 2005 Authentique - CT - 31-AIS
Tunez tunuri
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
solenza_scala
post 9 Jan 2011, 12:29
Post #2

Membru autentic

Pozele nu vor...

--------------------
Dacia Solenza ---
+
rodi
post 9 Jan 2011, 14:30
Post #3

Membru autentic

Pe langa uzura propriu-zisa, asupra autovehicului mai actioneaza si uzura morala cauzata de dese si multiple face-lifting-uri, la toate modelele de serie.

--------------------
--- --- --- - ---
E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
+
Carambol
post 9 Jan 2011, 20:16
Post #4

Membru incepator

rodi, daca ai putea procesa informatiile postate de initiatorul topicului ai vedea ca ceea ce ai spus tu scrie deja acolo. Probabil ca daca articolul nu e scris in maxime si fabule nu il intelegi. Imi pare rau pt tine.

--------------------
Dacia 1410 1999 - 2
+
rodi
post 9 Jan 2011, 20:40
Post #5

Membru autentic

Carambol, paragraful acela mi-a scapat. Am gresit, repetand ceea ce a zis initiatorul topicului.
Nu este vorba de nicio fabula si nicio maxima. Fiind greseala, este o minima.
Imi cer scuze: Vezi ? Am inteles !

This post has been edited by rodi: 9 Jan 2011, 20:40

--------------------
--- --- --- - ---
E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 11:40
Forum Renault