Semnale făcute de șoferi, mic dicționar
![]() ![]() ![]() |
Semnale făcute de șoferi, mic dicționar
Ion47 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 30 April 10 From: Râmnicu Sărat ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2005
- BZ 92 AMB
|
|||
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Când ești în spatele cuiva și vrei să-l depășești, dai semnal stânga, nu flash.
|
--------------------
.
.
.
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
1.Flashuri ca disperatu', 7-9 la numar: atentie radar intr-o distanta imediat urmatoare/ stinge in puIa mea faza lunga/ misca-te dreaq mai dreapta, aplicabil in situatii f rare. de obicei ma rezum la pct 3.
2.Semnal stanga-dreapta: Esti un bou 3.Semnal stanga cand vin lansat: te rog frumos, fa-mi loc. daca nu se da aplic puntul 1 4. Semnal scurt din stopurile de ceata: pentru cel din spate, stinge/ regleaza dreaq farurile alea |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
Ionut.cta |
![]()
|
![]() Live for everything,Die for nothing Group: Members Posts: 132 Joined: 29 May 10 From: Constanta ![]() |
1. flashuri din spate pentru a se muta de pe banda / cateodata cand imi da avarii pentru "multumesc' - gen Cu placere
![]() 2. claxon + injuratura prostilor care nu stiu sa semnalizeze [ foarte multi la numar ] 3. claxon + flash + injuratura cand nu se da de pe banda si merge ca melcu 4. Flashuri prostilor care merg cu luminile stinse pe timp de noapte This post has been edited by Ionut.cta: 21 Jan 2011, 21:53 |
--------------------
x
x
x
- CT-01-AFX
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu intotdeauna aplic metoda cu semnalizare stanga, si de obicei merge, numai cand vin lansat la propriu, cu peste 150 insotesc semnalul si de un flash scurt si apoi abia daca nu se da dau flashurile respective. Mie de obicei nu mi se da mai mult de semnal stanga, ca nu prea e cazul, ma uit tot timpul in oglinda. Cei drept pe E85 nu prea ma depasesc multi cand trebuie sa ajung acasa.
Oricum, sunt de parere ca trebuie sa aplice mai multi faza cu semnal stanga cand vor sa depaseasca... |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
TIunarilor cu csenon chinezesc pe faza scurta care te bronzeaza nu alta, le bag faza lunga, binenteles ca si ei baga sa-mi arete ca ei circula cu scurta, dar culmea, deranjeaza mai putin ca scurta tiunata, ca asta si-o tiuneaza de obicei.
This post has been edited by argon: 21 Jan 2011, 21:57 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
StefanT |
![]()
|
Si eu am xexon doar pe faza scurta
![]() Culmea e ca la multe masini cu xenon din fabrica am vazut montat doar pe faza scurta. Inseamna ca sunt tunate din fabrica? ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
Lostboy |
![]()
|
Se referea la cei care-și pun xenon aftermarket.
|
--------------------
.
.
.
|
|
StefanT |
![]()
|
Am vrut sa spun ca si eu am xenon aftermarket doar pe faza scurta, daca pun si pe lunga e mai bine?
![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
Lostboy |
![]()
|
Recomand pe ”manșalier”!
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
StefanT |
![]()
|
Nu ar fi rau. Si cand mergi cu viteza si iti da unu fleshuri ca vrea sa te depaseasca bagi imediat in marche arriere ca sa ii intorci gestul
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
Lostboy |
![]()
|
Ai văzut că nu e greu! Baftă!
|
--------------------
.
.
.
|
|
Ion47 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 30 April 10 From: Râmnicu Sărat ![]() |
Ca să mă aliniez politicii de off-topic:
Voi vă mai obosiți cu dobitocii care nu semnalizează sau... vorba lui argon, te bronzează cu faza scurtă? On-topic: mă refer și la cele făcute din mână, că alea din lumini sunt destul de intuitive. Și eu mai mulțumesc unora care mă avertizează de radar (sau suplimentez flashul de salut) cu o mână ridicată deasupra volanului. |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- BZ 92 AMB
|
|
harry |
![]()
|
![]() E-TECH tester Group: Members Posts: 414 Joined: 3 July 08 From: Bucuresti ![]() |
multi soferi profesionisti isi fac semn cu mana cand se aproie unul de celalalt gen: "vin-o" in semn ca drumul este liber (fara ARR sau Politie) sau daca este politie/control pe drum, indica cu degetul aratator in mod circular gen:"girofar"
![]() exprimarea lasa de dorit, da ati inteles voi ![]() avem un vecin care si-a pus DITAMAI blitzu in spate, si cand il orbea careva, o lasa mai moale pana ala din spate ajungea langa el si POC blitu ![]() faza cu " flash-uri" cu stopul de ceata pentru cei care te orbesc din spate, am incercat-o si eu dar nu a tinut.... |
--------------------
Renault
Captur 2 E-TECH plugin hybrid
2021 Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013 |
|
Ion47 |
![]()
|
Azi pe E85 am dat de unul care mi-a făcut flash cu proiectoarele, cred că n-avea fază lungă. În fine, era radar. Cum e la Logan, nu prea poți flashui cu stopul de ceață fără să dai și cu proiectoarele în față, și na, poate fi aiurea. Pățisem o dată să dau cu flash ca să avertizez în față că e radar și individul din fața mea să se dea pe dreapta.
Mâna orizontală mișcată ușor pe verticală, tot azi am văzut-o, se interpretează ca "las-o mai moale"? Mă gândesc că e așa că la 2km era radar. |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- BZ 92 AMB
|
|
za_kristake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 628 Joined: 9 March 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(Ion47 @ 21 Jan 2011, 22:19) Pățisem o dată să dau cu flash ca să avertizez în față că e radar și individul din fața mea să se dea pe dreapta. Pai daca e altu in fata ta la ce mai dai si tu flash? Esti si tu ca aia care dau flash pt radar de la 5 km distanta, ca de...se simt si ei cineva ca am aflat eu de radar tocmai de la ei. Lasati ca mai vin si altii, si fac ei flash. Plus ca ultima data cand am venit pe valea oltului, aveam in fata un cotet de ford mondeo ala vechi, si vedea cu scurta f. rau, cand venea din fata incetinea la 40-50 in afara localitatilor, si cand venea drum drept dadea si el lunga si baga 90..............ca imi venea sal arunc in olt....pai daca ai cotet tage dracu in parcare sau lasa-ma sa te depasesc |
--------------------
1310
L
1997
- SB
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(StefanT @ 21 Jan 2011, 21:34) Cu asta nu sunt de acord. Aste e semnalul de 'multumesc' pe care il dau tiristii, de obicei cei straini. Echivelent cu avarii. In general dince stiu eu: - 1-2 clacsoane scurte = atentie - clacson lung = injuratura/repros - flash = tentionare care dupa caz poate insemna foarte multe (in mers din fata = pericol/politie/radar, intr-o intersectie/parcare = baga-te, din spate = atentie depasesc) - avarii = multumesc/scuze/salut duoa caz - avarii/stop ceata = opreste faza lunga (cand e cineva in spatele tau) Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
![]() eu stiu semnu asta pentru nesimtitii care dau flashuri in exces si care nu doresc sa imparta strada. This post has been edited by Alexu7: 22 Jan 2011, 19:15 |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(Lostboy @ 21 Jan 2011, 21:33) Dai si doi Dumnezei. ![]() QUOTE(harry @ 21 Jan 2011, 22:14) Hai vino iar in gara noastra mica... In alta ordine de idei, habar n-aveti cu ce se mananca avariile. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Muratu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 505 Joined: 25 June 06 ![]() |
Avarii mai inseamna: Atentie polei, tine distanta, atentie ambuteiaj, caut loc de parcare.
Semnal stanga dreapta: conduci ca un beat |
--------------------
Daewoo Hyundai
Tico Accent
0.8SX 1998 2007 1.5 CRDI
- B-##-JSP B-##-SAK
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
De cate ori clipesc avariile pentru a-ti multumi si de cate ori pentru a te injura?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
clipesti avariile in codu morse si asa ii zici si de origini.
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Semnal facut de un coleg de trafic de pe sensul opus ce tocmai urcase o panta acoperita cu polei de care eu ma apropiam:''reduceti viteza'',cu cu palma intinsa efectuand o miscare sus-jos,asemenea semnalului ''reduceti viteza'' al politistului.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
asa face si acarul cind trenul trebuie sa incetineasca
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Mana stanga scoasa pe geam , facand rotatii INVERSE rotatiei rotilor
![]() Da-i bice... |
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
la CFR inseamna oprire
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Rodi, ia zi. Soferul asta ce semn face?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
|
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:25 |